FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. július 30-31.

Filmajánló a hétvégére – 2016. július 30-31.

3138

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 12 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet.

Pancserpolice (2010) – 07.30, Szombat 15:20, Film+

Terry Hoitz és Allen Gamble nyomozók akár a tűz és víz: előbbinek lételeme a veszély, míg utóbbi szívesebben ücsörög az irodában, mintsem New York utcáin járőrözzön. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – egymás mellé osztják őket. Egy közös vonásuk mégis van – mindketten csodálják a város két sztár zsaruját, Dansont és Manzettit. Allennek (Will Ferrell) és Terrynek (Mark Wahlberg) egyszer csak ölükbe pottyan a lehetőség, hogy bálványaik nyomába lépjenek, ám a dolgok nem mindig az elképzeléseknek megfelelően alakulnak.

/Filmajánló: Szórakoztató rendőrsztori két humoros főszereplővel és óriási beszólásokkal/

Kőagy őrnagy (1995) – 07.30, Szombat 17:10, Mozi+

Benson Payne őrnagyot egykori katonatársa azzal a feltétellel váltja ki a dutyiból, hogy kiképzője lesz a diákcsapatnak, amely mindig utolsó a katonai diákversenyen. Az őrnagy keresetlen stílusa miatt a srácok fellázadnak. Megpróbálják kikészíteni a katonát, ám a kőagyú Payne-nek hajósodronyból vannak az idegei, és rendkívül kreatív, ha büntetést kell kiagyalnia. Csak az iskola érzéki és csinos tanárnőjét lehet bevetni a férfi ellen.

Kőagy őrnagy 1995

/Filmajánló: Damon Wayans legnagyszerűbb alakítása egy igazi vicces kiképzős filmben/

Bérgyilkosék (2010) – 07.30, Szombat 19:00, Cool TV

Jen a vakációját tölti, és ekkor találkozik álmai férfijával, akihez villámgyorsan feleségül is megy. Amikor hazatérnek, hamar ráébrednek: a mézesheteknek vége, mégpedig szomszédaik jóvoltából, akiket valaki felbérelt, hogy meggyilkolja a frissházasokat.

/Filmajánló: Amerikai akció-vígjáték Ashton Kutcher-el és Katherine Heigl-el/

Csontdaráló (2005) – 07.30, Szombat 21:00, Mozi+

Paul Crewe, az első ligás profi amerikai futballista, remek hátvéd-irányító sittre kerül, persze abba a börtönbe, ahol az őrökből kiváló – és hegyomlásszerű – focicsapat verbuválódott össze. A szikár és kellően aljas börtönigazgató ráveszi Crewe-t, hogy az elítéltekből toborozzon teamet, gyakorló bokszzsák jelleggel. A rabok kezdetben nehezen állnak kötélnek, Crewe és segítői azzal motiválják őket, hogy a pályán legálisan elégtételt vehetnek az őrökön…

Csontdaráló (2005)

/Filmajánló: Adam Sandler-t lehet szeretni, nem szeretni, ez a filmje az egyik, ha nem a legjobb alkotása/

Charlie és a csokigyár (2005) – 07.30, Szombat 21:00, Viasat3

Jól őrzött, hatalmas épület áll a város szélén: a csokigyár. Tizenöt éve nem látta belülről idegen ember, ám most 5 szerencsés gyerek átlépheti a küszöbét. A világ legkülönösebb csokoládékészítője, Willy Wonka, akit szeszélyes természete miatt saját családja rég elhagyott, utódot keres. Az öt kiválasztott ifjonc viszont megismerkedhet az üzem minden titkával. Charlie, a szegény családból származó, jó szívű fiú a gyár falainak árnyékában nőtt fel. Ahogy teremről teremre járnak, egyre jobban elkápráztatja a csokoládékészítés mesés világa, és egyre jobban érteni véli Willy Wonkát. A szemkápráztató, varázslattal teli út során magával ragadja őt a fantázia, a magány és a játékos kedvű ínyencség ezer csodája.

Charlie és a csokigyár (2005)

/Filmajánló: A gyerekeknek egy igazán izgalmas, főműsoridős film, ha jól viselkedtek egész nap/

xXx (2002) – 07.30, Szombat 21:35, RTL Klub

Xander Cage félelmetes és életveszélyes mutatványairól készült felvételeket árul az interneten, miközben nem is sejti, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal állandó megfigyelés alatt tartja. A szervezet épp elvesztette egyik prágai beépített emberét, Augustus Gibbons pedig Xander személyében találja meg a feladatra tökéletesen illő alanyt.

/Filmajánló: A 21. század egyik leglátványosabb akciófilmje, Vin Diesel-el és Samuel L. Jackson-al a főszerepben/

Hamis a baba (1991) – 07.31, Vasárnap 10:20, Mozi+

A kétbalkezes Kardos heroincsempészek nyomára bukkant. Csakhogy elakad a nyomozás, így kénytelen a rendőrségtől kirúgott, magánnyomozóvá lett Ötvös Csöpi segítségét kérni. A csempészek egy narancsszállítmányt és egy német jótékonysági árverést felhasználva juttatják Athénból Münchenbe az árut. Csöpi a gömbölyded idomú Bögyös Maca és egy lerázhatatlan kölyök asszisztálásával göngyölíti fel a szálakat..

Hamis a baba (1991)

/Filmajánló: Magyar akció vígjáték két ikonikus magyar színésszel Bujtor István-al és Kern András-al/

Lovagregény (2001) – 07.31, Vasárnap 13:10, Fem3

William Thatcher (Heath Ledger) egyetlen álma, hogy a lovagi tornák bajnoka lehessen a középkori viadalokon. Csak egy baj van, Thatcher nem lovag, hanem egyszerű alacsony származású fegyverhordozó. Egy nap azonban lehetősége nyílik megmérkőzni valódi küzdelemben, és rájön, ez az élet való neki, még akkor is, ha ehhez hazudnia kell magáról egyet s mást. Bajtársaival nekivág a nagy kalandnak, ahol nem csak a diadalra, de a szerelemre és halálos ellenségekre is rátalál.

Lovagregény (2001)

/Filmajánló: Az Oscar-díjas Heath Ledger felejthetetlen alakítása/

Éjszakai rohanás (1988) – 07.31, Vasárnap 15:20, Paramount Channel

Jack Walsh, az egykori chicagói zsaru össze van bilincselve Jonathan Mardukas-szal. Mardukas, a lelkiismeretes könyvelő 15 millió dollárt tulajdonított el egy cégtől, amikor megtudta, hogy az a maffia tulajdonában van. A könyvelő fejére 100000 dolláros jutalmat írtak ki, s persze Walsh nem engedni, hogy bárki is elorrozza tőle ezt az óriási összeget. Az út New Yorkból Los Angelesbe repülőn 5 nyugodt óra, ám a több mint különös páros öt, kalandokban, izgalmakban, feszültségben igencsak bővelkedő nap alatt éri el úti célját.

Éjszakai rohanás 1988

/Filmajánló: Robert De Niro és a Beethoven-ek sztárja, Charles Grodin közösen szerepel egy fergeteges vígjátékban/

Kéjjel-nappal (2010) – 07.31, Vasárnap 16:35, Cool TV

A film középpontjában Milner és June története áll. A pár folyamatosan szökésben van, életük izgalmas, néha majdhogynem halálos kalandokkal fűszerezve. Gyakran semmi és senki – őket is beleértve – nem az, aminek látszik. Alkalmi szövetségek és váratlan árulások szegélyezik menekülésüket, mindeközben bejárják a Föld szinte valamennyi pontját. Ám a túlélés csak és kizárólag azon múlik, hogy vajon az igazság vagy a bizalom győzedelmeskedik…

/Filmajánló: Tom Cruise és Cameron Diaz kedvelőknek kötelező, akció-vígjáték szeretőknek pedig nagyon ajánlott/

Én, a nő és plusz egy fő (2006) – 07.31, Vasárnap 20:50, TV2

Carl és Molly Peterson új életet kezdenek egy szép házban, unalmas szomszédokkal és rutin munkába járással. Aztán jön egy szerencsétlen kanyar a tökéletesen felépített világban: Randy Dupree, Carl régi barátja nem tud hova menni miután kirúgják, és idővel életük katasztrófájává válik.

/Filmajánló: Vasárnap estére nagyszerű választás a romantikára és nevetésre vágyóknak/

Volt egyszer egy vadnyugat (1968) – 07.31, Vasárnap 21:10, Duna Tv

A szép Jill, a volt prostituált az özvegy farmerrel kötött házassága után új életet akar kezdeni. Azonban mire megérkezik a farmra, új családja gyilkosság áldozatává válik. A gaztettért a felelősség egy vasútépítőt terhel, aki a földbirtokért folytatott kegyetlen küzdelemben a bérgyilkos Frank szolgálatait vette igénybe. Jill azonban tovább küzd a földért: segítséget barátaitól, Cheyenne-től, a kalandortól és egy titokzatos idegentől remélhet. Végül legyőzik a banditákat, az utolsó harcot Frank és az idegen vívja. A nézők már sejtették azt, ami most bizonyossá válik: amikor az idegen még gyerek volt, Frank szadista módon megölte a bátyját, és most jött el a leszámolás órája.

Volt egyszer egy vadnyugat (C'era una Volta il West, 1968)

/Filmajánló: Igazi vadnyugati klasszikus olyan emblematikus színészekkel, mint Charles Bronson és Henry Fonda/

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: