FILMEZZUNK.HU
Röhrig Géza - Saul fia

Saul fia már a 2. legnézettebb magyar film!

3724

Saul fia

Röhrig Géza főszereplésével készült Saul fia már a dobogó 2 . helyén!

Amióta elkezdődött a Vajna-korszak a hazai filmgyártásban, több nagyszabású magyar filmet is bemutattak a mozik. A nézettségi csúcsot az a Coming out vezeti, amiben a meleg beállítottságú főszereplő képtelen beleszeretni egy őt motorral elgázoló nőbe. A második helyen a kritikusok és nézők által is nagyon szeretett Liza, a rókatündér volt található. Eddig. Ugyanis az egyre közkedveltebb és sikeresebb Saul fia nézettsége nem, hogy csökken, hanem folyamatos növekedési tendenciát mutat.

Nemes Jeles László filmje első magyar alkotásként megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe díjat. Valószínűleg ez is hozzásegítette a holokausztdrámát, hogy az elmúlt héten 79 százalékkal többen váltottak rá jegyet, mint egy héttel korábban.

Az első helytől kicsit több, mint 14000 mozinéző választja el, de ha figyelembe vesszük, hogy folyamatosan nő a kíváncsiskodók száma, illetve, hogy előtte áll még egy Oscar gála, akkor nem kell tartanunk attól, hogy a Csányi Sándor fémjelezte Coming out sokáig megtartaná a vezető pozícióját.

A magyar nézettségi lista (forrás: Origo)

  1. Coming out – 141 760 néző
  2. Saul fia – 127 324 néző
  3. Liza, a rókatündér – 126 855 néző
  4. Argo 2 – 104 945 néző

 


Article Tags: