FILMEZZUNK.HU
Csak a tévében lesz látható A Beavatott-sorozat utolsó része

Csak a tévében lesz látható A Beavatott-sorozat utolsó része

4057

A Beavatott-sorozat utolsó része nem lesz mozikban látható

A Lionsgate filmstúdió egy egész meglepő hírrel állt elő a napokban, ami annyira nem is meglepő az adatokat látva. A filmgyár bejelentette, hogy A Beavatott-sorozat utolsó, befejező részét mégsem tűzik moziműsorra, hanem csak a TV-ben lesz látható. Annak fényében tűnik érdekesnek a döntés, hogy a stúdió már 2017 nyarára lefixálta az időpontot. Másik részről viszont érthető, látva a bevételi pénzeket.

A Beavatott első része 85 millió dollárból készült, aminek több, mint a háromszorosa vissza is jött a bemutatók után. A tengerentúlon nagyon odavoltak érte a fiatalok, hiszen csak Amerikában 150 millió zöldhasút termelt. Ezek után egyértelmű volt a folytatás.

A második felvonásba, A lázadó-ba már 25 millióval többet is locsoltak a készítők. Összességében ez is sikeresnek mondható, ugyanis majdnem 300 milliót kaszált világviszonylatban, bár Amerikában ez a rész már 20 millióval kevesebbet tudott, mint elődje. A folytatás itt is biztos volt, de kalkulálniuk kellett az alkotóknak további nézői csökkenéssel.

A filmsorozat pénzelői, ennek fényében nem is mertek emelni a büdzsén. Utólag már láthatjuk, hogy jogosan. A harmadik epizód, az előzőekhez képest hatalmas hasalás lett, hiszen míg a tengerentúlon “csak” 66 millióra voltak képesek, addig világviszonylatban 180 milliót tudtak összegereblyézni. A lehetőségek hazájában elvesztették a rajongók közel 60%-át az első részhez képest!

Ez bizony már a stúdió szerint is kevés volt.

Természetesen a Lionsgate elsősorban nem a kevés bevétellel indokolta a döntést, hanem ennél ötletesebb válasszal álltak elő. A terveik között szerepel, hogy elindítsanak egy TV sorozatot, A beavatott-sorozat záró része pedig ennek lehet a tökéletes felvezetése. A Variety szeretett volna pontosabb információkat megtudni, ám a Lionsgate-nél egyelőre még nagyban megy a titkolózás.

Jó kérdés, hogy a 2017. június 9-re kiírt időpont megarad-e? Nem tartjuk valószínűnek, hiszen még a forgatásoknak sem kezdtek neki. Afelől viszont megnyugodhatunk, hogy a már jól megismert szereplőink mind visszatérhetnek.

(Címlapkép forrása; Cikk forrása)

//milos//


Article Tags: