FILMEZZUNK.HU

Akit Buldózernek hívtak (1978) – A hét filmje

13530

Akit Buldózernek hívtak (Lo chiamavano Bulldozer, 1978) – Nosztalgia kritika

Valószínűleg nincs olyan ember hazánkban, aki ne tudná, hogy az elmúlt héten elhunyt a legendás olasz pofonosztó, Bud Spencer. A 86 éves színészt rengetegen siratják világ szerte és emlékeznek meg sikeres pályafutásáról, úgyis mondhatnánk kár érte, hiszen kiváló filmes volt. Ezen a héten Bud Spencer tiszteletére az Akit buldózernek hívtak című alkotást választottuk a hét filmjének.

A teljes film megnézhető a fenti videón!

Gyerekként a Bud Spencer és Terence Hill pároson nőttem fel és ezek az emlékek örökre kellemesek és meghittek maradnak. Személy szerint az Akit buldózernek hívtak volt a kedvencem, ami az elhunyt itáliai színész szívéhez is nagyon közel állt. A film olasz és német gyártású, amelyet 1978 szeptemberében mutattak be a mozik, Magyarországon pedig öt évvel később, 1983. január 20-án. Érdekesség, hogy Quien te lo dijo c. dalt, melyet Buldózer és a játékosai énekelnek az Bud Spencer saját szerzeménye, ugyanis nem állt tőle a zene sem. Most pedig lássuk röviden a történetet.

Buldózert (Bud Spencer), a mackótermetű nápolyi kagylóhalászt nehéz kihozni a sodrából, ám amikor szívének kedves hajóját egy éppen arra settenkedő tengeralattjáró tönkreteszi, határozottan veszélyessé válik. Hogy lehűtse haragját, amíg a bárkát a kijavításig szárazra emelik, kedvenc pihenőhelye, a Gálya nevű vendéglő felé veszi útját, ahol szokás szerint a szövetséges hadsereg katonái ütik el idejüket. Hamarosan kiderül, kicsi a hely ennyi embernek, s hangos pofonok verik fel a környéket.

Bud Spencer filmeket talán azért is szerettük mert egy olyan világot tárt elénk, amely már nem létezik vagy soha nem is létezett. Az Akit buldózernek hívtak című alkotásnak is nagyon kellemes hangulata van és a történet könnyen magával ragadja az embert. A karakterek találóak és a színészi játék is egy fokkal jobb a megszokottaknál. Mint a legtöbb Bud Spencer filmben itt sem maradhat el a társadalom kritika és az egyszerű üzenetek melyre egy mozit építenek fel. Emellett természetesen csattannak a pofonok, a humor is a helyén van, a zene pedig mint mindig most is klasszikus. A hétvégére tökéletes választás lehet mindenkinek az Akit buldózernek hívtak című nagyszerű film!

A teljes film megnézhető a fenti videón!

(Címlapkép forrása)

//taki//

Akit Buldózernek hívtak (Lo chiamavano Bulldozer, 1978) - Nosztalgia kritika Valószínűleg nincs olyan ember hazánkban, aki ne tudná, hogy az elmúlt héten elhunyt a legendás olasz pofonosztó, Bud Spencer. A 86 éves színészt rengetegen siratják világ szerte és emlékeznek meg sikeres pályafutásáról, úgyis mondhatnánk kár érte, hiszen kiváló filmes volt. Ezen a héten Bud Spencer tiszteletére az Akit buldózernek hívtak című alkotást választottuk a hét filmjének. A teljes film megnézhető a fenti videón! Gyerekként a Bud Spencer és Terence Hill pároson nőttem fel és ezek az emlékek örökre kellemesek és meghittek maradnak. Gyerekként a Bud Spencer és Terence Hill pároson nőttem fel és ezek az emlékek örökre kellemesek és meghittek maradnak. Személy szerint az Akit buldózernek hívtak volt a kedvencem, ami az elhunyt itáliai színész szívéhez is nagyon közel állt. A film olasz és német gyártású, amelyet 1978 szeptemberében mutattak be a mozik, Magyarországon pedig öt évvel később, 1983. január 20-án. Érdekesség, hogy Quien te lo dijo c. dalt, melyet Buldózer és a játékosai énekelnek az Bud Spencer saját szerzeménye, ugyanis nem állt tőle a zene sem. Most pedig lássuk röviden a történetet. Buldózert (Bud Spencer), a mackótermetű nápolyi kagylóhalászt nehéz kihozni a sodrából, ám amikor szívének kedves hajóját egy éppen arra settenkedő tengeralattjáró tönkreteszi, határozottan veszélyessé válik. Hogy lehűtse haragját, amíg a bárkát a kijavításig szárazra emelik, kedvenc pihenőhelye, a Gálya nevű vendéglő felé veszi útját, ahol szokás szerint a szövetséges hadsereg katonái ütik el idejüket. Hamarosan kiderül, kicsi a hely ennyi embernek, s hangos pofonok verik fel a környéket. Bud Spencer filmeket talán azért is szerettük mert egy olyan világot tárt elénk, amely már nem létezik vagy soha nem is létezett. Bud Spencer filmeket talán azért is szerettük mert egy olyan világot tárt elénk, amely már nem létezik vagy soha nem is létezett. Az Akit buldózernek hívtak című alkotásnak is nagyon kellemes hangulata van és a történet könnyen magával ragadja az embert. A karakterek találóak és a színészi játék is egy fokkal jobb a megszokottaknál. Mint a legtöbb Bud Spencer filmben itt sem maradhat el a társadalom kritika és az egyszerű üzenetek melyre egy mozit építenek fel. Emellett természetesen csattannak a pofonok, a humor is a helyén van, a zene pedig mint mindig most is klasszikus. A hétvégére tökéletes választás lehet mindenkinek az Akit buldózernek hívtak című nagyszerű film! A teljes film megnézhető a fenti videón! (Címlapkép forrása) //taki//

Értékelés

Színészi alakítás - 75%
Humor - 80%
Filmezzünk.hu - 80%
IMDB - 67%

76%

User Rating: 5 ( 1 votes)
76

Article Tags: