FILMEZZUNK.HU
Channing Tatum és Renée Zellweger - A hét színészei

Channing Tatum és Renée Zellweger – A hét színészei

3189

Channing Tatum és Renée Zellweger a héten ünnepli születésnapját

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal a hét színészei: Hölgyek közül a Bridget Jones naplója naplója sztárja, a három Golden Globe-díjas és egyszeres Oscar nyertes Renée Zellweger, míg az urak közül napjaink egyik legfelkapottabb színésze, a táncos lábú Channing Tatum.

Channing Tatum (Született: 1980. április 26., Cullman)

  1. Hét testvére van, akik közül ő a legidősebb. Ha a származását nézzük, ereiben ír, francia, német és indián vér is folyik.
  2. Channing Tatum rendkívül sok energiájának köszönhetően mindig is oda volt a különféle sportokért. Szerette a focit, a baseball-t, és a különböző harcművészeteket is. Gyerekként rengeteget gyakorolta Wuzuquan féle kung fu-t, melyből ’Martial Arts’ övet is szerzett.
  3. Az első főszerepét 2005-ben kapta egy iskolai drámában, a Carter edző-ben, ahol Jason Lyle-t alakította, egy okos utcai kosárlabda játékos ellenfelét. A filmet, mely sztorija igaz történeten alapul, Thomas Carter rendezte.
  4. A nagy áttörés 2006-ban következett be Channing Tatum számára, amikor főszerepet kapott a Step Up című táncos romantikus filmben,amely augusztus 11-én került bemutatásra. A filmben lehetőség nyílt rá, hogy megmutassa tánc iránti érdeklődését, tehetségét, illetve, hogy nagyobb hírnévre tegyen szert.
  5. Kedvenc helye: A nagybácsikájának, Bruce-nak a tanyája Wetumpka-ban, Alabama-ban, ahol az édesanyja felnőtt.
  6. Kedvenc filmje a Bronson, kedvenc étele a dupla sajtburger, kedvenc hőse Clint Eastwood, míg kedvenc gyerekkori filmje az 1985-ös Kincsvadászok.
  7. A jótékonyság is komoly helyet foglal el Channing életében, kiáll az állatvédelem mellett, illetve támogatja a menhelyre jutott kutyákat is.

Renée Zellweger (Született: 1969. április 25., Katy)

  1. A gimnázium első éveiben Renée aktívan sportolt, focizott, kosarazott, baseballozott és amerikai futballt is játszott, a Katy gimnáziumban szurkolólány volt, valamint drámatagozatos.
  2. Kezdetben csak azért járt drámaórákra, mert szüksége volt színművészeti kreditekre a diploma megszerzéséhez, de észrevette magán, hogy szeret játszani.
  3. A független filmes közegből indult, ott fedezte fel Cameron Crowe, akinek Oscar-díjra jelölt filmjében Jerry Maguire – A nagy hátraarc Tom Cruise partnereként játszott. Ezért a szerepéért Zellweger megkapta a National Board of Review az év felfedezettjének járó díját.
  4. 2001-ben kapta meg a Bridget Jones naplója címszerepét, Hugh Grant és Colin Firth mellett. A film Helen Fielding 1996-os regényén alapult. Se nem volt brit, se nem volt túlsúlyos, mégis ilyen szerepe volt a filmben. 10 kilót szedett fel a film kedvéért. Emellett három héten át próbálta elsajátítani a helyes brit kiejtést.
  5. Renée Zellweger elmondása szerint mikorra megkapta szerepét a Jerry Maguire című filmben, már olyan régen nem dolgozott, hogy szinte semmi pénz nem volt a számláján.
  6. 2011-ben Renée a Tommy Hilfiger táskák arca lett, az eladott darabokból befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlották fel.
  7. Renée elmondta, hogy a legújabb Bridget Jones filmhez három különböző befejezést forgattak, és fogalma sincs, hogy végül melyik kerül majd a mozikba. Az alkotók így próbáltak meg elejébe menni annak, hogy kiderüljön, ki Bridget Jones gyermekének az apja.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: