FILMEZZUNK.HU
7-7 érdekesség a két szülinapos Hugh Grant és Martin Freeman életéről

A hét színészei – Hugh Grant és Martin Freeman

7103

7-7 érdekesség a két szülinapos Hugh Grant és Martin Freeman életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Legújabb hetünkön két férfiszínészt választottunk a szülinaposok közül. Hugh Grant, Golden Globe-díjas színész, a romantikus-vígjátékok egyik kiemelkedő alakja, illetve Martin Freeman, Emmy és Golden Globe-ra jelölt színész a másik kiválasztott a hét színészei díjunkra.

Hugh Grant (Született: 1960. szeptember 9., London)

1. Hugh egy átlagos londoni család kisebbik fiúgyermeke. Anyja (Finvola) tanárnő, míg skót származású apja (James) szőnyegkereskedő. A szülők gyerekeiknek a bankári állást képzelték el.

2. Fiatal korában kiváló sportoló volt, főleg krikettezett és focizott. Oxfordban az egyetem évei alatt ismerkedett meg a színjátszással.

3. Hugh Oxfordban tanult az angol elit társaságában, ahol magára vette a bohém dandy szerepét, enyhe beképzeltség és barátságos lazaság sajátosan angol keverékével. A lazaság érdekében még egy exkluzív meleg egyetemi klubnak is tagja lett.

4. Első emlékezetes szerepét a Maurice című E.M. Forster-regény James Ivory rendezte filmváltozatában játszotta. A homoszexuális Clive Durham megformálásáért elnyerte a legjobb színész díjat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

5. A világhírt a Négy esküvő és egy temetés című filmnek köszönheti, melyben Andie MacDowell partnere volt. Azóta, ha lökött figura szükséges egy vígjátékba (Áldatlan állapotban, Sztárom a párom), vagy egy arisztokratikusabb karakter egy drámába (Értelem és érzelem), a hollywoodi szereposztók mindig őt keresik meg.

6. Hugh Grant eredetileg nem akart maga énekelni a Zene és szöveg című 2007-es filmben, de később annyira belejött, hogy a nagy koncert jelenetet élőben akarta előadni. Mikor megmutatták neki, milyen rosszul hangzik, beleegyezett, hogy az előre felvett verziót alkalmazzák.

7. Hugh Grant azt tervezte, hogy határozatlan időre visszavonul, nem vállal több filmszerepet. Stephen Frears-nek, a rendezőnek csak azért sikerült meggyőznie Hugh Grant-et, hogy játsszon a hamarosan érkező Florence – A tökéletlen hang-ban, mert régi vágya volt, hogy Meryl Streep-pel egy filmben szerepeljen.

Martin Freeman (Született: 1971. szeptember 8., Aldershot)

1. Nagyon nehéz gyermekkora volt. Tengerész édesapja, Geoffrey és anyja, Philomena Freeman gyermekkorában elváltak, és amikor Freeman tízéves volt, apja szívrohamban meghalt. Az öt gyermek közül ő volt a legfiatalabb. Kiskorában asztmás volt, csípőjét pedig műteni kellett.

2. Freeman 15 évesen csatlakozott egy színjátszókörhöz, de csak 17 évesen döntött úgy, hogy a színészetet választja hivatásául. Freeman legkevesebb tizennyolc televíziós sorozatban, tizennégy színházi produkcióban és számos rádióműsorban szerepelt.

3. Az ismertséget Tim Canterbury karaktere hozta meg, A Hivatal című sorozatban, amelynek főszereplője volt. A széria három évadot élt meg.

4. A Who Do You Think You Are? 2009. augusztus 19-i részében kiderült, hogy nagyapja, Leonard Freeman önkéntes katonaorvos volt a második világháborúban. Észak-Franciaországban halt meg 1940. május 24-én egy Stuka-támadásban. Egységét két nappal később evakuálták Dunkerque-ből.

5. A nagy sikerű Sherlock című sorozatban a John Watson menyasszonyát, Mary Morstant alakító Amanda Abbington és Martin Freeman a való életben is egy párt alkotnak. Két gyermekük van.

6. Peter Jackson mindig is Martin Freemannek szánta Zsákos Bilbó szerepét a A hobbit című filmben, azonban nem volt biztos, hogy a színész vállalni fogja tudni a forgatást a BBC-n futó sikersorozata, a Sherlock miatt. Ezért olyan nevek is felmerültek a szerepre, mint Daniel Radcliffe, Shia LeBeouf, James McAvoy, Erryn Arkin illetve Tobey Maguire.

7. Nagy rajongója a 60-as, 70-es évekbeli soul zenének, és odavan Stevie Wonder-ért. Ezen kívül a kedvencei között van James Brown, a The Beatles, Marvin Gay és Richard Hawley is.

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//


Article Tags: