FILMEZZUNK.HU
7-7 érdekesség Will Ferrell és Forest Whitaker életéről

Will Ferrell és Forest Whitaker – A hét színészei

5272

7-7 érdekesség Will Ferrell és Forest Whitaker életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel nagy valószínűség szerint eddig még nem találkoztál. Legújabb hetünkön újabb két férfiszínészt választottunk a rangos elismerésre. Will Ferrell, a szórakoztatás királya az egyik, míg az Oscar-díjas Forest Whitaker, a legújabb Star Wars film, a Zsivány Egyes leendő sztárja a másik  heti kiválasztottunk.

Will Ferrell (Született: 1967. július 16., Irvine, California)

1. Will az Irvinben található iskolákban tanult. Ő volt az osztály bohóca, de emellett sikereket ért el a sportban. Az egyetemen focizott és megdöntötte a mezőnygólok rekordját.

Felnőni egy gondosan megtervezett, biztonságos kertvárosban, mint amilyen Irvine, nem járt drámai eseményekkel, ezeket a fejünkben kellett létrehozni. A szórakozásom fő formája az volt, hogy mindig új dolgokat kellett felfedeztem a barátaim megtréfálására. Nem alakult ki bennem a túlélési ösztön, mint más komédiásokban, akik kemény körülmények között nőttek fel. Nálam az ellenkezője volt. A humornak az unalmat kellett megtörnie. Sok mindenből lehetett viccet csinálni.”

2. Az úgynevezett „Frat Pack” csoport tagja, amihez az alábbi színészeket sorolják: Jack Black, Ben Stiller, Steve Carell, Vince Vaughn, Owen Wilson és Luke Wilson.

3. 2001-ben Will Ferrell volt a legjobban fizetett Saturday Night Live tag 350 000 dollárral, amit az egész évadra kapott.

4. Ferrell részt vett a 79. Oscar-gálán, ahol John C. Reillyval és Jack Blackkel közösen előadtak egy számot, ami arról szólt, hogy a szavazók leszavazzák a vígjátékokat a drámákkal szemben.

5. Szabadidejében szeret futni és hatalmas focirajongó. Lefutotta már a bostoni maratont is 4 óra 2 perc és 29 másodperc alatt.

6. 2007-ben az Autograph magazin Ferrell-t választotta „a legrosszabb autogramadó” címére. Az újság szerkesztője hozzáteszi: „Ami nagyon frusztráló Will Ferrell-ben, az az, hogy a múlt évben még olyan kedves volt a rajongóival, most pedig gúnyolja őket. Válaszként Ferrell azt mondta: „Nem tudom, hogy kerültem fel arra a listára. Sok autogramot írok.

Meg szoktam kérdezni: Mennyire akarod ezt az autogramot? Biztos vagy benne? Azt mondod, a legnagyobb rajongóm vagy? Bizonyítsd be! Ilyen dolgokat kérdezek. Ki kell érdemeljék.”

7. 2000. augusztusában Will Ferrell feleségül vette Viveca Paulint, svéd színésznőt akivel még a mai napig is házasok. 3 fiúk született: Magnus Paulin Ferrell, Mattias Paulin Ferrell, Axel Paulin Ferrell.

Forest Whitaker (Született: 1961. július 15., Longview, Texas)

1. Apja, Forest Steven Jr, biztosítási ügynökként dolgozott, édesanyja, Laura Francis (született Smith), tanárként fogyatékos gyerekekkel foglalkozott és a saját gyermekei nevelése mellett két diplomát is szerzett. Két öccse (Kenn és Damon), valamint egy nővére (Deborah) van.

2. A Cal Poly Pomona-n futballösztöndíjat kapott, de egy súlyos hátsérülés miatt vissza kellett vonulnia a sportkarriertől és a fő tantárgyának a zenét választotta. Angliában a Cal Poly Chamber Singers kórusával turnézott 1980-ban. Nem sokkal később a zenét a színjátszásra cserélte.

3. A 2000-ben, a szcientológia atyjának regénye alapján készült Battlefield Earth-t a valaha készített egyik legrosszabb filmnek nevezte és nyilvánosan elmondta, hogy sajnálta, hogy szerepelt benne.

4. 2006-ban élete egyik legjobb alakítását nyújtotta Idi Amin szerepében a Az utolsó skót király című drámában – nemcsak a nemzetközi kritikusok dicsérték, de besöpörte a legnagyobb díjakat is (többek között az Oscart, a BAFTA-t, a SAGA-t és a Golden Globe-ot). A szerep kedvéért meghízott, megtanult szuahéli nyelven és kiterjedt kutatást folytatott, hogy minél többet megtudjon az ugandai diktátorról.

5. Fekete öves kenpóban, emellett Kali-val (fülöp-szigeteki harcművészet) foglalkozik.

6. Támogatója és szószólója a Hope North nevű, észak-ugandai bentlakásos iskolának, amelyet szökött gyermekkatonáknak, árváknak és a háború többi, ifjú áldozatának nyitottak.

7. 2009. április 6-án elnyerte a törzsfői címet a nigériai Igbo törzsben, és a Nwannedinamba of Nkwerre nevet kapta (Testvér egy idegen földön), majd tiszteletbeli doktori címet kapott a Louisiana-i Xavier Egyetemen.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: