FILMEZZUNK.HU
Sam Worthington és Jack O'Connell - A hét színészei

Sam Worthington és Jack O’Connell – A hét színészei

7332

Sam Worthington és Jack O’Connell a héten ünneplik születésnapjukat!

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Minden idők legtöbb bevételét az Avatar című film generálta, aminek sikeréhez Sam Worthington is óriásit tett, hiszen ő volt a nagyszabású produkció főszereplője. Jack O’Connell, másik kiválasztottunk egyelőre kevésbé ismert, de szerintünk hamarosan ő is az egyik legfelkapottabb színésszé válhat. Lássunk hát most róluk néhány érdekességet, amikről nagy valószínűséggel még hallottál.

Sam Worthington (Született: 1976. augusztus 2., Godalming, Surrey)

1. Angol szülők gyermekeként született, azonban még csak hat hónapos volt, mikor családja kiköltözött Ausztráliába, így a Nyugat-Ausztráliai Rockingham külvárosában, Warnbróban nőtt fel. Édesanyja Jeanne Martyn háztartásbeli, édesapja, Ronald W. Worthington pedig egy erőműben dolgozott.

2. A Nyugat-Ausztráliai Fremantle-ben található John Curtin College of the Arts művészeti iskolában tanult dráma szakon, azonban elvégeznie nem sikerült. Ezután az édesapja adott neki 400 dollárt és elküldte a queenslandi Cairnsba, hogy keressen munkát, és majd a megkeresett pénzén hazamehet.

3. Egészen 19 éves koráig dolgozott kőművesként, amíg be nem adta felvételijét a Nemzeti Színművészeti Intézetbe (National Institute of Dramatic Art), ahová végül sikeresen felvették ösztöndíjasként.

4. Sam Worthington első szerepe a J.A.G. – Becsületbeli ügyek századik epizódjában volt, majd ezt néhány alacsony költségvetésű mozifilm követte.

5. Az igazi népszerűséget a James Cameron által rendezett Avatar című sci-fi hozta meg a számára, amelyben James Sully tengerészgyalogost alakítja, aki a távoli Pnadorára utazik, ahol az Avatar-projekt keretében ő is avatar lesz, és felderítő munkát végez a na’vi közösségben, végül pedig átáll az ő oldalukra. A mozi 237 millió dollárból készült és világszerte több mint 2,7 milliárd dollár bevételt termelt.

6. 30 éves korában eladta szinte az összes holmiját, amivel kb. 2000 dollárt keresett. Ebből a pénzből egy autót vett magának és sokáig abban is élt.

7. 2006-ban elment a James Bond – Casino Royale szereplőválogatására, ahol bejutott az utolsó fordulóba, de a szerepet végül Daniel Craig kapta meg.

Jack O’Connell (Született: 1990. augusztus 1., Alvaston, Derby)

1. Édesanyja brit származású, míg édesapja ír felmenőkkel rendelkezik. Nagyapja Ken Gutteridge, profi labdarugó és menedzser volt.

2. A Saint Benedict Catholic School-ban folytatta tanulmányait, majd 16 évesen elhagyta az intézményt – két oklevéllel: drámából B, míg angolból C osztályzatot szerzett.

3. Pályafutása a Doctors című sorozattal vette kezdetét 2005-ben. A szériában egy epizódon keresztül volt Connor Yates megformálója, majd később megkapta Ross Trescot szerepét, akit a The Bill című sorozatban formált meg 4 részen keresztül.

4. – Kezdetben dadogtam és pirultam, amikor George Clooney-val próbálni kezdtünk – meséli a 25 éves brit színész a Pénzes cápa forgatásán tapasztaltakról. – Viszont szerencsére mindkettőnknek vannak ír felmenői és szeretünk baseballról dumálni, szóval, hamar közel kerültünk egymáshoz. De a barátság kevés. George nem kímélt. O’Connell ugyanis az akciójelenetek felvétele előtt fekvőtámaszokkal készül: ő így hozza hangulatba magát. Beszámolója szerint ezt a stáb el is fogadta, és tisztelte. Ám egyszer mégis egyre hangosabb nevetés kísérte a bemelegítését. Felnézett: George Clooney állt mellette és talajtorna gyakorlatokat adott elő az 1930-as évek modorában.

5. Óriási szurkolója és támogatója a Derby County Futball Egyesületnek

6. 2008 és 2009 között Jack kolléganőjével, szintén a Skinsből ismert Kaya Scodelarioval alkotott egy párt, 2012-ben pedig a brit X-Factor volt zsűritagjával, Tulisa Contostavlosszal járt. 2014-ben a média összeboronálta a brit modellel, Cara Delevingnenel.

7. Színészi példaképei között van Gary Oldman, Tim Roth és Tom Hardy.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: