FILMEZZUNK.HU
A leghíresebb filmes házaspárok

A leghíresebb filmes házaspárok

6062

Híres filmes házaspárok

Írtam már házasság hű színészekről, híres színészpárokról, de házas színészek közös filmjeiről még nem. Itt az ideje bepótolni. Sok színész szakmabeliekkel házasodik össze és így általában szembe jönnek velünk együtt is a filmvásznon. Férj és feleség egy filmben? Igen! Lássuk hát kik a legismertebb filmes házaspárok, közös produkcióikkal együtt!

Angelina Jolie és Brad Pitt

A legendás páros. Azóta hogy összeházasodtak nem csak a gyermekeik száma, hanem a közös filmjeik száma is nőtt. Volt, hogy rendezőként, volt, hogy színészként találkozhattunk velük a történetekben. Fontos, világmegváltó témáikkal csalják a rajongókat a vászon elé. Manapság már producerként működnek gyakrabban. Közös filmjeik: Mr. és Mrs. Smith, A tengernél.

Elizabeth Taylor és Richard Burton

A viharos, két házasságot és két válást együtt átélt páros, nagyot alkotott a filmvásznon. A hatvanas, hetvenes évek kultusz filmjeinek hősei lettek, s szerelmükkel, problémáikkal a szerepeikben is találkozhatunk. Néhány együtt készült filmjük: Nem félünk a farkastól, Kleopátra, A fontos személyek, Út a szeretet felé.

Emma Thompson és Kenneth Branagh

Házasként, a házasság szót ki sem ejtő, egymást el nem viselő szerepben láthatjuk őket, a Sok hűhó semmiért című Shakespeare drámában. Mit sem sejtve szerelembe esnek, majd titkon, két veszekedés közt egymásról álmodoznak, vajon a másik is olyan hűen szeret-e. A kesze-kusza cselekmény vége pedig egy nagy esküvő mindenki örömére és így ők feliratkoztak a filmes házaspárok nem túl népes táborába.

Koltai Róbert és Pogány Judit

A magyar páros is legendás. Hazánkban, a történelmünkbe visszatekintő filmes alkotások nagy százalékában helyt kaptak mind a ketten. A konfliktusokkal túlfűtött színészi alakítások során olyan filmeket hoztak össze, mint a Megy a gőzös, Csocsó – avagy Éljen május elseje, Hippolyt, és sok más mű.

Alec Baldvin és Kim Basinger

A Fogd a nőt és fuss című alkotásokban forgatott együtt Alec és Kim. Az amerikai színészpáros koruk meghatározó filmesei közé tartoznak. A szórakoztató és izgalmas akció filmjeikkel bombázták a nézőközönséget kisebb nagyobb sikerekkel felváltva. A fent említett két film középkategóriásra sikeredett, de a lényeg hogy együtt alkották.

Kevin James és Steffiana de la Cruz

Kevin minden egyes filmjébe vagy sorozatába becsempészte feleségét Steffania-t. Kezdve a Férjek gyöngye című sorozattól, ahol a szemfülesek észrevehették, hogy a hölgy Kerry manikűröse. Folytathatnám a sort A gondozoo-val, ahol az öccsének menyasszonyát játssza színészünk felesége. Úton, útfélen belebotlunk, ha jól megnézzük a filmjeiket. További közös alkotás: Pláza ásza Vegasban.

Ezek a filmes házaspárok voltak a mi kedvenceink! Nektek is van? Várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: