FILMEZZUNK.HU
10 Hugh Jackman film, amit mindenképpen látnod kell

10 Hugh Jackman film, amit mindenképpen látnod kell

6883

A szülinapos Hugh Jackman 10 legjobb filmje

Hugh Jackman ausztrál színész. Nagy nevet az X-Men filmek Farkasa hozott neki, de láthattuk Nicole Kidman oldalán az Ausztráliában is. Ő adja hangját a Táncoló talpak Memphisének. Énekesnek sem utolsó, többször is feltűnt már a Brodway-en és díjátadókon is megcsillogtatta tudását, valamint a Nyomorultakban is halhattuk énekelni. Ez utóbbiért nem mellesleg Golden Globe-díjat is érdemelt. Jackman Sydney-ben született, az 5 testvér közül a legfiatalabbként. Szülei, az angol származású Chris Jackman és Grace Watson fiukat egy drága fiúiskolába, a Knox Grammar Schoolba iratták be, ahol pályafutása 1985-ben indult, a My Fair Lady című musicallel. A népszerű ausztrál színész ma ünnepli születésének 48. évfordulóját, melynek alkalmából nem maradhatott el Top10-es listánk!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Hugh Jackman produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Vasököl (Real Steel, 2011)

Charlie Kenton (Hugh Jackman) régen ünnepelt bokszoló volt, ma azonban már az emberfeletti erejű acélrobotok a ring sztárjai. Charlie jobb híján üzletkötőként keresi kenyerét, ám bevételei a hulladékfémekből csak az utazást fedezik, hogy eljusson a meccsek helyszínére. Helyzete kilátástalan, adósságot adósságra halmoz, és ennek tetejébe még fiára is vigyáznia kell a nyáron. Bár nincs ínyére, de együtt kezd dolgozni Max-szel (Dakota Goyo). Tervük, hogy felépítenek egy olyan robotot, amiből bajnokot faraghatnak. A Vasököl névre hallgató robot lesz Charlie és Max utolsó esélye a visszatérésre.

9. Táncoló talpak (Happy Feet, 2006)

A film az Antarktisz mélyére kalauzol el, a pingvinek világába. Itt minden az éneklésről szól, hiszen a pingvinek dallal csábítják szerelemre a partnerüket. Itt születik egy pingvin, aki nem tud énekelni. Ő Mumble (Elijah Wood-hang), Memphis (Hugh Jackman-hang) és Norma Jean (Nicole Kidman-hang) fia, aki úgy tűnik, a legszörnyűbb énekes a világon… viszont, mint az hamar bebizonyosodik, kiemelkedően nagyszerű táncos.

A mese olyan sikeres lett, hogy 2007-ben megkapta a “legjobb animációs film”-nek járó Oscar-díjat. Érdekesség, hogy Brittany Murphy, Hugh Jackman, Robin Williams és Nicole Kidman mind maguk énekelték a film betétdalait. A mesében közreműködő táncosok egy különleges kiképzésen estek át, amit Pingvin Iskolának neveztek el. Itt a pingvinekről tanultak és az állatok mozgását tanulmányozták.

8. Kardhal (Swordfish, 2001)

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi hacker segítségére. Stanley (Hugh Jackman), aki magányosan és lecsúszottan tengeti napjait egy lakókocsiban, bármilyen hálózatba be tud törni, ami épp kapóra jön Shearnek.

A film kezdőjelenetét, amely 2001-ben a Warner Brothers történetének legösszetettebb vizuális effektjeit tartalmazta, 135 kamerával vették fel. A színészek a forgatáson fekete monitort bámultak, melyekre minden információ később, számítógépes trükkel került fel.

7. Kate és Leopold (Kate & Leopold, 2001)

Mindenáron meg kell felelniük környezetük egyre növekvő elvárásainak. Kate (Meg Ryan) a tipikus, éjjel-nappal rohanó, menedzser, aki a marketingszakmába lassan belefásulva csupán egy dolgot, az üzleti sikert tartja szem előtt. Leopold (Hugh Jackman), pontosabban Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten Albany harmadik hercegeként kifogástalan úriember és agglegényként remek parti.

Hugh Jackman órákat vett a 19. századi etikettből Jane Gibson szakértőtől (aki az Értelem és érzelem színészeit is segítette). Emellett megtanult társas-táncolni és lovagolni is a film kedvéért. Eredetileg Sandra Bullock játszotta volna Kate szerepét.

6. A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

A film a XIX. század Franciaországát tárja elénk. Jean Valjean (Hugh Jackman) sok évi raboskodást követően sem élheti nyugodt életét, hiszen Javert (Russell Crowe) felügyelő eltökélt szándéka, hogy őt örökre börtönbe zárja. Valjean, egy munkásnő lányát, Cosette-t (Amanda Seyfried) védelmébe veszi és elhatározza, hogy minden veszélytől megvédi.

A Tom Hooper által rendezett produkció 3-3 Oscar-, és Golden Globe-díjat is besöpört. Szülinapos színészünk, ebben a filmben nyújtott alakításáért érdemelte ki élete első Golden Globe szobrocskáját. Hugh Jackman 36 órán keresztül nem fogyasztott folyadékot azért, hogy hitelesebb legyen az arca, amikor fegyencet alakít.

5. Ausztrália (Australia, 2008)

A második világháború kezdetén Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), a brit nemes Ausztráliába utazik, hogy találkozzon férjével, Maitland Ashley-vel. A férfi marhatenyésztője érkezik a nő elé, akit mindenki csak úgy ismer, a Hajcsár (Hugh Jackman). Amikor Darwin városába érnek, a nőnek szembesülnie kell a szomorú hírrel, miszerint a férjét meggyilkolták, valaki pedig lopja a marhákat. Sarah megbízható embereket gyűjt maga köré, hogy keresztülvágjanak Ausztrália földjén a marhákkal.

A forgatás 2007 tavaszán kezdődött, és kilenc hónapig tartott, ugyanis Baz Luhrmann, a rendező rengetegszer vette újra a jeleneteket. A forgatás során Nicole Kidman megmentette Hugh Jackman életét, amikor a kalapjával levett Jackman lábáról egy halálos csípésű skorpiót.

4. X-Men (X-Men, 2000-)

Az emberek között különleges képességű mutánsok élnek. Fizikai és pszichikai korlátokat semmissé téve van, aki falakon sétál át, van, aki képes a gondolatolvasásra, vagy vihart támasztani. Az emberek rettegnek tőlük, Magneto ezért úgy véli, jobb megtenni az első lépést, és pártfogóival már a háborúra készül. Azonban nem minden mutáns ért egyet vele, X professzor és különleges csapata minden erejével azért küzd, hogy megállítsa Magnetót.

Farkas 3: X fegyver (Wolverine 3)

Hugh Jackman legismertebb karaktere Farkas, más néven Rozsomák, esetleg Wolverine. A karaktere a filmtörténelem egyik legkedveltebb szuperhőse is egyben. A franchise sikerét mutatja, hogy idén már a sokadik részt mutatták be a mozik, de még közel sincs vége. A 2000-ben bemutatott első részben Hugh Jackman a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára. Jackman bevallása szerint, hogy minél jobban beleélje magát a szerepbe, minden hajnalban jéghideg zuhanyt vett, ami arra késztette volna, hogy ordítson egyet, ám mivel nem akarta felébreszteni feleségét, összeszorított fogakkal tűrte. Úgy gondolta, hogy ez a fajta érzés tipikusan jellemzi Wolverine természetét.

3. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

Rupert (Hugh Jackman) és Alfred (Christian Bale) rivális bűvészek. Amikor Alfred egy nap egy lenyűgöző mágikus mutatvánnyal áll a közönség elé, Rupert kétségbeesetten próbálja kitalálni, hogy mi lehet a titka. Bármennyire is próbálkozik azt megfejteni, nem sikerül, így már ő maga is kezdi azt hinni, hogy a trükk nem is szemfényvesztés.

A főszereplők neveinek kezdőbetűit összeolvasva (Alfred Borden, Robert Angier)az ABRA szót kapjuk, amely utalás az legősibb írásban megjelent varázsigére, illetve misztikus formulára, az “abrakadabrára”. A rendező a forgatás négy hónapja alatt mindössze egy díszletet épített, a többi jelenetet a hollywoodi stúdiók már meglévő díszletei között vették fel.

2. Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Michael Edwards (Taron Egerton) gyerekkori álma, hogy egyszer elinduljon az olimpián. A brit férfi azonban nem egy nagy sporttehetség. Amikor meglátja a négysáncversenyt a tévében, elhatározza, hogy ebben a számban, síugróként igenis el fog indulni a versenyen. Ahhoz, hogy teljesíthesse ezt a vágyát, egy karizmatikus edző (Hugh Jackman) veszi őt kezelésbe. Cél az 1988-as Calgary-ban tartott téli olimpia!

Eddie Edwards az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpián indult. Ugyanezen az olimpián indult és vált híressé a jamaicai bobcsapat is, amelyről szintén készült játékfilm Jég veled! címen. Matthew Vaughn gyermekei imádták a Jég veled című filmet, ami a jamaicai bob csapatról szólt. Ekkor döntötte el, hogy közreműködik az Eddie, a sas forgatásánál.

1. Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna (Erin Gerasimovich), barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető detektív (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie. Az őrjöngő apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendőrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe.

A Fogságban egy, az első perctől az utolsóig igazán feszült krimi-thriller. Mélyen megrendítő és elgondolkodtató, különösen azért, mert ha beleképzeljük magunkat a főhős helyzetébe, nehéz lenne bölcs döntésre jutni, mi helyes és mi nem, mit tehet meg egy elkeseredett apa, hogy megtalálja szeretett gyermekét, meddig mehet el. A végsőkig?

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Hugh Jackman produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: