FILMEZZUNK.HU

Imperium (2016) – Előzetes

4745

Imperium előzetes – Daniel Radcliffe neonáci terroristák ellen veszi fel a harcot

Az Imperium című thriller megtörtént események alapján készült, Daniel Radcliffe főszereplésével. Daniel az elmúlt években, mióta befejeződött Harry Potter kalandozása, nem igazán tudja bizonyítani, hogy ő milyen tehetséges színész. A legtöbb filmje mind kritikailag, mind anyagilag megbukik. Idén, hosszú idő után szerepelt sikeres produkcióban, a Szemfényvesztők 2. részében, bár ott inkább mellékszereplő volt, így nem ő vitte a hátán az alkotást. Legújabb mozijának előzeteséből arra gyanakszunk, hogy végre kitörhet a bukottak táborából.

Az Imperium története

A történet főhőse Nate Foster egy fiatal és idealista FBI ügynök, aki beszivárog egy neonáci terrorista csoportba, hogy meghiúsítsa a banda következő nagy dobását. A fehérek felsőbbrendűségét hirdető alvilági mozgalom tagjaként nem csak az ‘ellenséget’, de önmagát is le kell győznie.

Az Imperium rendezője az a Daniel Ragussis, akinek köszönhetjük a nagy kritikai sikernek örvendő, 2008-as Haber-t. A forgatókönyvet Michael German véste papírra. Daniel Radcliffe mellett feltűnik még a filmvásznon Toni Collette, Burn Gorman, Nestor Carbonell és Seth Numrich is.

Érdekességek

  • Daniel Ragussis rendező elmondta, hogy a forgatókönyv megírásából Michael German is kivette a részét, aki egy évig volt beépülve egy neonáci mozgalomba.
  • A forgatás helyszínéül Hopewell szolgált, ami Virginia államban található.

  • A forgatási helyszínek között a stáb tagjai és a színészek biciklivel közlekedtek. A forgatás végén az egyik biciklit mindenki aláírta, köztük természetesen Daniel Radcliffe is, majd a biciklit elárverezték jótékonysági célból. Végül 2000 dollárért kelt el, amit a Hopewell United Way jótékonysági szervezet kapott meg.

Imperium poszter

Amerikai mozibemutató: 2016. augusztus 19.

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása ide kattintva)

//milos//


Article Tags: