FILMEZZUNK.HU
Itt a válasz, hogy mitől piros a Sith-ek fénykardja

Itt a válasz, hogy mitől piros a Sith-ek fénykardja

5602

Vajon mitől piros a Sith-ek fénykardja?

A Star Wars világa tele van izgalmas rejtélyekkel, melyeket a franchise létrejötte óta is titok övez, az egyik legizgalmasabb közülük a napokban válaszra talált. A Star Wars Legends könyv széria legújabb része adta meg a választ arra a kérdésre, miért piros a Sith-ek fénykardja?

Itt a válasz, hogy mitől piros a Sith-ek fénykardja

A thescreen.hu honlap cikkéből idézünk:

A szóban forgó könyv Ashoka nevet viseli, aki a Klónok háborújában megismert Anakin Skywalker Padawanja. Korábban úgy gondoltuk, hogy az emberkéz által készített szintetikus kyber kristályok piros színt vehetnek fel. Most már tudjuk, hogy a  Sith-eknek nehezebb dolguk van a fénykard készítés folyamatában, ugyanis a hiedelem szerint csak a Jedik képesek irányítani ezeket a kristályokat – a Halál csillag üzemanyagának is ezt tartották.

A történet világossá teszi, hogy a kyber kristályok valójában erő-érzékenyek. A kívánatos Jedinek megmutatják magukat, de azokkal, akik az erő Sötét oldalát használják nincs meg ez a kapcsolat. A Sith-ek egyetlen lehetősége, hogyha ellopják, vagy elveszik a legyőzött Jeditől a kristályt.

Itt a válasz, hogy mitől piros a Sith-ek fénykardja

Ezt követően a kristály elveszti az adott színárnyalatot a Sith vagy sötét oldalt használó szolgálatában, miközben a saját akaratára formálja.

Ennek hatására “vérezni kezd”, ezért változik pirossá.

Egy kristály, ami a sötét oldal által be lett szennyezve, visszatéríthető, de a standard színek helyett fehérré változik.

Számos eredetet kaptak már a fénykardok az idők során, ez azonban a hivatalos verziónak számít, még ha ez felül is ír néhány korábban elhíresztelt elméletet, és valljuk be, nem elképzelhetetlen, hogy a Sötét oldal követőinek lopáshoz, illetve gyilkossághoz keljen folyamodnia, ha a számukra legerőteljesebb fegyvert szeretnék birtokolni.

(Címlapkép forrása; Cikk forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: