FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. október 27-től

Heti mozibemutatók – 2016. október 27-től

2616

Heti mozibemutatók – Ütős hétnek nézünk elébe

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Ezen a héten lesz miből válogatni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ne is szaporítsuk a szót, lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

A könyvelő (The Accountant)

Christian Wolff (Ben Affleck) egy matekzseni, akinek több érzéke van a számokhoz, mint az emberekhez. Egy kisvárosi irodista álcája mögött szabadúszó könyvelőként dolgozik a világ legveszélyesebb bűnszervezeteinek. Miközben Ray King nyomozó (J. K. Simmons) megpróbál a titokzatos férfi nyomára bukkanni, Christian elvállal egy legális munkát egy robotikai cégnek, melynek könyvelésében a fiatal számviteli ügyintéző (Anna Kendrick) súlyos ellentmondásokat talál.

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 128 perc
Rendező: Gavin O’Connor

Tökös ötös (Five)

Öt barát, Julia, Vadim, Nestor, Timothy és Samuel már gyerekkoruk óta ismerik és szeretik egymást, most pedig úgy döntenek, közös lakásba költöznek. Hamarosan pedig marihuána-árusításba fognak, hogy ki-ki fizetni tudja a ráeső bérleti díjat. Csakhogy a kábítószer kereskedés világa igen veszélyes tud lenni…

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Nemzet: francia
Hossz: 102 perc
Rendező: Igor Gotesman

Graffaló és barátai (The Gruffalo)

Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre! Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval! Julia Donaldson fantasztikus köteteit végre mozgókép formájában is élvezhetik a gyerekek! Graffaló szívet melengető története mellett találkozhattok Bot Benővel, a bot apukával, Boszival, aki seprűnyélen közlekedik, valamint az aranyos kis Graffaló kölyökkel.

Korhatár: 6+
Stílus: családi, animációs
Nemzet: brit, német
Hossz: 108 perc
Rendező: Max Lang és Jakob Schuh

Jutalomjáték (The Carer)

Sir Michael Gifford (Brian Cox) színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya (Coco König). A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya pedig barátra talál az idős színészben. Sir Michael lánya viszont ráébred, hogy Dorottyát milyen szándékok vezérelték a házba, és gondolkodás nélkül felmond a lánynak. Sir Michael ettől teljesen összeomlik, kórházba kerül.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: magyar, brit
Hossz: 89 perc
Rendező: Edelényi János

Trollok (Trolls)

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott – és amitől biztosan az égnek áll a haja.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, családi, kaland
Nemzet: amerikai
Hossz: 92 perc
Rendező: Mike Mitchell és Walt Dohrn

Halál Szarajevóban (Smrt u Sarajevu)

2014. június 28-án járunk, Szarajevóban. A Hotel Europa a legjobb szálloda a városban, így egyértelmű, hogy ők fogadják a diplomáciai küldöttséget, akik az I. világháború kitörésének centenáriumán érkeznek Szarajevóba. Omer (Izudin Bajrovic), a hotel igazgatója készíti elő a VIP vendégek fogadására a helyet. Azonban a személyzet épp most akar sztrájkba lépni, miután hónapok óta nem fizették ki őket. Hatidza (Faketa Salihbegovic), a szálloda mosodájából lesz a sztrájk vezetője, annak ellenére, hogy a lánya, Lamija (Snezana Vidovic), aki recepciósként dolgozik, ellenzi ezt.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: francia, bosznia
Hossz: 85 perc
Rendező: Danis Tanovic

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: