FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. szeptember 5.

Hétvégi bevételi lista, USA – Új negatív csúcs!

2798

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. szeptember 5.

Hihetetlen gyenge hétvégén vagyunk túl. Az amerikai hétvégi bevételi lista legjobb tízének összbevétele nem érte el a 70 millió dollárt. Nehéz lenne utána nézni, de ilyen alacsony összbevételt rég produkáltak a mozifilmek, bár nagyban közrejátszik ebben az is, hogy egyetlen egy nagyszabású filmet sem ütemeztek be a hétre. Példának okáért a nemrég bemutatott animációs mese, a Szenilla nyomában egymaga 135 millió dollárt keresett a nyitóhétvégéjén, majdnem kétszer annyit, mint most a tíz legnézettebb produkció. Igaz több alkotás is már a sokadik hetében jár, de ezek a számadatok így is-úgy is nagyon silányak.

A Vaksötét megőrizte első helyét, amihez elég volt a 15 millió dolláros bevétel. Az Öngyilkos osztag szintén megtartotta ezüstérmes pozícióját, köszönhetően annak, hogy erre a hétvégére csak 18%-ot zuhant a nézettsége. Elliott, a sárkány a negyedik hetében jár, de sikerült a hatodik helyről visszakapaszkodnia egészen a dobogó legalsó fokára. Negyedik és ötödik helyen két animációs mese tanyázik. Előbbi a Kubo és a varázshúrok 6.5 millióval, míg utóbbi, picit több, mint egy millió dollárral elmaradva a Virsliparti. Hatodik helyen debütált a 20 milliós büdzsével rendelkező Fény az óceán felett című amerikai dráma, amiben olyan neves színészek szerepelnek, mint Michael Fassbender, Alicia Vikander és Rachel Weisz. A nézőknek a kegyeit sajnos nem sikerült elnyerniük. Hetedik helyen az idei év egyik sikerfilmje a Rossz anyák, amely világviszonylatban már meghétszerezte a belé fektetett 20 millió dollárt. A Haverok fegyverben majdnem ötmilliót keresve a nyolcadik, míg az utolsó két pozíciót a Hell or High Water és A mestergyilkos – Feltámadás című Jason Statham film zárja.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Vaksötét – $15,7M / $53,1M
  2. Öngyilkos osztag – $10M / $651,1M
  3. Elliott, a sárkány – $6,4M / $92,4M
  4. Kubo és a varázshúrok – $6,4M / $39,7M
  5. Virsliparti – $5,3M / $97,1M
  6. Fény az óceán felett – $4,9M / $4,9M
  7. Rossz anyák – $4,7M / $140,1M
  8. Haverok fegyverben – $4,7M / $50,4M
  9. Hell or High Water – $4,5M / $14,6M
  10. A mestergyilkos – Feltámadás – $4,2M / $14,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: