FILMEZZUNK.HU
Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Filmajánló a hétvégére – 2016. július 23-24.

2925

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Szellemirtók (1984) – 07.23, Szombat 12:40, Film+

Amikor Peter (Bill Murray), Raymond (Dan Aykroyd) és Egon (Harold Ramis), a New York-i Columbia Egyetemről három tudós parapszichológus elveszti jól fizető egyetemi állását, megalapítják saját kísértetvadász cégüket, a Szellemirtókat. Hamarosan elég bajuk lesz Zuullal, a démonnal, aki a Gonosz akarat nélküli bábjaivá teszi a csinos Danát (Sigourney Weaver) és bogaras szomszédját, Louist (Rick Moranis). Ekkor azonban munkához látnak a szellemirtók: egy fergeteges leszámolással sikerül megmenteniük a szép Danát és New York városát.

Szellemírtók 2016

/Filmajánló: Mielőtt megnéznéd mozikban a legújabb, női főszereplőkkel készült Szellemirtókat, érdemes újra felidézni a klasszikust/

Twister (1996) – 07.23, Szombat 18:45, Paramount Channel

Oklahomában az utóbbi idők legnagyobb vihara lóg a levegőben, melyben több forgószél fog lecsapni Tornado Alleyre. Erre az alkalomra vár a két rivális tudóscsoport, hogy nevüket beírják a meteorológia történetébe. Hiába a precíz műszerek, a tornádókat csak közvetlen közelről lehet vizsgálni, így életük kockáztatásával törekednek arra, hogy az emberek életét megmentsék. Ezalatt a természeti viharokhoz mérhető emberi viszályok kavarják fel a tudósok magánéletét is.

Twister (1996)

/Filmajánló: Az egyik legizgalmasabbra sikerült katasztrófafilm, Helen Hunt-al a főszerepben/

Két hét múlva örökké (2002) – 07.23, Szombat 18:55, Viasat3

George Wade (Hugh Grant) New York egyik jól menő ingatlanfejlesztési cégénél vezető pozíciót tölt be. A cég lelke viszont George bátyja, Howard (David Haig), aki nem nézi jó szemmel öccse zűrös magánéletét. George minden jogásznővel kikezd, aki a közelébe kerül, de a kapcsolatok gyorsan és viharosan végződnek. Howard ultimátum elé állítja öccsét: vagy felhagy eddigi életével és egy komoly ügyvédet alkalmaz, vagy elbúcsúzik részvényeitől. Az új munkatárs, Lucy (Sandra Bullock) más, mint a korábbiak, igazi munkamániás, de főnökéhez való viszonya korántsem nevezhető ideálisnak.

Két hét múlva örökké 2002

/Filmajánló: A romantikus filmek tábornának egyik kötelező darabja/

Három testőr (2011) – 07.23, Szombat 19:00, Cool Tv

A történet a 18. századi Franciaországban kezdődik, ahol a forrófejű és ifjú D’Artagnan csatlakozik Lajos király nagy hírű testőrei közé. Ahogy Párizsba érkezik egy kis baj okozta alkalommal összebarátkozik a király három legjobb testőrével. Athos, Porthos és Aramis megtudják, hogy Richelieu bíboros meg akarja öletni a királynőt és cselszövésekkel meg akarja dönteni a királyi trónt. Egy választásuk maradt; elmennek Angliába és segítséget kérnek Buckingham herceg-től.

/Filmajánló: Az örök klasszikus legújabb feldolgozása, komoly színészekkel a főszerepben/

Ahol a hullámok születnek (2012) – 07.23, Szombat 19:30, Duna Tv

A 15 éves Jay Moriarty tehetséges szörfös. Elhatározza, hogy megküzd a Mavericks hullámaival. Ez nem kis feladat, szinte lehetetlen. De akad segítsége, a helyi szörflegenda, Frosty Hesson személyében. A kitűzött cél teljesítése közben egyre közelebbi barátság alakul ki köztünk.

/Filmajánló: Ha már csinálni nem tudjuk, legalább a TV-ben nézhetjük, ahogy Gerard Butler szörföl/

Halálsoron (1999) – 07.23, Szombat 23:25, Viasat3

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma – egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

/Filmajánló: Tom Hanks egyik, ha nem a legjobban sikerült alkotása/

Nagy zűr Korzikán (2004) – 07.24, Vasárnap 12:30, SuperTV2

Rémi Francois, akit Jack Palmer néven is ismernek, foglalkozását tekintve magándetektív. Meg van győződve arról, hogy a nők ellenállhatatlannak találják, és a szakmájában is a legjobbak közé tartozik. Egy nap megbízást kap egy vidéki közjegyzőtől: meg kell találnia a korzikai Ange Leonit, aki tekintélyes összeget örökölt, de valahogy köddé vált. A kedveszegett Palmer belefárad a hiábavaló keresésbe, és úgy dönt, hazatér a még távolról sem ilyen napfényes Párizsba. Dargent rendőrfőnök azonban elfogadhatatlannak tartja a meghátrálást, ugyanis ő volt az, aki az elveszett örökösről szóló történetével idecsalta a magándetektívet annak reményében, hogy a tehetséges Palmer segítségével végre lezárhatja a Leoni-ügyet, amelyben a rendőrség kudarcot vallott.

Nagy zűr Korzikán (L'enquete corse, 2004)

/Filmajánló: A legendás francia páros Jean Reno és Christian Clavier ezúttal Korzikán botlanak egymásba, ebben a szórakoztató vígjátékban/

Irány Eldorádó (2000) – 07.24, Vasárnap 16:10, Paramount Channel

Tulio és Miguel, a két jó barát úgy érzi, végre megfogták az Isten lábát. Kockán elnyerik – vagy inkább elcsalják – az Eldorádóba, a legendás aranyvárosba vezető út térképét. Kincsükkel azonban menekülniük kell a feldühödött ellenfelek bosszúja elől, s végül a hódító Cortes hajójának gyomrában kötnek ki. Szerencséjükre segítőtársra találnak Altivo, az okos csataló személyében, aki segít nekik megszökni a hajóról, és egy mentőcsónakban velük tart az Újvilág partjai felé. A tengeri utazást szárazföldi kalandok követik, s mikor a barátok végül rátalálnak Eldorádóra, kiderül, hogy megpróbáltatásaik még korántsem értek véget.

Irány Eldorádó (The Road to El Dorado, 2000)

/Filmajánló: Mese a kisebbeknek, ha anya és apa kicsit kettesben akarnának maradni/

Puskás Hungary (2008) – 07.24, Vasárnap 16:15, Puskás Hungary

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon. Olyan világsztár, aki egész életében – politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül – mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

Puskás Hungary (2008)

/Filmajánló: Minden idők legjobb magyar focistájáról egy felejthetetlen és fantasztikus dokumentumfilm/

Távkapcs (2006) – 07.24, Vasárnap 17:00, Film+

Michael Newman (Adam Sandler) szert tesz egy olyan távkapcsolóra, mellyel képes a halandó emberek életét irányítani. Azonban a kapcsolat nem egyirányú, a távkapcsoló is elkezdi járni a maga útját. Egy idő után egyre inkább úgy tűnik, Michael már nem ura a hirtelen kapott hatalmának, kiszolgáltatottságának pedig komoly téjte van…

/Filmajánló: Adam Sandlert lehet szeretni, nem szeretni, de ez a filmje a jobbak közül való/

Kincs, ami nincs (1981) – 07.24, Vasárnap 19:00, Film+

A magányos tengeri medve vitorlásán keres menedéket hitelezői elől az éhenkórász, aki hatalmas vagyon reményében ráveszi az éppen lekvárt reklámozó urat a kincskeresésre. Ami furcsa a dologban: a látszólag lakatlan csendes-óceáni szigeten rá is bukkannak. Mert aki barátot talál, az kincset talál. Vagy mégsem?

Bud Spencer és Terence Hill

/Filmajánló: Bud Spencer és Terence Hill… Kell ennél több?/

Apám nevében (1993) – 07.24, Vasárnap 21:10, Duna Tv

Az IRA 1974. október 5.-én bombát robbant a London melletti Guilford két kocsmájában. A hippikommunában élő ír Gerryt és társait egy razzia során letratóztatják, kínzással hamis vallomást csikarnak ki belőlük, majd annak alapján Gerry apját és nagynénjét is belekeverik az ügybe. A négy fiatalt koncepciós perben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik.

Apám nevében (In the Name of the Father, 1993)

/Filmajánló: 7 Oscarra jelölt film, a 3 Oscar-díjas Daniel Day-Lewis-al a főszerepben/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: