FILMEZZUNK.HU
Florence Foster Jenkins 2016 - Heti mozibemutatók - 2016. szeptember 8-tól

Heti mozibemutatók: Oscar esélyes alkotások érkeznek a héten!

1733

Heti mozibemutatók – 2016. szeptember 8-tól

Elkezdődött az iskola, ami filmes berkekben azt jelenti, hogy szépen lassan elkezdenek szállingózni a hazai mozikba a különféle Oscar esélyes alkotások is. És itt elsősorban nem a Kevin Spacey főszereplésével készült macskás produkcióra gondoltunk, hanem két másik ikonikus színész, Meryl Streep illetve Tom Hanks igaz történeten alapuló filmjére. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Florence: A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins)

A new york-i örökösnő, Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) nagy álma, hogy operaénekes legyen, csakhogy ehhez semmilyen adottsága nincs, sőt… a hangja egyszerűen borzasztó. Menedzsere és egyben férje, St. Clair Bayfield (Hugh Grant) mindent megtesz, hogy megkímélje a kegyetlen csalódástól kedvesét.

/Rendező: Stephen Frears, Brit életrajzi dráma és vígjáték; 6+/

Sully – Csoda a Hudson folyón (Sully)

Chesley “Sully” Sullenberger (Tom Hanks) kapitány 2009. január 15-én New York fölött, egy madarakkal való ütközés után a Hudson folyóra tett le csodával határos módon egy utasszállító gépet, megmentve ezzel 155 ember életét. Az eset médiaszenzáció lett, ám a repülésügyi vizsgálat több szakmai hibára is rámutatott, ami miatt Sully kapitány végül nyugdíjba vonult.

/Rendező: Clint Eastwood, Amerikai életrajti dráma; 12+/

Kilenc élet (Nine Lives)

Tom Brand vakmerő (Kevin Spacey) milliárdos. Cége, a FireBrand fennállásának legnagyobb dobására készül: az északi félteke legmagasabb felhőkarcolójának építését fejezik be. Tom munkamániája miatt eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától (Jennifer Garner) és lányától, Rebeccától (Malina Weissman). Közeleg Rebecca 11. születésnapja, és ahogyan minden évben, most is csak egy dolgot szeretne: egy macskát. Tom ki nem állhatja a macskákat, de nincs se ideje, se ajándéka és a véletlen egy furcsa kisállat-kereskedésbe sodorja, ahol az üzlet különc tulajdonosa Felix Perkins (Christopher Walken) egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot egy szörnyű baleset éri, majd a macska testében éled újjá…

/Rendező: Barry Sonnenfeld, Amerikai családi vígjáték; 6+/

Mondd ki, hogy uborka! (Des nouvelles de la planete Mars)

Philippe Mars (Francois Damiens) elvált, két gyermeke és stabil munkahelye van elemzőként. Mindig mindenkinek szeretne megfelelni és kedvére tenni, alap tulajdonsága a megértés. A körülötte levő emberekkel viszont nem egyszerű. Például Gregoire (Tom Rivoire), a 13 éves fia megszállott vegetáriánus lesz, Sarah (Jeanne Guittet), 17 éves lánya pedig mindent alárendel az iskolai teendőinek és karrierjének. A munkahelyén együtt dolgozik Jerome-mal (Vincent Macaigne), aki mentálisan instabil, s egy ámokfutása során kis híján az egész irodát csődbe viszi.

/Rendező: Dominik Moll, Francia és belga vígjáték; 16+;/

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: