FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. augusztus 22.

Hétvégi bevételi lista, USA – Bukottak hétvégéje!

2277

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. augusztus 22.

Három új film is debütált a hétvégén, amik közül kettő világpremier volt, de az Öngyilkos osztagot még mindig nem sikerült letaszítani a trónról. Will Smith és gonosz kis csapata már bőven túl van a fél milliárd dolláron, ami a negatív kritikák ellenére nem is olyan rossz, főleg ha azt nézzük, hogy még néhány hétig biztosan műsoron lesznek. A hétvége talán legnagyobb meglepetése, hogy a Virsliparti annak ellenére, hogy több, mint 50%-ot esett, meg tudta tartani a második helyét, pedig ahogy már említettük három produkció is most nyitott. A hétvégi bevételi lista harmadik pozíciójában a Haverok fegyverben található, amely 14 millió dollárral indította el mozis pályafutását.

Negyedik a Kubo és a varázshúrok, ami egy olyan animációs mese, amihez olyan színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Matthew McConaughey, Ralph Fiennes, vagy az Oscar-díjas Charlize Theron. A 12 milliós nyitánynál valószínűleg többre számítottak a készítők. Ötödik helyen debütált a Ben-Hur, ami beváltotta a hozzá fűzött lehangoló reményeket és jó nagyot bukott. A 100 milliós büdzsével – plusz marketingköltség körülbelül 40-50 millió – rendelkező klasszikus feldolgozása 11 millióval nyitott Amerikában, amihez a világ többi országa még egyszer ennyit tudott csak rátenni. Ezeket a számokat látva 50-60 milliónál lesz a vége, ami közel 100 milliós buktát fog jelenteni. Vajon megérte nekik a 11 Oscar-díjat nyert alkotást még egyszer feldolgozni? Hatodik az Elliott, a sárkány, ami lassan kezd a pénzénél lenni. Hetedik pozíciót a Rossz anyák foglalják el, aminél már többször is elmondtuk, hogy hatalmas anyagi sikernek örülhetnek az alkotók, ugyanis a 20 milliós készítési pénzt már sikerült megötszörözniük. Nyolcadik Matt Damon legismertebb karaktere Jason Bourne, amely hangyányival 8 millió alatt hozott ezen a hétvégén. A kis kedvencek titkos élete a kilencedik, bőven átlépve már a 650 milliós összbevételt, míg a hétvégi bevételi lista legjobb tízének az utolsó helyét ezúttal minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb színésznője, Meryl Streep zárja legújabb filmjével a Florence: A tökéletlen hang-al.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Öngyilkos osztag – $20,7M / $572,7M
  2. Virsliparti – $15,3M / $71,3M
  3. Haverok fegyverben – $14,3M / $20,8M
  4. Kubo és a varázshúrok – $12,6M / $13,5M
  5. Ben-Hur – $11,4M / $22,1M
  6. Elliott, a sárkány – $11,3M / $57,1M
  7. Rossz anyák – $8,1M / $106,4M
  8. Jason Bourne – $8M / $278,8M
  9. A kis kedvencek titkos élete – $5,8M / $674,5M
  10. Florence: A tökéletlen hang – $4,3M / $14,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: