FILMEZZUNK.HU
Filmek a divat világából – 2016. május 28-29.

Filmajánló a hétvégére – 2016. május 28-29.

3706

Hétvégi filmajánló, hogy könnyebb legyen a választás!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 10 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Vadiúj vadnyugat (1999) – 05.28, Szombat 15:50, RTL Klub

A vadnyugat vadabb, mint valaha. A Dél nem tűri békében a polgárháború megszégyenítő vereségét. A zseniális, ám álnok Arliss Loveless az elnök meggyilkolását tervezi, amihez létre akarja hozni kora legrettegettebb harci eszközét, a Tarantulát. Ehhez elraboltatja az Államok legnagyszerűbb tudósait. A kormánynak be kell vetnie két legjobb ügynökét, a  nagy dumás pisztolyhőst, James Westet (Will Smith) és az intelligens, és ügyes kezű Artemus Gordont (Kevin Kline).

/Filmajánló: Western, akció, vígjáték főleg nagyobbaknak/

Oviapu (2003) – 05.28, Szombat 17:05, Film+

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil (Jeff Garlin) új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat és feleségeik kényszerülnek munkába állni. Charlie és Phil azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce (Kevin Nealon) segítségére.

/Filmajánló: Családi vígjáték/

Sztárom a párom (1999) – 05.28, Szombat 18:35, Viasat3

Minden férfi álma válik valósággá William Thacker (Hugh Grant) számára, mikor Anna Scott (Julia Roberts), a világ legszebb és legkedveltebb színésznője betér a boltjába. Később – még mindig nem hisz a szerencséjének – ismét összefutnak, ezúttal William narancslével fröcsköli le. Anna elfogadja az ajánlatát, hogy a férfi közeli szállásán öltözzön át, majd hálából megcsókolja – ezzel magát (a csajt) is meglepve.

/Filmajánló: Romantikus vígjáték szerelmes pároknak/

Gagyi mami (2000) – 05.28, Szombat 20:35, RTL+

A bankrabló feleségéhez egy szép napon beállít a rég nem látott nagyi. A kétszáz kilós mami amellett, hogy főz, meccsre viszi a fiúkat, és zsoltárokat zeng a templomban, még verekszik, nyomoz és lesben áll. A feleségben elkezdenek motoszkálni a kérdések, s hamarosan kiderül: a hústorony asszony valójában Malcolm Turner (Martin Lawrence), aki az FBI ügynökeként titkos küldetést teljesít…

/Filmajánló: Vígjáték a családnak/

A maszk (1994) – 05.28, Szombat 21:00, Film+

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) nem a legszerencsésebb figura, sőt. Az ügyetlen és esendő banki alkalmazott éli szürke és eseménytelen életét, amit kutyájával, Milow-val oszt meg. Egy nap azonban egy furcsa, ősi maszk mindent megváltoztat: az értéktelennek tűnő faálarc ugyanis emberfeletti erőt kölcsönöz viselőjének. Stanleyből így egy szórakoztató, forgószél-szerű, ellenállhatatlan figura lesz, ám a maszk rossz kezekbe kerülve veszélyt is jelenthet. Stanley-n múlik, hogy mi lesz a titokzatos erő sorsa, és kié lesz a legszebb lány keze.

/Filmajánló: Vígjáték mindenkinek/

Az ördög Pradát visel (2006) – 05.29, Vasárnap 14:45, SuperTV2

Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly (Meryl Streep) mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

/Filmajánló: Vígjáték szülőknek/

Én a vízilovakkal vagyok (1979) – 05.29, Vasárnap 15:50, RTL Klub

Tom (Bud Spencer) Afrikába szervez szafarikat külföldi vadászoknak. Így nem örül túlságosan fivére megjelenésének, aki önkéntes állatvédő. Slim (Terence Hill) tönkre is teszi az üzletét, amikor egyetlen lövéssel defektet okoz testvére dzsipjén. Tom a tóban, a vízilovak között köt ki. Ekkora sérelem nem maradhat megtorlatlanul! Ám a testvérháború helyett közös ellenségük, a kapzsi állatkereskedő és cinkosai ellen egyesítik erőiket.

/Filmajánló: Vígjáték Bud Spencer és Terence Hil fanoknak/

A karate kölyök (2010) – 05.29, Vasárnap 20:20, Cool TV

A változás sosem könnyű egy kiskamasz számára. A tizenkét éves Dre (Jaden Smith) Detroitból egyenesen Pekingbe költözik, a világ túlsó oldalára, ahol nem meglepő módon nehezen megy számára a beilleszkedés. Harcművészetekben jártas osztálytársai egyre-másra zaklatják, csak a bájos Mei Yinggel jön ki jól. Egy nap azonban találkozik Han úrral (Jackie Chan), aki úgy dönt, vállalja, hogy megtanítja Dre-t a harcművészetre, és bajnokot farag belőle.

/Filmajánló: Akció  és egy kicsi dráma főleg fiatal sportkedvelőknek/

Ha igaz volna… (2005) – 05.29, Vasárnap 21:30, SuperTV2

David Abbot (Mark Ruffalo) San Franciscóba költözik, de ami itt vár rá, azt még álmában sem gondolta volna. Egy titokzatos nő időről időre feltűnik az új lakásában, akit Elizabethnek (Reese Witherspoon) hívnak, és váltig állítja, hogy ez az ő lakása. A zárak kicserélésével sem lehet távol tartani a nőt, aki úgy tűnik, kénye kedve szerint bukkan elő és tűnik el. David megpróbál a dolgok végére járni, ám a helyzet sokkal borzongatóbb, mint azt gondolta volna.

/Filmajánló: Romantikus vígjáték szerelmes gerlicéknek/

Nem vénnek való vidék (2007) – 05.29, Vasárnap 22:00, Paramount Channel

A mexikói határ közelében Llewelyn Moss (Josh Brolin) talál egy teherautót, néhány hullát, rengeteg kokaint és két millió dollárt. Vesztére Moss elteszi a pénzt, és ezzel a saját és a környékbeliek nyakára szabadít egy titokzatos idegent, Anton Chigurht (Javier Bardem). Anton ugyanis a pénzt keresi, ám módszerei kellően kegyetlenek ahhoz, hogy még a sokat látott, és az életből kiábrándult Bell sheriffet (Tommy Lee Jones) is megdöbbentsék.

/Filmajánló: Oscar-díjas thriller férfiaknak/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: