FILMEZZUNK.HU
A dzsungel könyve (The Jungle Book) - Kritika

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. április 18.

3266

Hétvégi bevételi lista, USA – Bődületesen nagyot nyitott az eddigi leglátványosabb Dzsungel könyve!

Frenetikusan indított A dzsungel könyve legújabb feldolgozása, esélyt sem hagyva más filmnek, hogy elfoglalja a trónt ezen a hétvégén. Jon Favreau, rendező olyan filmekkel bizonyított már, mint a Vasember, vagy az ízlelőbimbókat nagyon beindító, A séf és ezúttal sem okozott csalódást. Nemcsak, hogy 103 millió dollár értékben váltottak jegyet a nézők Maugli kalandjaiért, még a kritikusok többsége is szuperlatívuszokban beszél a nagyon látványosra sikeredett produkcióról. A második helyre egy szintén frissen debütál mozi ért oda. Az Ice Cube főszereplésével készült Barbershop: The Next Cut átlépte a 20 milliós határt már a nyitásánál. A Melissa McCarthy féle A Főnök 10 millót pakolt rá Amerikában az eddigi bevételéhez, ami elég volt még a dobogóhoz. Vajon kik nem fértek be az amerikai hétvégi bevételi lista TOP10-ébe? Lássuk!

A kritikailag nagyon leszerepelt Batman Superman ellen most már nem tudta elérni a 10 milliót sem, így kezd elérhetetlenné válni az egy milliárd dolláros összbevétel, amit álmukban vártak az alkotók. A hetedik hetében lévő állatos szórakozás, a Zootropolis még mindig benne van a legjobb ötben. A nagy nevekkel készült alkotás, a Beépített tudat még a 6 milliót sem érte el nyitóhétvégéjén. A kritikákat nézve nagy buktának tűnik a Kevin Costner főszereplésével készült akció-thriller. A Bazi nagy görög lagzi második része a hetedik, szinte pontosan 50%-ot esve előző hetéhez képest. Néhány helyet csúsztak hátrébb, de a sorrend nem változott, a Csoda a mennyből és az Isten nem halott második felvonását tekintve. Az Eye in the Sky pedig újra be tudott kerülni az amerikai hétvégi bevételi lista TOP10-es mezőnyébe.

Amerikai hétvégi bevételi lista:
(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

  1. A dzsungel könyve – $103,5M / $290,9M
  2. Barbershop: The Next Cut – $20,2M / $20,2M
  3. A Főnök – $10,1M / $44,2M
  4. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala – $9M / $827,3M
  5. Zootropolis – Állati nagy balhé – $8,2M / $882,2M
  6. Beépített tudat – $5,8M / $5,8M
  7. Bazi nagy görög lagzi 2 – $3,2M / $78,6M
  8. Csoda a mennyből – $1,9M / $62,1M
  9. Isten nem halott 2. – $1,7M / $16,9M
  10. Eye in the Sky – $1,5M / $13,1M

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: