FILMEZZUNK.HU
A hét színészei - Kevin Spacey és Helen Mirren

A hét színészei – Kevin Spacey és Helen Mirren

5353

7-7 érdekesség Kevin Spacey és Helen Mirren életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal két nagyágyú a hét választottja. Férfiak terén a kétszeres Oscar-díjas és egyszeres Golden Globe nyertes Kevin Spacey, míg hölgyek közül a szintén Oscar-díjas, kétszeres Golden Globe szobrocskával rendelkező és egyszeres Emmy-díjas, Helen Mirren a hét színésze. Innen is Boldog Születésnapot a két kiváló színművésznek! Lássunk most róluk néhány érdekességet, amikről nagy valószínűséggel még hallottál.

Kevin Spacey (Született: 1959. július 26., South Orange, New Jersey)

1. Fiatal korában, míg a new york-i Juilliard School-ban tanult drámát, több stand-up comedy versenyen is részt vett.

2. 1999-ben a híres-neves Empire magazin megszavazta az évtized legjobb színészének.

3. 2006 szeptemberében felvette a brit állampolgárságot.

Kihirdették az idei Emmy-jelölteket

4. Gyermekkorában Kevin leégette a húga kerti faházát. A szülei ezután döntötték el, hogy beíratják egy katonai iskolába, ám Spacey nem sokáig húzta ott.

5. A Call of Duty Advanced Warfare nevű videójátéksorozatban Jonathan Irons karakterét róla mintázták.

6. 2007 szeptemberében találkozott Hugo Chávez venezuelai elnökkel.

7. A következő személyek a legnagyobb példaképei: Spencer Tracy, Henry Fonda, James Stewart, Jack Lemmon, Al Pacino, and Jason Robards

Helen Mirren (Született: 1946. július 26., London)

1. Helen Mirren Ilyena Lydia Mironoff néven született. Apja, Basil emigráns orosz arisztokraták leszármazottja, hegedűművész, majd a közlekedési minisztérium dolgozója, anyja, Kitty Rogers, angol származású, felmenője a Viktória királynő hentese volt.

2. Karrierje során három brit uralkodót is megformált, mozifilmekben és televíziós produkciókban egyaránt: I. Erzsébetet az Elizabeth c. minisorozatban, II. Erzsébetet az A királynő c. filmben, valamint Sarolta Zsófia mecklenburg-strelitzi hercegnőt a György királyban. Ő az egyetlen színésznő, aki mindkét Erzsébet királynőt megszemélyesíthette a vásznon.

3. Az adósság című filmben visszavonult Moszad-ügynököt játszik. A szerep kedvéért héberül tanult, tanulmányozta a zsidó történelmet, a Holokauszt-irodalmat, többek között Simon Wiesenthal életét.

Helen Mirren - A királynő

4. Orosz származása ellenére nem beszél oroszul, ám folyékonyan beszél franciául.

5. Van saját háza Los Angelesben, Londonban és Dél-Franciaországban is.

6. Legnagyobb színészi példaképe Anna Magnani.

7. Arra a kérdésre, hogy szeretne-e gyereket ez volt a válasza: “Nem. Abszolút nem. Egyáltalán nem. Nagyon boldog vagyok, hogy nincs gyerekem. Nos, tudod, nekem ez a szabadság…”

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: