FILMEZZUNK.HU
Tintin kalandjai 2011 - filmajánló a hétvégére

Filmajánló a hétvégére – 2016. április 16-17.

2011

Hétvégi filmajánló – 2016.04.16-17.

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban már 8 filmet ajánlunk, illetve szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

27 idegen igen (2008) – 04.16, Szombat 13:00, Film Café

Jane (Katherine Heigl) egy olyan lány, aki már 27-szer volt nyoszolyólány és úgy néz ki, hogy továbbra sem léphet elő menyasszonnyá, álmai férfija ugyanis nem mást akar elvenni, mint a testvérét. Vajon örökre pártában marad, vagy végül sikerül meghódítania szerelmét, esetleg egy új pasi bukkan fel a színen?

Korhatár: 12
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Esküvő előtt állóknak, hölgyeknek, romantikus lelkű férfiaknak remek kikapcsolódás.

Vigyázz, kész, szörf (2007) – 04.16, Szombat 16:40, Cool TV

A pingvinek – legalábbis a jó fejek – hangosak, pörgősek, szeretik a veszélyt, az izgalmakat és a virágmintás, tarka ingeket. És imádnak szörfölni. Cody Maverick (Shia LaBeouf-hang) még alig kelt ki a tojásból, de már szörfversenyző akart lenni. Amikor lehet, be is nevez a Nagy Zé (Jeff Bridges-hang), az első hullámlovas pingvin emlékére rendezett versenyre. Míg a hullámderbire utazik, szerez néhány barátot, meg pár ellenséget, sokat nyilatkozik a tévének, és megismerkedik egy különös, bölcs öreggel – akiről kiderül, hogy nem más, mint a világ legjobb szörföse: a Nagy Zé.

Korhatár: 6
Stílus: animációs, kaland, vígjáték
Filmajánló: Gyermekeknek nagyszerű választás szombat délutánra!

Tolvajtempó (2000) – 04.16, Szombat 20:35, Film+

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Korhatár: 12
Stílus: krimi, thriller, akció
Filmajánló: Nicolas Cage egyik, ha nem a legjobb alakítása eddigi színészi karrierje során. Autó szeretőknek nem is kérdés, hogy ezt nézzék!

Locke – Nincs visszaút (2013) – 04.16, Szombat 21:10, Film Mánia

Ivan Locke (Tom Hardy) igyekszik túlélni élete legnehezebb napját, amely végén már csak azt várja, hogy hazatérhessen a családjához. Sorsa egyik pillanatról a másikra válik tragikussá, az ezt kiváltó személyekkel pedig csak telefonon tud kapcsolatot tartani.

Korhatár: 12
Stílus: thriller
Filmajánló: Végig egy autóban játszódik a film, de garantáltan nem fogod abbahagyni az izgalmat egy percre sem!

Kutyabajnok (2002) – 04.17, Vasárnap 12:45, Film+

Ted Brooks (Cuba Gooding jr.) miami fogorvos Alaszkába utazik, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel (James Coburn) is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja kihívást, Alaszkában marad, és elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, megtanul kutyaszánt hajtani.

Korhatár: 12
Stílus: kaland, vígjáték
Filmajánló: Remek vasárnapi ebéd utáni sziesztára! Még jobb, ha együtt nézi a család.

Szökőhév (2010) – 04.17, Vasárnap 16:55, SuperTV2

Anna (Amy Adams) és Jeremy (Adam Scott) már négy éve együtt vannak és még boldogok is, így érhető, hogy Anna azt hiszi, barátja meg fogja kérni a kezét az évfordulójukon. A lánykérésre nem kerül sor, de Anna szerencséjére van egy olyan ír hagyomány, amely megengedi a hajadon lányoknak, hogy február 29-én, azaz szökőnapon férjül kérjék szívük választottját – akinek válasza csak igen lehet. Annának sem kell több, Jeremy után ered Dublinba (aki ott vesz részt épp egy konferencián), hogy egy rendhagyó tradíciót követően menyasszony és vőlegény lehessenek.

Korhatár: 12
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Fiatal, idős házaspároknak szuper vasárnapi program.

Tintin kalandjai (2011) – 04.17, Vasárnap 19:00, Film Mánia

Tintin (Jamie Bell) és barátai új kalandokat élnek át, mikor felfedeznek egy elsüllyedt hajót, melynek kapitánya Haddock (Andy Serkis) kapitány volt. Az elsüllyedt jármű kincseket rejt, melyek Tintinre és kis csapatára várnak.

Korhatár: 12
Stílus: animációs, családi, kaland
Filmajánló: Ha összegyűlt a család vasárnap estére, akkor ez mindenképpen javasolt esti megnézésre!

Non-stop (2014) – 04.17, Vasárnap 19:50, RTL Klub

Bill Marks (Liam Neeson) egy repülőjáraton teljesít szolgálatot, ő a felelős légi marsall. Az általában eseménytelen út helyett most azonban váratlan események zavarják meg az utazást. Minden azzal kezdődik, hogy egy sms-t kap, mely szerint 20 percenként meghal egy utas a fedélzeten, amíg nem érkezik meg 150 millió dollár egy megadott bankszámlára. Csak miután meghal az első utas, kezdik a hatóságok és a gépen utazó személyzet is komolyan venni a fenyegetést. Ráadásul pont Marks-ot vádolják meg azzal, hogy ő az, aki az egészet kitervelte és a gyilkosságot végrehajtotta.

Korhatár: 16
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Liam Neeson-ról tudjuk, hogy mostanában remek akciófilmeket csinál. A Non-stop ezek közül való!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása)

//milos//


Article Tags: