A 10 legszebb romantikus film, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legszebb romantikus film, amit mindenképpen látnod kell

12075

10 romantikus film, amit egyszer mindenképpen érdemes megnézni

A romantikus szó jelentése többek között érzelmes, ábrándos, rajongással teli vagy szerelmes hangulatú. Az ember folyamatosan keresi ezt az érzést, hiszen kellemesen tölti el a bensőjét, gyakran intenzív érzelmi állapotot idéz elő. Erre a filmipar is igen hamar rájött, és a mai napig töretlenül készítik a romantikusabbnál romantikusabb filmeket. Lassan megérkezik az ősz, csípős, hűvös szeleivel, ezzel együtt pedig a ,,kuckózás” időszaka is megkezdődik, amely nem lehet teljes az esti filmezések nélkül.  De milyen produkciókat is érdemes ilyenkor megnéznünk? Természetesen nem maradhatnak el a romantikus filmek. Ezen alkotások többsége egy szerelmi kapcsolatot mutat be, az ismerkedéstől kezdődően a házasságig (vagyis ameddig elérik a  ,,boldogan élnek, míg meg nem halnak” jelzőt)  és a közben érkező megpróbáltatásokkal, nehézségekkel, akadályokkal miképpen küzdenek meg a szereplők. Elő a popcornnal és a zsebkendőkkel és kezdődjön a romantikus filmmaraton!  Az általunk összeállított romantikus film listánk sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Szerinted melyik a legszebb romantikus film? Oszd meg velünk kommentben vagy Facebook oldalunkon hozzászólásban!

10. P.S. I Love You /2007/

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) boldog házasságban élnek, amikor a férj egy betegségben meghal. Holly így nem akar tovább élni, nincs értelme az életének férje nélkül. Gerry halála előtt számos levelet írt feleségének, hogy túllépjen fájdalmán és újrakezdje az életet. Az idő múlásával újabb és újabb levelek érkeznek Hollynak, amelyek újabb kalandra buzdítják és invitálják, hogy visszanyerje életkedvét és örömét. Egy igazán kedves film, minden romantikára vágyó nézőnek!

9. Holiday /The Holiday, 2006/

A történet két fiatal nőről szól, akiknek a szívét összetörték. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes a kollégájába, aki a karácsonyi bulin bejelenti, hogy az egyik kolléganőjüket eljegyezte. Amanda (Cameron Diaz) a munkamániás, megtudja, hogy a barátja megcsalja, így kiadja az útját. A két lány a világhálón egymásra talál, és miután kibeszélték bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik a megpróbáltatásaikat, és mivel nagyon messze laknak egymástól otthont cserélnek. A vakáció eredménye, hogy mindkettőjükre rátalál a szerelem. Ha egy hangulatos, könnyed filmre vágysz, akkor csak nézd meg a Holidayt!

Holiday /The Holiday, 2006/

8. Szelíd szerelem /Loves comes Softly, 2003/

Egy előre megjósolhatatlan tragédia folytán Marty (Katherina Heigl) férje meghal. Egy szekéren érkezik az amerikai határvidékre a felejtés és a jobb élet reményében. Ekkor dönti el, hogy elfogadja az ajánlatot, és szerelem nélkül hozzámegy a tavaszig a szintén megözvegyült Clark Davidhez (Dale Midkiff). Amikor elérkezik az idő, hogy Marty visszainduljon szülőföldjére, felfedezi magában a szerelmet a férje iránt, amelyre már soha sem tartotta magát képesnek és minden megváltozik. Egy gyönyörű szerelmi történet, a régi idők értékeivel, megpróbáltatásaival, romantikájával együtt. Mindenkinek ajánlom!

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

7. Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

A Legyen Ön is milliomos a legnépszerűbb vetélkedő világszerte. Az indiai szegény negyedből, gettóból származó Jamal Malik (Dev Patel) egyetlen lépésre van attól, hogy megnyerje a húszmillió rúpia nyereményt. A játékvezetőnek nagyon nem teszik a helyzet, hogy egy gettóból származó senki kerül helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják Jamalt, mert csalással vádolják. Az elbeszéléséből kirajzolódik az élettörténete, amely igencsak megrázó, fordulatokkal teli. Természetesen a szerelem és a romantika jelen van Jamal és a gyönyörű Latika (Freida Pinto) életében. A megrázó, de ugyanakkor elgondolkodtató filmet mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a nem hagyományos értelemben vett romantikus filmek után.

6. Vissza hozzád /The Best of Me, 2014/

Középiskolai szerelem… 20 év elteltével találkozik újra Amanda (Michelle Monoghan) és Dawson (James Mardsen) egy közös barátjuk temetésén, abban a városban, ahol iskolás éveiket töltötték. A találkozás ismét feléleszti azt a szerelmet, amely soha nem aludt ki kettejük között. A keserédes találkozás során rájönnek arra, hogy a jelenben még erősebb indokok és okok szólnak szerelmük ellen, mint fiatalkorukban. Egy romantikus szerelmi történet, amely a régmúltban kezdődött és sok évtized múlva képes e megbirkózni az előttük álló akadályokkal és élni egy második lehetőséggel. Egy váratlan fordulatokkal teli film, romantikus érzelmekkel, izgalmakkal.

5. Fogadom / The Vow, 2012/

Egy igaz történet nyomán készült nagyszerű romantikus film a toplista ötödik helyezettje. Az ifjú házaspár Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) éppen elkezdik élvezni közös életüket, amikor egy súlyos autóbaleset során Paige kómába esik, és miután felébred, elveszti a memóriáját. A fiatalkori életéről maradnak meg emlékei, de a férjével kapcsolatosak mind elvesznek. Leó nagy feladatot kapott az élettől, mert újra meg kell hódítania felesége szívét és feleleveníteni a szerelmüket.

4. Szerelmünk lapjai /The Notebook, 2004/

A neves és gazdag családba született Allie (Rachel McAdams) fiatalon beleszeret Noahba (Ryan Gosling). Szerelmük csakúgy izzik, és képesek mindent feladni egymásért. A lány szülei azonban mélységesen ellenzik a kapcsolatukat, így útjaik elválnak egymástól. Néhány évvel később, amikor újra találkoznak, Allienek választania kell a szerelem és társadalmi rangja között. A szívszorító történetet egy idős úr meséli el egy hasonló korú hölgynek. Izgalmakban, szenvedélyben, szerelemben nincs hiány. Egy klasszikus szerelmi történet a társadalmi rangokkal, különbségekkel küzdve.

Szerelmünk lapjai 2004

3. Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

A romantikus filmek listájának bronzérmese az Álom luxuskivitelben. A csinos Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben a luxusékszerbolt kirakat előtt álmodozik, hiszen 18 évesen otthagyta szülővárosát, hogy meghódítsa New York előkelő és luxus világát. Előkelő partikban, odaadó férfitársaságban nincs hiány, az érzelmek viszont háttérbe szorulnak, mígnem Holly menthetetlenül beleszeret egy ágról szakadt, nincstelen és sikertelen íróba, Paulba (George Peppard). Hogy mi lesz, ennek az eredménye vagy miként győzi le a szerelem a nagyravágyást és a luxust kiderül, ha megnézed a filmet! A gyönyörű Audrey Hepburn egyik leghíresebb filmje.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

2. Büszkeség és balítélet /Pride and Prejudice, 2005/

Jane Austen írása alapján, az egyik legszebb szerelmi történet, tele romantikával, és a 18. századi Anglia jellemzőivel a dobogó második helyét foglalja el. A Bennet család élete teljesen felbolydul, amikor megtudják, hogy egy tehetős agglegény költözik a közelükbe, ugyanis a férfi illetve a baráti körben biztosan akad 5 lányukra kérő. Jane (Rosamund Pike) a legidősebb ezzel az úriemberrel kerül érzelmi viszonyba, míg Elizabeth húga (Keira Knightley) Mr Darcyval (Matthew MacFadyen) az igencsak dölyfös és jóképű úriemberrel ismerkedik meg kirobbantva ezzel a nemek háborúját.

1. Titanic / Titanic, 1997/

A romantikus toplista első helyezettje a 11 Oscar díjat nyert, minden idők egyik leglátványosabb és legszebb, legromantikusabb filmje a Titanic. 1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb óceánjárója a Titanic. Rengeteg ember utazik a fedélzeten, köztük a két főszereplő Jack (Leonardo Dicaprio) és Rose (Kate Winslet), akik teljesen különböző világból érkeztek, ennek ellenére menthetetlenül egymásba szeretnek. Amikor a hajó a vesztébe száguld, és egy jéghegynek ütközik, a szerelmes párnak már nem csak a társadalmi akadályokkal kell megküzdeniük, hanem az életben maradásért is.

Titanic (1997)

Szerinted melyik a legszebb romantikus film? Toplistánk tartalmazza a te kedvencedet is? Ha nem, oszd meg velünk kommentben vagy Facebook oldalunkon hozzászólásban!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//


Article Tags:

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Menü