FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. szeptember 29-től

Heti mozibemutatók – 2016. szeptember 29-től

2070

Heti mozibemutatók: Hat film is debütál!

Kedves moziba járó olvasók, a héten lesz miből válogatni, ha megjön a kedv egy kis mozizáshoz. Összesen hat film is ezen a héten kezdi meg magyar filmszínházas pályafutását, amiből hármat kifejezetten ajánlunk. Lesz egy magyar kis költségvetésű, ám hatalmasat szóló alkotás, érkezik egy német és osztrák koprodukcióban készült vígjáték, ami a Cannes-i filmfesztiválon óriási felhajtást kapott és végül, de nem utolsó sorban végig izgulhatunk egy megtörtént esetet feldolgozó produkciót, amiben Mark Wahlberg játssza a főszerepet. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)

Mike Williams (Mark Wahlberg) és munkatársai egy úszó olajfúró szigeten dolgoznak, amely valahol a Mexikói-öbölben áll. A férfinak hátra kell hagynia feleségét és kislányát, hogy itt dolgozhasson, de hát az olajfúró torony vezetőjeként muszáj ezt megtennie. Amikor az olajcég vezetője úgy dönt, hogy az ismert rizikófaktor ellenére végezzenek kísérleti fúrásokat, valami balul sül el: hatalmas robbanás következtében kigyullad az egész építmény. Mike-nak és munkatársainak menekülniük kell, hogy életben maradhassanak.

/Amerikai katasztrófa, dráma; 12+/
/Rendező: Peter Berg/

Toni Erdmann (Toni Erdmann)

Winfried Conradi (Peter Simonischek) életében nagyon fontos a humor, épp ezért előszeretettel szokott például gúnyt űzni másokból. Inés (Sandra Hüller), a lánya teljes ellentéte apjának: életének középpontjában karrierje áll. Bukarestben él egy tanácsadó cégnél. Ők ketten olyan ritkán találkoznak, hogy teljesen elidegenedtek már egymástól. Winfried úgy dönt, mindenféle értesítés nélkül meglátogatja a lányát Bukarestben, és helyrehozza az apa-lánya kapcsolatot kettejük közt. Inésnek azonban most nem az apjára lenne szüksége, hanem hogy egy nagyobb szerződést sikerrel nyélbe üthessen. Ez azonban épp az apja miatt hiúsul meg. Hiába küldi azonban haza mérgesen Winfriedet, ő úgy dönt, nem adja fel. Ekkor születik meg Toni Erdmann egy hamis fogsor és paróka segítségével.

/Német és osztrák vígjáték, dráma; 16+/
/Rendező: Maren Ade/

Ernelláék Farkaséknál

Ernella (Tankó Erika), Albert (Szabó Domonkos) és 10 éves lányuk, Laura (Hajdu Lujza) egy évvel ezelőtt elhagyták az országot egy jobb élet reményében. Skóciában azonban nem igazán sikerült boldogulniuk, így visszaköltöztek. Az éjszaka közepén bukkannak fel Ernella húgánál, Eszternél (Török Illyés Orsolya). Eszter, férje Farkas (Hajdu Szabolcs) és 5 éves fiuk, Bruno (Hajdu Zsiga) jobb körülmények között élnek, mint a hazaérkezett család. A két família nem jön ki jól egymással, mindenen vitatkoznak és semmiben sem tudnak megállapodni.

/Magyar vígjáték, dráma; 16+/
/Rendező: Hajdu Szabolcs/

Kiéhezettek (The Girl with All the Gifts)

A történet a közeli jövőben játszódik, amikor az emberiséget kis híján kiirtotta egy mutálódott gombás fertőzés, mely megsemmisíti a szabad akaratot, és az áldozatokat húsevő ösztönlényekké változtatja. Angliában, egy vidéki katonai bázison egy csapat fiatalt, akit megfertőzött a vírus, de továbbra is képesek gondolkodni és érezni, kegyetlen kísérletet alá vet Dr. Caldwell (Glenn Close), hogy megtalálja a gyógymódot.

/Brit, amerikai horror-thriller; 16+/
/Rendező: Colm McCarthy/

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)

Jacob (Asa Butterfield) egy misztikus szigetre utazik, ahol Vándorsólyom kisasszony (Eva Green) is él. A nő egyaránt meg tud jelenni ember és sólyom alakban is, a gyermekei pedig, akik szintén a szigeten élnek, más speciális képességekkel rendelkeznek. Ezek a különleges teremtmények most nagy veszélyben vannak, amitől úgy néz ki, csak Jacob képes megóvni őket.

/Amerikai fantasy, kaland; 12+/
/Rendező: Tim Burton/

Mérges Buddha (Der zornige Buddha)

Egy kis kelet-magyarországi faluban, Sajókazán alapította meg Orsós János roma származású tanár a buddhista Dr. Ámbédkar gimnáziumot, hogy a hátrányos helyzetű roma fiatalok számára perspektívát nyújtson. A Mérges Buddha a romák társadalomból való kizárását dokumentálja, és azt a kísérletet, hogy hogyan lehetne változtatni ezen a képzés és a spiritualitás segítségével. Az alapító és az iskolaigazgató, Derdák Tibor szeretnék egy maguk választotta élet felé vezetni a fiatalokat, s megerősíteni őket a társadalom ellenséges reakcióival szemben.

/Német és osztrák dokumentum; 12+/
/Rendező: Stefan Ludwig/

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: