FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók: 2016. július 7.

Heti mozibemutatók: 2016. július 7.

2059

Heti mozibemutatók: 2016. 07. 07.

Újabb hét, újabb filmek debütálnak a hazai mozikban. Az idei évben újra feltámadnak a westernek a filmgyártásban, amiből most hozzánk is eljut egy darab. Zac Efron az egyik haverjával keresik az igazit, jön egy svéd vígjáték, illetve egy érdekes grafikával rendelkező francia-dán animációs produkció is érkezik. Lássuk hát picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (Mike and Dave Need Wedding Dates)

Mike (Adam DeVine) és Dave Stangle (Zac Efron) testvérek. Ha ők bulizni kezdenek, akkor ott kő nem marad kövön. Apjuk ultimátum elé állítja őket, nővérük esküvőjére nem jöhetnek kettesben, mivel csak tönkre vágnák az egész rendezvényt. Szóval kell találniuk egy lányt kísérőnek, hogy kicsit szolidabban viselkedjenek. Feladnak hát egy online hirdetést, melyben lányt keresnek esküvőhöz, ez viszont jobban elterjed az interneten, mint azt eredetileg gondolták volna… A lányok, akiknek felkeltik az érdeklődését ezáltal, talán még náluk is bulizósabbak, s épp ezért az ő “hírnevüket” is veszélyeztetik.

/Amerikai vígjáték; 12+/

Csontok és skalpok (Bone Tomahawk)

Bright Hope városkából elrabolnak három embert. A nyomok szerint a barlanglakó indiánok voltak az elkövetők. Keresésükre indul Hunt seriff (Kurt Russell), helyettese Chicory (Richard Jenkins), Mr. Brooder (Matthew Fox) és Mr. O’Dwyer (Patrick Wilson). Útjuk az Éhező ember völgyébe vezet, ahol embertelen borzalmakkal szembesülnek.

/Amerikai western, horror; 18+/

Az ember, akit Ovénak hívnak (En man som heter Ove)

Ove 59 éves, morcos ember. Évekkel ezelőtt ő volt a helyi lakóközösség megbízott elnöke, de aztán leváltották őt. A férfit azonban nem érdekli a tény, hogy már eltávolították a tisztségből, továbbra is árgus szemekkel figyeli a környéket: többek közt illegálisan parkoló autókat, illetve a megfelelően szelektált hulladékot ellenőrzi. Szeretett felesége, Sonja halála óta azonban nem ugyanaz Ove sem, a legszívesebben talán ő is meghalna. Amikor a terhes Parvaneh és családja beköltözik a szemközti sorházba, kettejük közt egy váratlan barátság alakul ki.

/Svéd dráma, vígjáték; 16+/

A messzi Észak (Tout en haut du monde)

1892-ben járunk, Szentpéterváron. Sasha fiatal orosz arisztokrata, akit mindig is lenyűgözött nagyapja élete, aki kalandorként járta a világot saját maga tervezte hajóján. A legutolsó, Északi-sarkra indult expedíciójáról azonban nem tért vissza, sőt, a teljes hajónak nyoma veszett. Azért, hogy megmentse családja becsületét, Sasha is elindul észak felé nagyapja hajójának nyomvonalán.

/Francia-dán animációs; 6+/

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történeti itt és itt)

//milos//


Article Tags: