50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

706

10 érdekesség a Jóbarátok sztárjáról, David Schwimmer színészről

David Schwimmer 1966. november 2-án született Astoriában, az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy ma ünnepli jubileumi születésnapját, az ötvenediket. A félszáz éves színész legismertebb szerepe egyértelműen Ross Geller a Jóbarátok című sorozatból, aminek köszönhetően világhíres is lett. 50. születésnapja alkalmából most egy picit mi is jobban megismertetjük a kedves Olvasókkal.

50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

Kezdeti színészet

Középiskolás korában kezdte el érdekelni a színészet, szabadidejében osztálytársával, Jonathan Silvermannel, aki később szintén sikeres pályát futott be, több színdarabban is feltűnt.

Nehéz döntés

Az érettségi után hezitált, hogy jogot tanuljon, vagy orvosi szakra jelentkezzen a Northwestern Egyetemre, azonban végül a színészet iránti szenvedélye győzedelmeskedett, és megalapította a Chicago’s Lookingglass Theatre Company-t.

50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

Szerencsés csalódás

Első szerepét 1989-ben egy tévéfilmben kapta. A filmet ért negatív kritikák miatti csalódásában úgy döntött, visszatér Los Angelesbe. Elhatárolta magát a médiától és a filmezéstől, és minden erejével az általa alapított színtársulatra összpontosított. A következő években egy-egy produkció erejéig visszatért a televíziós műfajhoz, így jutott el a Jóbarátok castingjára.

Jóbarátok

A producerek rögtön meglátták benne a tökéletes jelöltet Ross szerepére. A sorozat 1994-től tíz évadon át szórakoztatta a közönséget, és világszerte hatalmas sikereket és nézettségi mutatókat produkált. A széria főszereplői egy csapásra világsztárrá váltak, beleértve természetesen Schwimmert is, aki akkoriban csillagászati összegnek számító 250 ezer dollár fizetést kapott epizódonként.

50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

Szabadidő

Szabadidejében szeret softballozni, kosarazni, pingpongozni és pókerezni az ismerőseivel. Kedvenc dala Elvistől a Crying in the Chapel, és odavan a fölözött tejet.

Nagyszabású produkciók

Bár a Jóbarátok sikereit nem tudta megismételni, az ezredforduló után olyan produkcióban tűnt fel, mint Az elit alakulat, a John Carter vagy az American Crime Story, de számos televíziós sorozatban is láthatta őt a közönség (Törtetők, Sikersorozat, A stúdió).

50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

Sztárság

A sztársággal járó kellemetlenségeket viszont rosszul viseli. Mint mondta: “Ez bizony nehéz. Amikor egy paparazzi egyfolytában követ a kocsijával és a videokamerájával, szeretnék egyszerűen elbúcsúzni az egésztől és tanítani meg a színházi csoportommal foglalkozni.”

Magánélet

A kétezres években egy ideig az ausztrál énekesnő, Natalie Imbrugliával alkotott egy párt, de szóba hozták az izraeli színésznővel, Mili Avitallal és Rochelle Ovitt színésznővel is. 2010-ben vette feleségül Zoe Buckmant, akitől 2011-ben született meg lánya, Cleo Buckman.

50 éves lett a Jóbarátok sztárja, David Schwimmer

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása itt és itt)

Mentés


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!