Titanic - minden idők 10 legtöbb bevételét hozó filmje

Minden idők 10 legtöbb bevételét hozó filmje

16421

Minden idők legtöbb bevételét hozó filmjei

Mai cikkünkben minden idők tíz legtöbb bevételét hozó filmjét mutatjuk be nektek! Nyilván ez egy folyamatosan frissülő lista, tehát a jelenlegi állást fogjuk elétek tárni. Láthatjuk, hogy a dobogóért 2 milliárd dolláros bevétel felett kell teljesíteni. Az Avatar utcahosszal vezeti a listát, de ne feledjük, hogy a Star Wars: Az Ébredő Erő még megy a mozikban! Érdekesség, hogy az első két filmet – a Titanicot és az Avatart – James Cameron rendezte!

10. Vasember 3. (2013)

Tony Stark zárja a sort minden idők legtöbb bevételét hozó filmek rangsorában. Új ellensége nem ismer határokat. Stark akkor kezd újabb küldetésébe, amikor megtalálja ellenfele személyes világának fő megsemmisítőjét. Persze ez az út sem zökkenőmentes. Szüksége lesz most is minden erejére, hogy szeretteit meg tudja védeni. Hogy az ember teszi a páncélt vagy a páncél az embert olyanná, amilyen? Erre a kérdésre Stark csak most talál megfelelő választ.

Összbevétel: $1.215.439.994

9. Jégvarázs (2013)

Elsa királynő mágikus képességének köszönhetően véletlenül örök télbe borítja a birodalmat, majd elmenekül, hogy többé ne árthasson senkinek. Azonban testvére, Anna pontosan tudja, hogy ő az egyetlen, aki véget vethet a varázslatnak, és megmentheti királyság lakóit. Elindul hát, hogy megkeresse testvérét, és megmentse a birodalmat. Útitársaival, Kristoffal és rénszarvasával, Svennel, na meg a bolondos hóemberrel, Olaffal megannyi varázslatos kalandon mennek keresztül a céljukhoz vezető úton.

Összbevétel: $1.279.852.693

8. Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2. rész (2011)

Összbevétel: $1.341.511.219

7. Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Amikor Tony Stark egy békemegőrző programot akar elindítani a Földön, a dolog ellenőrizhetetlenné válik és hirtelen újra bajba kerül bolygónk. A Bosszúállók – akik korábban magányos kalandokkal múlattatták az időt – most újra összeállnak, hogy útját állják a látszólag legyőzhetetlen Ultronnak, akinek célja kiirtani az egész emberiséget.

Összbevétel: $1.405.413.868

6. Halálos iramban 7. (2015)

Miután végeztek Owen Shaw-val és bandájával, Dominic, Brian és a csapat visszatérhetnek az Egyesült Államokba, hogy ismét normális életet éljenek, ahogyan azt tervezték. Ám Owen bátyja, Ian Shaw, Dominic nyomában van és bosszút esküszik öccse halála miatt. A csapat készen áll, hogy megölje azt az embert, aki a legjobb barátjuk haláláért felelős.

Összbevétel: $1.516.045.911

5. Bosszúállók (2012)

Hőseink külön-külön váltak ismertté és egy világ csodálja őket. Ha viszont összeállnak, legyőzhetetlenné válnak. Szükség is van Vasember, Hulk, Amerika Kapitány és Thor együttműködésére, hiszen nekik kell legyőzniük a gonoszt, aki a világot fenyegeti.
Összbevétel: $1.519.557.910

4. Jurrasic World (2015)

Huszonkét évvel a Jurassic Parkban történtek után Isla Nublaron végre megvalósul a dinoszaurusz park projekt, és az új látványosság Jurassic World néven megnyitja kapuit. Amikor azonban a tudósok különböző génekből egy új dinoszauruszt próbálnak létrehozni a laboratóriumban, katasztrófa történik, melynek következményei az egész szigetet érintik.
Összbevétel: $1.670.400.637

3. Star Wars: Az Ébredő Erő (még vetítik)

30 évvel járunk az előző rész eseményei után. Azzal, hogy a megtért Darth Vader beledobta Palpatine-t a Halálcsillag reaktorába, a lázadók csak az endori csatát nyerték meg, a galaktikus polgárháborút még közel sem. Leia hercegnő ugyan lelkiismeretes vezetőként irányítja a Köztársaságot, Han Solo pedig még mindig rengeteg rázós bevetést teljesít az Ezeréves Sólyommal, mégsem lehet kimondani, hogy nyerésre állnának.
Összbevétel: $2.029.126.764

2. Titanic (1997)

A történelem leghíresebb tengeri katasztrófája volt a Titanic óceánjáró 1912. április 15-i jéghegynek ütközése. Egy tizenhét éves lány és egy fiatalember szerelmi kapcsolatának szemszögéből élhetjük át a tragédiát. A zárt, angliká- nus világban élő fiatal hölgy szemét az élet igazi dolgaira a nehéz sorsú fiú hívja fel. Szerelmük beteljesülésébe azonban nem csak a jéghegyek szólnak bele…
Összbevétel: $2.186.772.302

1. Avatar (2009)

A történet a távolabbi jövőben játszódik, amikor is az emberiség eljutott a hozzánk legközelebb lévő Alpha Centauri csillagrendszerbe, ahol a Pandorának keresztelt bolygón életet fedeznek fel. A bolygó egy eddig ismeretlen, különleges ásványi anyagban gazdag, így megindul a Pandora gyarmatosítása. Ezt a bolygó törzsi közösségekben élő őshonos népe, a na’vik nem nézik jó szemmel.
Összbevétel: $2.787.965.087
(Minden idők legtöbb bevételét hozó filmek történetei: filmkatalogus.hu)
//bengur, milos//

Article Tags:

Hozzászólások

  • legtobbje jo film

    orsika szabo 2016-12-12 19:51

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download