FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. október 22-23.

Filmajánló a hétvégére – 2016. október 22-23.

3988

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Hidalgo – A tűz óceánja (2004) – 10.22., Szombat 15:50, Film+

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át. Aki túléli, máris nyertesnek érezheti magát. Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. század végén egy különös versenyző is a rajtvonalhoz áll: egy amerikai cowboy (Viggo Mortensen). Ő az első, aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen. Kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja. Később az életösztön. Mert ez a verseny igazi harc. A sivatagon keresztül vezető vágta során az amerikainak nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is. Különben örökre a homoktengerben marad…

Hidalgo - A tűz óceánja (Hidalgo, 2004)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, western, akció, dráma
Filmajánló: Izgalmas kalandokban lehet része annak, aki ezt a filmet választja kikapcsolódás gyanánt.

Álmomban már láttalak (2002) – 10.22., Szombat 17:00, Cool Tv

Marisa Ventura (Jennifer Lopez) gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll – Marisa találkozik Chrisszel (Ralph Fiennes), a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő “csak” egy egyszerű szobalány.

Álmomban már láttalak

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Filmajánló: Kedves kis romantikus fim a szegény szobalány és a gazdag úriember szerelméről, aki elhiteti a nézőkkel, hogy a valódi romantika létezik.

Kutyabajnok (2002) – 10.22., Szombat 18:30, RTL+

Természetes, hogy egy kényelemhez szokott miami fogorvos nincs éppen elemében Alaszkában. Hát még ha hozzávesszük, hogy nemcsak az elemekkel kell megküzdenie, hanem nyolc vad szánhúzó kutyával is. Ted Brooks miami fogorvos Alaszkába utazik, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja kihívást, Alaszkában marad, és elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, megtanul kutyaszánt hajtani.

Kutyabajnok (2002)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, vígjáték
Filmajánló: Cuba Gooding jr. mindig képes mosolyt csalni a nézők arcára, ez most sincs másképp.

Sérülés (2015) – 10.22., Szombat 20:00, HBO

A Sérülés című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni.

Korhatár: 12+
Stílus: sport, dráma
Filmajánló: Rendkívül elgondolkodtató, néha megrázó, olykor megható film. Will Smith nagyon képes hatni az emberre, ahogy a hit és tudomány együttes erejét próbálja közvetíteni az üzlettel és a politikával szemben.

Jack Reacher (2012) – 10.22., Szombat  21:00, Mozi+

Jack Reacher (Tom Cruise) katonai rendőr leszerelése után sem marad munka nélkül, magánnyomozóként kezd dolgozni. Új ügye azonban visszaszólítja a hadseregbe. Komoly ügyben kell nyomoznia. A gyanú szerint egy katona öt ártatlan embert gyilkolt meg.

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma, akció
Filmajánló: Látványos, szépen felvett és jól összeszedett akciófilm Tom Cruise-al a főszerepben.

Sasszem (2008) – 10.22., Szombat 21:50, TV2

Jerry és Rachel két idegen, akiket összehoz egy rejtélyes telefonhívás. A hívó fél egy nő, akit egyikük sem ismer, és aki az életüket és a családjukat fenyegetve egyre veszélyesebb helyzetekbe hajszolja Jerryt és Rachelt, miközben a hétköznapok technológiáját használva követi minden lépésüket, és úgy tűnik, mindent lát. Ahogy a hajmeresztő történet halad, a két átlagemberből az ország két legveszélyesebb bűnözője lesz, akiknek össze kell fogniuk, hogy kiderítsék, mi is történik, de ami még fontosabb, hogy miért.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Egy izgalmas thriller, ami igaz, hogy 8 éve készült, de ma is nagyon aktuális.

Ahol a hullámok születnek (2012) – 10.22., Szombat 23:10, Duna Tv

A 15 éves Jay Moriarty tehetséges szörfös. Elhatározza, hogy megküzd a Mavericks hullámaival. Ez nem kis feladat, szinte lehetetlen. De akad segítsége, a helyi szörflegenda, Frosty Hesson személyében. A kitűzött cél teljesítése közben egyre közelebbi barátság alakul ki köztünk.

Korhatár: 12+
Stílus: sport, dráma
Filmajánló: Szörfösöknek alap, sportszeretőknek pedig nagyon ajánlott film, Gerard Butler-el a szörf deszkán.

Tucatjával olcsóbb (2003) – 10.23., Vasárnap 15:50, RTL Klub

Sok jó ember kis helyen is elfér. Ez lehetne a Baker család mottója, akiknek legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy valamivel népesebbek, mint az átlagos amerikai család. Az összesen tizenkét gyereket és a két kutyát a szülők egyébként sem tudják mindig szemmel tartani, ám mikor az anya állást vállal, és Tom, az apa kénytelen otthon maradni, hogy vigyázzon a lurkókra, elszabadul a pokol, és őrületes kalandok sora veszi kezdetét.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi
Filmajánló: A nagycsaládosok 99 százalékának biztos, hogy helye van a DVD-s polcon. Ha kis, vagy nagy családban élsz és még nem volt szerencséd ehhez a produkcióhoz, itt az ideje pótolni.

A keresztapus (1999) – 10.23., Vasárnap 19:55, Paramount Channel

Mickey (Hugh Grant), a gyanútlan műkereskedő beleszeret a szép New York-i lányba, Ginába (Jeanne Tripplehorn), aki azonban sajnos egy maffiózó keresztapa lánya. A férfi házassági ajánlatát a lány ezért csak egy feltétellel fogadja el: ha Mickey soha nem válik bűnözővé. Könnyű megfogadni, de nehéz betartani: Frank papa ugyanis veje foglalkozását egyik “családtagja” művészi ambícióinak kiteljesítésére, valamint pénzmosásra akarja felhasználni.

A keresztapós (Mickey Blue Eyes, 1999)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Zseniális ötlet, nagyszerű megvalósítás. Hugh Grant egyik legviccesebb alkotása.

Zootropolis – Állati nagy balhé (2016) – 10.23., Vasárnap 20:00, HBO

Zootropolis az állatok városa, ahol ragadozók és növényevők békességben élnek egymással civilizáltan, akár csak az emberek. Egy nyuszi, akinek minden vágya gyerekkora óta az volt, hogy rendőr lehessen, az akadémián végezve ebbe a városba kerül, a rendőrőrsre, ahol csak nálánál nagyobb állatok dolgoznak. Először az aljamunkát próbálják rásózni, de végül beleüti a dolgát egy esetbe, amely végül egy hatalmas, az egész várost behálózó összeesküvéshez vezet.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, akció, kaland
Filmajánló: Az idei év legnagyobb durranása animációs mesék körében. Fő Oscar várományos.

A hazafi (2000) – 10.23., Vasárnap 20:10, Film+

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit katona azonban megöli a fiút. Ettől kezdve már Benjamin sem tud érzéketlen maradni, újra fegyvert ragad, és miközben a hazáért küzd, meg akarja torolni fia halálát is.

A hazafi (2000)

Korhatár: 16+
Stílus: történelmi, kaland, háborús
Filmajánló: Kiváló színészek, valós történetek, akció, dráma és küzdelem a szabadságért, egy jobb világ reményében.

Last Vegas (2013) – 10.23., Vasárnap 20:45, RTL Klub

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Amikor a hatvanon túli csapat örök agglegénye, Billy végre beadja a derekát, és megkéri harmincas évei elején járó fiatal barátnője kezét, a négyes fogat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partyval búcsúztassák el Billyt eddigi csajozós életétől.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Négy ikonikus színész kicsit kirúg a hámból, mi meg csak élvezzük a látványt.

Sötét zsaruk 3. (2013) – 10.23., Vasárnap 21:25, Super TV2

Egy időhuroknak köszönhetően K (Tommy Lee Jones) ügynök nyomtalanul eltűnik a Föld színéről. Hű társa, J (Will Smith) ezért visszatér a múltba, hogy leleplezze az összeesküvést, és kiderítse az igazságot. 1969-be utazik, ahol a fiatal K-val (Josh Brolin) az oldalán mindössze egy napja jut arra, hogy megmentse társát, és biztosítsa az ügynökség és az emberiség jövőjét.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, akció, vígjáték
Filmajánló: A két ufóirtó visszatért! Nem biztos, hogy felér az első két rész színvonalával, de mindenképpen érdemes megnézni.

Alvilági játékok (2006) – 10.23., Vasárnap 23:05, Viasat3

Slevin egy félreértésnek köszönhetően kerül egy maffiaháború kellők közepébe, amelyet örülhet, ha élve megúsz. Ha mindez nem lenne elég, egy elszánt nyomozó és egy még elszántabb bérgyilkos is elhatározta, hogy lekapcsolja őt amilyen gyorsan és hatékonyan lehet…

Alvilági játékok (2006)

Korhatár: 18+
Stílus: krimi
Filmajánló: Sokan nem ismerik Bruce Willisnek ezt a filmjét, ám ez színészi pályájának egyik legizgalmasabb darabja.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: