FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. október 13-tól

Heti mozibemutatók – 2016. október 13-tól

2008

Heti mozibemutatók: Érkezik Robert Langdon legújabb kalandja

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Minden bizonnyal, aki ezen a héten választja a mozit kikapcsolódásként és mindenképpen valami újra vágyik, az Tom Hanks legújabb misztikus kalandját fogja választani. Rajta kívül lesz még francia thriller, német dráma, de még egy argentin dokumentumfilm is jelentkezik a nézők kegyeiért. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Inferno (Inferno)

Miután egy firenzei kórházban magához tér, az amnéziás Robert Langdonnak (Tom Hanks) rá kell döbbennie, hogy ismeretlen gonosztevők célpontjává vált, akik megpróbálnak az életére törni. Egy nővér, Sienna (Felicity Jones) segítségével a szimbólumkutató menekülni kényszerül, miközben megpróbálja összerakni a kirakós apró darabkáit. Lagndonnak élete legszövevényesebb összeesküvését kell megoldania, melynek saját élete a tétje.

/Amerikai thriller, misztikus; 16+/
/Rendező: Ron Howard/

Titkok és vallomások (Le confessioni)

Egy németországi luxushotelben találkoznak a világ leggazdagabb országainak gazdasági miniszterei. A találkozón jelen van Daniel Roché (Daniel Auteuil) is, a Nemzetközi Valutaalap elnöke. Egyik reggel Roché-t váratlanul holtan találják a szobájában. Nem tudni, hogy mi történt, de az biztos, hogy halála előtt a az Elnök egy olasz szerzetessel beszélt utoljára, akit ő hívott meg a rendezvényre. Korábban senki sem értette, hogy mit keres egy pap egy politikai rendezvényen. Rochénak a meghívással célja volt: gyónni akart a szerzetesnek. Vajon milyen bűnöket vallhatott be a világ egyik legbefolyásosabb embere?

/Olasz és francia thriller; 16+/
/Rendező: Roberto Ando/

24 hét (24 Wochen)

Astrid (Julia Jentsch) egy humorista, aki minden helyzetben nevetést tud csalni az emberek arcára. Férje, Markus (Bjarne Mädel) az ő menedzsere, és ketten nagyon jól tudnak együtt dolgozni. Van egy kilenc éves lányuk és most várják a következőt. Amikor megtudják, hogy következő, még meg nem született gyermekük Down-kóros lesz, eleinte próbálnak optimistán állni a helyzethez, bár fogalmuk sincs, hogy mi fog rájuk várni. Ahogy közeledik a szülés napja, Astrid egyre jobban aggódik gyermeke, családja és karrierje miatt is…

/Német dráma; 16+/
/Rendező: Anne Zohra Berrached/

Az utolsó tangónk (Un tango más)

Két ember, egy közös szenvedély. Argentína legismertebb tangótáncosai, María Nieves Rego és Juan Carlos Copes fiatal korukban találkoztak először, és majdnem ötven évig alkottak egy párt, nemcsak a táncparketten, hanem egy ideig az életben is. Az ő történetüket meséli el a film, miközben fiatal tangótáncosok és koreográfusok próbálják életre kelteni a múltat látványos jelenetek segítségével. A már nyolcvanas éveikben járó Rego és Copes visszaemlékezései és archív felvételek révén bepillantást nyerhetünk az őket éltető érzelmekbe, ahol a szerelem és a gyűlölet egyaránt helyet kaptak. A filmben María és Juan már kellő távolsággal tudnak visszaemlékezni életükre, karrierjükre és viharos szerelmükre, valamint legnagyobb szenvedélyükre, a tangóra.

/Argentin és német dokumentum; 12+/
/Rendező: German Kral/

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: