FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobban várt film, amit még idén látnod kell

A 15 legjobban várt film, amit még idén látnod kell

2961

Az idei év hátralévő részének 15 legjobban várt filmje

A nyár folyamán több remek hollywoodi produkciót is láthattunk, de az ősz beköszöntével a filmes főszezon csak most kezdődik el. Ugyanis az őszi és a decemberi hónapok/hónapban várható a legtöbb Oscar díjas alkotás. Tavaly a Spotlight vihette el az év legjobb filmjének járó szobrocskát, méghozzá teljesen megérdemelten. A 88. Oscar gálán szemtanúi lehettünk annak, hogy Leonardo DiCaprio végre megkapta a maga díját és a Saul fia dicsőséges menetelését is végig nézhettük. Mi már most nagy izgalommal várjuk a 89. gálát és ennek köszönhetően összeszedtük az általunk legjobban várt 15 filmet.

A listánkban 15 produkciót említünk meg, de ezeken kívül is van még jó pár alkotás, ami ígéretesnek tűnik, mint például az Amy Adamst és Jake Gyllenhaalt soraiban tudó Éjszakai ragadozók című thriller, vagy a Matthew McConaughey által játszott Gold. A mese rajongóknak sem kell aggódniuk, mert többek között érkezik a Gólyák és a Trollok.

15. Vaiana (Moana)

A Disney ebben az alkotásban a csendes – óceáni szigetekre repít el minket, ahol egy Vaiana nevű kislány történetét mutatja be. Ő hozzá szegődik társul Dwayne Johnson hangján megszólaló Maui tengeristen. Az előzetesek alapján az animáció varázslatos lesz és a történet sem tűnik első neki futásra elcsépeltnek.

Magyar mozi premier: December 1.

14. Jack Reacher: Nincs Visszaút (Jack Reacher: Never Go Back)

Az első rész viszonylagos sikere után következik Tom Cruise-al a folytatás. A második részben Jack Reacher visszatér a régi bázisára, hogy vacsorára elvigyen egy nőt aki mellesleg az állomás parancsnoka. Mire Jack megérkezik a hölgyet koholt vádakkal letartoztatják és rá hárul a feladat, hogy bizonyítsa a nő ártatlanságát.

Magyar mozi premier: Október 20.

13. Assassin’s Creed

A világhírű Assassin’s Creed című videó játékból melyet már 2007 óta élvezhetünk most mozi filmet forgattak. Amelyben Callum Lynch (Michael Fassbender) néhai felmenője, egy Aguilar nevű orgyilkos bőrébe bújva harcol a templomosok ellen a XV. századi Spanyolországban. Michael Fassbender szerint hatalmas durranás lesz a produkció az előzetes alapján mindenképpen látványos alkotásra számíthatunk.

Magyar mozi premier: December 29.

12. Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)

Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O’Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve. Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.

Magyar mozi premier: Szeptember 29.

11. Sully – Csoda a Hudson folyón (Sully)

2009 telén az egész világ egy csoda lázában égett: egy kiváló pilóta, Chesley “Sully” Sullenberger (Tom Hanks) meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le, és így megmentette 155 utasa életét. De miközben a világ hősként ünnepelte a kapitányt, és a híradások mind kivételes ügyességéről és lélekjelenlétéről szóltak, vizsgálat indult. És amire a vizsgálat során fény derült, az egyáltalán nem a pilóta megbecsülését szolgálta. Sőt, azzal fenyegetett, hogy soha többé nem vezethet repülőgépet…

Ha Clint Eastwood és Tom Hanks össze áll egy filmben akkor abból nem sülhet ki rossz. Sőt a kritikusok által dicsért alkotás anyagilag is nagy sikert ért el az első heteiben.

Magyar mozi premier: Szeptember 8.

10. A könyvelő (The Accountant)

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista – kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa (Anna Kendrick) hamar új, megmagyarázhatatlan eltérésekre figyel fel, és ez valakinek nagyon nem tetszik. Egy különleges katonai egység leszerelt tisztje megbízást kap, hogy végezzen a párral. Chris és Dana kénytelen együtt bujkálni. De Chris tartogat egy-két meglepetést. Néhány közülük halálos lehet…

Ben Affleck a két Batman filmje között vállalt egyet a DC-től szabadon is és úgy látszik, hogy nagyon is jól tette. A moziban Ben Affleck mellett Anna Kendrick és J.K. Simmons is felfog tűnni.

Magyar mozi premier: Október 27.

9. Az utazók (Passengers)

A Sci-fi két főszereplője Jennifer Lawrence és Chris Pratt lesznek. A történet alapján egy utasszállító űrhajó egy távoli bolygó felé tart több ezer emberrel a fedélzetén. Az egyik hálókamra meghibásodása miatt egy férfi (Chris Pratt) 90 évvel a tervezett érkezés előtt felébred. Ahogy telik az idő, szembe kell néznie az öregedéssel, és azzal, hogy magányosan fog meghalni, végül azonban úgy dönt, felébreszt egy másik utast (Jennifer Lawrence)…

Magyar mozi premier: December 21.

8. Florence: A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins)

Florence Foster Jenkins (Mery Streep), a gazdag és nagylelkű New York-i örökösnő kislánykora óta arról ábrándozik, hogy híres énekesnő lesz belőle. Imádja az operát, őszintén lelkesedik a zenéért, és nagyon elszánt. Még egy olyan aprócska dolog sem tántoríthatja el céljától, mint hogy fülsiketítően hamisan nyivákol, képtelen tisztán kiénekelni a hangokat, nem tudja pontosan tartani a ritmust, és eszméletlenül rossz a kiejtése, ami egy olasz áriánál nem elhanyagolható szempont. Férje és menedzsere, az arisztokratikus fellépésű angol színész, St. Clair Bayfield (Hugh Grant) zártkörű koncerteket szervez, hogy imádott felesége csilloghasson a színpadon. A zeneimádó asszony pedig annyira felbátorodik a kezdeti sikereken, hogy egyszer csak bejelenti, nyilvános koncertet ad, méghozzá nem is akárhol: a híres-nevezetes Carnegie Hallban. A New York-i közönség annyira várja Florence különleges fellépését, hogy pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Bayfieldnek és Florence rémült zongorakísérőjének, Cosmé Mc Moonnak (Simon Helberg) minden rafinériájára szüksége lesz, hogy felkészítse a lelkes művésznőt: az előadásnak talán nem lesz olyan kirobbanó fogadtatása, mint ahogy azt az eleven énekesnő elképzeli. De Florence hisz abban, amit csinál, és semmilyen akadály nem állhat boldogsága útjába.

Florence – Tökéletlen Hangban nyújtott alakításáért Mery Streep és Hugh Grant is reménykedhet az Oscar jelölésben.

Magyar mozi premier: Szeptember 8.

7. Kaliforniai álom (La La Land)

A Kaliforniai álom lett a Velencei filmfesztivál győztese és azóta csak úszik a pozitív kritikákban és az egyik legnagyobb Oscar díj esélyes filmmé lépett elő. Az 50-es évek stílusát idéző musical főszereplője Ryan Gosling és Emma Stone akik elméletileg nagyon nagyot játszanak és énekelnek a filmben. A történet egy Los Angeles-i zongorista és színésznő szerelméről szól, amelyet lélek felemelően tárnak elénk.

Magyar mozi premier: December 29.

6. Énekelj! (Sing)

Az énekelj című film az idei év egyik legjobban várt animációs meséje! A filmben Buster, a koala úgy dönt, hogy összegyűjti a legjobb barátait, hogy segítsenek neki egy énekverseny szervezésében, mellyel kicsit fellendíthetnék színházuk népszerűségét. Az alkotásban felszólalnak a legnagyobb mai slágerek, a legviccesebb előadási stílusokban. A film játékideje alatt összesen 85 dal hangzik el az 1940-es évektől egészen a napjainkig.

Véleményünk szerint az Énekelj az egyetlen animációs mese amely szembe szállhat a Zootropolissal az Oscarért folytatott versenyben így mi már nagyon várjuk.

Magyar mozi premier: December 22.

5. A hét mesterlövész (The Magnificent Seven)

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.

Idén már nagyot bukott a Ben Hur remakeje valyon Denzel Washingtonnékal is megtörténik ez. Az biztos, hogy látványban nem lesz hiány a produkcióban.

Magyar mozi premier: Szeptember 22.

4. Szövetségesek (Allied)

A történet szerint a második világháború idején két kém azt a megbízást kapja, hogy likvidáljanak egy magas rangú náci tisztet. Miközben megpróbálják végrehajtani életük legnehezebb küldetését, romantikus kapcsolat alakul ki köztük. A szerelemből házasság lesz, és megszületik első gyermekük is. Csakhogy a férfi egy napon olyan információkat tud meg feleségéről, mely örökre megváltoztatja az életét. Az információk szerint ugyanis a nő, akit szeret, és aki gyermeke anyja, maga is náci kém.

Az alkotást Robert Zemeckis fogja rendezni a főszerepet pedig Brad Pitt és Marion Cotillard vállalta el. Valószínűleg Zemeckis mozija egy pár Oscar jelölést befog gyűjteni majd az idén.

Magyar mozi premier: December 1.

3. Hacksaw Ridge

A második világháború idején egy amerikai katonai orvos, Desmon Doss fegyvertelenül indul a csatamezőre, ugyanis erkölcsi nézeteivel ellenkezik az emberölés. A férfi hőssé válik, amikor a háború legvéresebb, okinawai összecsapásában egyetlen elsütött fegyver nélkül hetvenöt ember életét menti meg, kiérdemelve ezzel a Kongresszus Becsület Érdemrendjét.

A Hollywoodi produkciót Mel Gibson rendezte amelyben Andrew Garfield a főszereplő és sokak szerint akár Oscar díjat is nyerhetnek mind ketten. A fantasztikus előzetes alapján egy nagyon látványos és drámai második világháborús filmet várunk.

Magyar mozi premier: Még nincs pontos dátum, de világ viszonylatban novemberben érkezik a Hacksaw Ridge

2. Érkezés (Arrival)

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy briliáns nyelvész segítségét kéri, hogy kommunikálhassanak az idegenekkel – a cél, hogy megtudják az érkezés okát. A tudós minden erejével azon munkálkodik, hogy szót értsen a vendégekkel, ám munkája során az apró részekből összeáll számára a földönkívüliek érkezésének valódi célja…

Az Érkezést rengetegen az év Sci-fijének kiáltották ki és a kritikusok is odáig vannak az alkotásért. Denis Villeneuve rendező és Amy Admas és Jeremy Renner hármasa nagyon ígéretesnek tűnik.

Magyar mozi premier: November 10.

1. Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story)

A különálló Zsivány Egyes a Star Wars – Egy új remény előtt fog játszódni, és a sötét erők főhadiszállásának, a Halálcsillag terveinek ellopásáról fog szólni. Főszerepben láthatjuk majd az Oscarra jelölt, 33 éves Felicity Jones-t (A mindenség elmélete), Ben Mendelsohn-t és az Oscar és Golden Globe-díjas színészt, Forest Whitaker-t (Az utolsó skót király) is. Rajtuk kívül feltűnik még a vásznakon Diego Luna, Donnie Yen, Alan Tudyk és Jonathan Aris is. Ami talán mégis a legmeglepőbb, hogy a szintén komoly szerepet kapó Mads Mikkelsen kivételesen most nem egy gonosz fickót fog játszani. Valyon ez a Star Wars is akkora kassza siker lesz mint J.J Abrams által rendezett hetedik rész?

Magyar mozi premier: December 15.

(15 legjobban várt film címlapkép forrása)

//Taki//


Article Tags: