FILMEZZUNK.HU
A hét színészei - Brie Larson és Zach Galifianakis

A hét színészei – Brie Larson és Zach Galifianakis

6850

A hét színészei: 2016.09.29 – Érdekességek a két szülinapos, Brie Larson és Zach Galifianakis életéről

Hétről-hétre megjelenő cikkünkben kiválasztunk két színészt, akik a héten ünneplik születésük napját és bemutatunk 7-7 érdekességet az életükből, amivel még lehet, hogy eddig nem találkoztál. Ezúttal az Oscar és Golden Globe-díjas, napjaink egyik legtehetségesebb színésznője, Brie Larson az egyik kiválasztott. Míg az erősebbik nemből a szórakoztatás egyik mestere Zach Galifianakis lett a hét színésze. Mind a ketten ezen a héten ünneplik születésnapjukat, aminek apropójából összegyűjtöttünk 7-7 érdekességet az életükről, amit lehet, hogy eddig nem hallottál.

Brie Larson (Született: 1989. október 1., Sacramento)

1. Születési neve Brianne Sidonie Desaulniers.

2. Larson mindössze 6 éves volt, amikor elkezdett színészettel foglalkozni, és ő lett a San Francisco-i American Conservatory Theater (A.T.C.) valaha volt legfiatalabb tanulója.

3. Larson nem csak színészként, hanem rendezőként és forgatókönyvíróként is kipróbálta magát a filmvilágban, a Weighting esetében emellett pedig a zeneszerzésben, valamint a vágó munkálatokban is részt vett.

4. Filmes pályafutása mellett fontos szerepet tölt be az életében a zene. Még csak tizenhárom éves volt, amikor a Universal Records lemezszerződést kötött vele. Első önálló albuma 2005-ben jelent meg Finally Out of P.E. címmel, mellyel körbeturnézta a világot.

Brie Larson - A szoba (2015)

5. Brie Larson A szoba (2015) című filmjének forgatása előtt egy hónapra elvonult, és olyan diétát követett, mint amilyen a filmben is látható, hogy jobban át tudja érezni, mit élhetett át az általa alakított karakter. Alakításáért végül Oscar- és Golden Globe-díjat kapott.

6. Óriási Star Wars fanatikus. Nem csak az összes részért rajong, de nagy Nintendo játékos is. A Star Wars játékokon kívül a Super Mario a másik nagy kedvence.

7. Folyékonyan beszél franciául, ugyanis apukája francia és megtanította őt a nyelvre.

Zach Galifianakis (Született: 1969. október 1., Wilkesboro)

1. Születési neve Zacharius Knight Galifianakis. Görög ortodox családba született.

2. Unokatestvére az ismert karikaturista, Nicolas Galifianakis, nagybátyja pedig Észak-Karolina egykori demokrata szenátora, Nick Galifianakis.

3. 2009-ben vált igazán híressé, mikor főszerepet kapott a Másnaposok című vígjátékban, ahol a menyasszony szociálisan aberrált, nehezen elviselhető testvérét alakítja Bradley Cooper és Justin Bartha oldalán. A karakter megformálásáért megkapta az MTV Movie Avars Legjobb vígjáték alakításért járó díját

4. Zach Galifianakis, Bradley Cooper és Ed Helms fejenként több, mint 15 millió dollárt kerestek a Másnaposok 3. részével.

Másnaposok

5. Zach rendkívül precíz film forgatások közben, melyre az Oscar-díjas alkotás, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) a kitűnő példa. A jelenetek szokatlanul hosszúak, két vágás között igen sok idő teleik el, ezért több lehetőségük volt a színészeknek rontani. Edward Norton és Michael Keaton listát vezettek arról, hogy melyik színész hányszor hibázott. A legtöbbet Emma Stone rontotta, a legkevesebbszer pedig Zach Galifianakis bakizott.

6. Zach Galifianakis jelenleg is a házigazdája a nagy sikerű Between Two Fernsnek, melyben a legnagyobb hollywoodi csillagokkal készít meglehetősen bizarr interjúkat, de vendégül látta már az USA elnökét, Barack Obamát is.

7. Tervei között szerepel, hogy egy teljesen önfenntartó gazdaságot hozzon létre visszavonult írók számára.

(Címlapkép forrása itt és itt; Érdekességek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: