FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Horrorisztikus meglepetés!

Hétvégi bevételi lista, USA – Horrorisztikus meglepetés!

2144

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. október 31.

Már az is némi meglepetést okozott, hogy a Boo! A Madea Halloween múlthéten lenyomta Tom Cruise-t legújabb, ám a horror film rá tudott tenni még egy lapáttal. Most debütált a négyszer annyiba kerülő Inferno, amiben nem mellesleg Tom Hanks játssza a főszerepet, de még így is az ilyesztegetős produkció maradt az élen. Az aranyéremhez ezúttal közel 17 millió dollárt kellett összeszedni, míg a második helyezett Inferno kerek-perec 15 millió zöldhasút gyűjtött Amerikában. Utóbbi film alkotóinak azért annyira nem kell szomorkodni, hiszen világviszonylatban bőven megtérült Robert Langdon legújabb kalandja. A hétvégi bevételi lista bronzérmese a Jack Reacher: Nincs visszaút, ami több, mint 58 százalékot esett az amúgy sem nagy bevételéből.

A viszonylag pozitív kritikákat kapó A könyvelő megtartott negyedik pozícióját kicsit több, mint 8 millióval. Ötödik helyre csúszott az Ouija: Origin of Evil, az előző hétvége meglepetésfilmje. A 9 millióból készült horror már a 43 millió dolláros összbevételt is átlépte. Hatodik A lány a vonaton című thriller, ami annak ellenére, hogy sok negatív kritikát kapott, elég szépen termeli a pénzt. Hetedik a Tim Burton által rendezett Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, egyre jobban közelítve a 250 milliós világviszonylati keresethez. A Keeping Up with the Joneses egy helyet rontva a nyolcadik, míg kilencedik egy animációs mese, a Gólyák. Egy Bollywoodból érkező alkotás, a Ae Dil Hai Mushkil című film zárta eheti top 10-es listánkat.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Boo! A Madea Halloween – $16,7M / $52,2M
  2. Inferno – $15M / $147,7M
  3. Jack Reacher: Nincs visszaút – $9,6M / $93,9M
  4. A könyvelő – $8,5M / $93,9M
  5. Ouija: Origin of Evil – $7,1M / $43,7M
  6. A lány a vonaton – $4,3M / $122,4M
  7. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – $4M / $232,6M
  8. Keeping Up with the Joneses – $3,4M / $14M
  9. Gólyák – $2,8M / $153,5M
  10. Ae Dil Hai Mushkil – $2,1M / $2,1M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: