FILMEZZUNK.HU

Hét színészei – 2016.02.02.

2847

A hét színészei

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben, ezen a héten a friss szülinapos Gene Hackmant és az egyik legközkedveltebb  színésznőt Sandra Bullockot választottuk a hét színészei közé. Mind a két kiváló művészről leírunk 7-7 érdekességet az életükről, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál.

Gene Hackman (Született:1930.01.30., San Bernardino)

  1. Apa nélkül nőtt fel, az ölelő óvó anyai karokban nem ismerte meg a tekintélyelvet, ezért az első komolyabb iskolai összezördülés olyan lelki megrázkódtatást okozott a kamasz fiúnak, hogy megalkuvás helyett inkább elszökött otthonról, s 16 évesen beállt katonának a hadseregbe.
  2. A Pasadena Playhouse színiiskolában úgy ítélték meg, hogy az ő és barátja Dustin Hoffman alakításai a leggyatrábbak.
  3. Nemzetközi hírnevét és első Oscar-jelölését a Bonnie és Clyde epizódszerepével érdemelte ki.
  4. A legendás Francia kapcsolat nyomozójának eljátszásáért kiérdemelte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, 1972-ben. Második szobrocskáját 1993-ban kapta, a Nincs bocsánat című filmben alakított szerepéért. A 2 Oscar mellett van 4 Golden Globe díja is.
  5. Hackman 2004-ben állt utoljára kamera elé, utolsó filmje Az elnök emberére talál című vígjáték. A színészlegendát három infarktusa pihenésre intette, ami nála három könyv megírását jelentette.
  6. A művész nyolcvanéves kora után is aktív maradt. 2012. január 13-án a floridai Islamoradal városban biciklizés közben elütötte egy női sofőr. A művészt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de zúzódásokkal megúszta a balesetet.
  7. 2012. október 30-án az új-mexikói Santa Feben felpofozott egy hajléktalan férfit, amikor becsmérlő szavakkal illette nejét. A rendőrség önvédelemnek minősítette a pofont, ugyanis a 82 éves filmsztár akkor ütött, amikor támadó mozdulatokat tett feléjük a hajléktalan.

Sandra Bullock (Született: 1964.07.26., Arlington)

  1. Édesanyja, Helga Meyer opera-énekesnő révén német származású. Édesapja, John Bullock alabamai énektanár. Fiatal korában 12 évet töltött Németországban (Bajorországban) és Európa más országaiban.
  2. Miután az egyik vizsgaelőadáson Csehov Három nővérében sikert aratott, 1990-ben a A dolgozó lány című tévésorozatban, majd 1991-ben a Szerelmi bájitalban kapott főszerepet.
  3. Az igazi áttörést 1994-ben a Féktelenül című filmje jelentette. Annie-nak, a hétköznapi lánynak a megformálása felkeltette Jon Turteltaub rendező figyelmét, aki pont egy ilyen karaktert keresett az Aludj csak, én álmodom című filmjéhez.
  4. 1996-ban a legjobban fizetett színésznők közé emelkedett, amikor 6 millió dollárt kapott a Ha ölni kell című filmben nyújtott alakításáért.
  5. „Szeretem a humort. Mindig hanyatt dobom magam tőle. Olyan dolog, amiből sohasem elég. Ha jól adják elő, nagyszerű. De ha rosszul, akkor borzalmas tud lenni.” – Sandra Bullock
  6. 2010-ben elsőként az Oscar-díjak történetében ugyanazon évben elnyerte az Oscar-díjat (A szív bajnokai című filmben nyújtott alakításáért), és az Arany Málna díjat is. Az amerikai Forbes magazin bejelentette, hogy 2010-ben 56 millió amerikai dolláros jövedelmével ő a világ legjobban kereső színésznője.
  7. 2010. április 28-án Sandra Bullock menedzsere bejelentette, hogy a színésznő örökbefogadott egy kisfiút, aki 2010 januárjában New Orleansban született. Bullock egyedülállóként kérvényezte a kisfiú örökbefogadását, aki a Louis Bardo Bullock nevet kapta.Ezen a héten ők érdemelték ki a hét színészei díjat! ( Forrás: Wikipedia)

Article Tags: