FILMEZZUNK.HU

Angry Birds (Angry Birds Movie) – Előzetes

1610

Angry Birds Movie

Kijött az új előzetes a májusban érkező Angry Birds animációs filmhez!

A történet röviden: A film egy olyan szigeten játszódik, melyet boldog, röpképtelen madarak laknak. Ezen paradicsomi körülmények között lakik Red, az indulatproblémás madár, a rendkívül gyors Chuck, illetve az illékony Bomb. Ők hárman mindig is kívülállónak számítottak. Most azonban a szigetet ellepik a titokzatos zöld malackák…

A meséhez olyan híres színészek adják a hangjukat, mint Jason Sudeikis, a Golden Globe díjas Peter Dinklage és Bill Hader.

A híres Angry Birds játékot valószínűleg mindenki ismeri. Olyannyira elhíresült, hogy a készítők úgy gondolták, érdemes lenne belőle egy egész estés filmet készíteni.

A játék kezdeti lépései: 2009 elején a Rovio alkalmazottjai egy különleges játék fejlesztése mellett tették le voksukat. A javaslat a fő tervezőhöz Jaakko Iisalohoz érkeztek hogy egy olyan játékot kellene készíteni amelyben pár mérges madár szerepelne. A madaraknak nem volt se lábuk se szárnyuk. Ekkor még nem volt meghatározva sem a játékstílus sem a játék lényege. A csapatnak tetszett az ötlet így végül megkezdték a fejlesztést. A játék koncepciója a mérges madarakra lett hangsúlyozva. Innen kapta végül a nevét: Angry Birds. Azonban a madaraknak ellenségekre is szükségük volt a játékmenet miatt. Mivel a játék kifejlesztése pont arra az időszakra esett amikor a H1N1 néven elhíresült sertésinfluenza volt jelen, így az alkotók végül a malacok mellett döntöttek, mint a madarak fő ellenségei. A fejlesztési költségek akkor már meghaladták a 100000 eurót és ebben a költségben még nincs benne a későbbi fejlesztések árai. Végül a játékot az Electronic Arts segítségével közzétették az iOS-en lévő App Store alkalmazás-áruházba ahonnan2009. decemberétől már le lehetett tölteni. Később a játék már mindenféle játékkonzolon volt elérhető közvetlenül a Rovio által.

Mi nagyon kíváncsian várjuk ezt a mérges madarakkal teli animációs filmet.

Magyar mozibemutató: 2016. május 12.


Article Tags: