FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. november 5-6.

Filmajánló a hétvégére – 2016. november 5-6.

4637

Filmajánló – A hétvége 14 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban 14 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Gettómilliomos (2008) – 11.05., Szombat 13:35, Super TV2

Jamal Malik (Dev Patel) írástudatlan indiai utcagyerek, aki csodával határos módon megnyeri egy tévés vetélkedő fődíját, majd szerelme felkutatására indul. Közben a vetélkedőbeli szereplését illetően csalással gyanúsítják, valamint Bombay-ben sem olyan egyszerű megtalálni valakit.

10 film, ami kicsi költségvetése ellenére hatalmasat kaszált

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Filmajánló: 8 Oscar-, és 3 Golden Globe-díjjal kitüntetett alkotás. A 2008-as év legjobb filmje!

A bíró (2014) – 11.05., Szombat 16:25, HBO

Hank Palmer (Robert Downey jr.) sikeres ügyvéd, aki csupán anyja temetésére megy haza szülővárosába. Nem akar ott maradni, mivel apjával nincsenek jóban. Apja, Joseph bíró (Robert Duvall), aki igen erős hatalmi pozícióban van a városban. Amikor apját gyilkossággal vádolják meg, mégis újra visszatér szülővárosába, hogy kiderítse az igazságot, illetve ő lehessen a jogi védelem apja számára.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Filmajánló: Robert Downey jr. amihez a nevét adja ott garantált a magas színvonal. Most sincs ez másképpen.

Édes november (2001) – 11.05., Szombat 19:35, Duna Tv

A különös elveket valló életművésznő, Sarah havonta új férfiak, vagyis inkább kiégett emberek után kutat, hogy gondjaiba vegye őket, és ismét értelmet adjon az életüknek. Novemberben éppen Nelsonra, a karrierista yuppie-ra esik a választása. A férfi odaköltözik Sarához, ahol szokatlan élményekben lesz része, és hozzászokik a tréningnadrághoz meg a mobilmentes élethez. Ám a sors nem sok időt enged a boldogságuknak…

Édes november (2001)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Keanu Reeves és Charlize Theron főszereplésével készült szívszorító romantikus film.

Harcban élve (2013) – 11.05., Szombat 20:00, RTL II

Phil Broker egy visszavonult DEA ügynök, aki maga mögött akarja hagyni az erőszakos múltját, ezért kislányával egy békésnek tűnő louisianai kisvárosba költözik. A helyet kicsit jobban megismerve, kénytelen szembesülni vele, hogy a város egy közveszélyes drogbáró, Gator kezében van.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Ha kedveled Jason Statham-et, akkor ez a film is tetszeni fog tőle!

Felvéve (2006) – 11.05., Szombat 21:00, Paramount Channel

A végzős Bartleby “B” Gaines (Justin Long) jó úton halad, hogy a nyolc felvételi levélből nyolc elutasítást gyűjtsön be. De legalább nincs egyedül. Bandájuk jó néhány tagja van hasonló egyetemi kilátások nélküli helyzetben. Nos… Akkor hogy is tesz szert olyan karrierre, amivel megörvendeztetheti a szüleit? Sima ügy! Nyit egy saját egyetemet!

Felvéve (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Nem túl ismert, ám mégis kifejezetten szórakoztató vígjáték.

Még egy kis pánik (2002) – 11.05., Szombat 21:00, Viasat3

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagysikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától – legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra térhet.

Még egy kis pánik (2002)

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, krimi, gengszter
Filmajánló: A Csak egy kis pánik folytatása, ami legalább akkorát üt, mint az első rész!

Párterápia (2010) – 11.05., Szombat 21:45, TV2

Phil és Clara átlagos házaspár, akiknek már nincs túl sok izgalmas a párkapcsolatukban. Rutinná vált hétköznapok, elfásult időtöltés jellemzi őket. Viszont mindketten változtatni szeretnének, ezért éjszakai kiruccanást terveznek. Ám az este a vártnál is izgalmasabbra sikerül, amikor korrupt rendőrök, egy maffiózó, egy őrült sofőr, és rengeteg pisztoly keresztezi útjukat.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: A mai filmvilág szórakoztatásának két mestere Steve Carell és Tina Fey okoznak boldog perceket a tévénézőknek.

Pixel (2015) – 11.06., Vasárnap 10:15, HBO

Amikor a földönkívüliek egy klasszikus számítógépes játékban történteket hadüzenetként értelmezik, megtámadják a földet. Támadásaikhoz a számítógépes játékok modelljeit veszik alapul. Will Cooper elnöknek kapcsolatba kell lépnie a legjobb gyerekkori barátjával, az 1980-as években videojáték-bajnokká lett Jules Brennerrel, hogy ő vezesse az old-school csapatot, akik legyőzhetik az idegeneket és megmenthetik a bolygót.

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, vígjáték
Filmajánló: Adam Sandler és Kevin James egy inkább gyerekeknek szóló vígjátékban hülyéskedik.

Egyiptom hercege (1998) – 11.06., Vasárnap 12:45, Mozi+

Mózes és Ramszesz testvérek, s nem közömbösek egymás számára. Kettejük konf- liktusa abból fakad, hogy különféleképpen nőnek fel – egyikőjük tulajdonképpen egyáltalán nem nő fel, a másikuk pedig túlnő mindenen, amit valaha is el tu- dott képzelni.

Egyiptom hercege (1998)

Korhatár: 0+
Stílus: animációs, musical, családi
Filmajánló: Oscar-díjjal is kitüntetett rajzfilm minden korosztálynak.

Kőagy őrnagy (1995) – 11.06., Vasárnap 15:50, TV2

Benson Payne őrnagyot egykori katonatársa azzal a feltétellel váltja ki a dutyiból, hogy kiképzője lesz a diákcsapatnak, amely mindig utolsó a katonai diákversenyen. Az őrnagy keresetlen stílusa miatt a srácok fellázadnak. Megpróbálják kikészíteni a katonát, ám a kőagyú Payne-nek hajósodronyból vannak az idegei, és rendkívül kreatív, ha büntetést kell kiagyalnia. Csak az iskola érzéki és csinos tanárnőjét lehet bevetni a férfi ellen.

Kőagy őrnagy 1995

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Remek vígjáték Damon Wayans-al a főszerepben.

A kém (2015) – 11.06., Vasárnap 15:55, HBO

Susan Cooper szerény CIA elemző, aki az íróasztala mögül vesz részt az ügynökség legveszélyesebb küldetéseiben. Amikor azonban elveszti partnerét, illetve egy másik ügynök is lelepleződik, kénytelen önként jelentkezni, hogy beépüljön egy fegyverkereskedő emberei közé, s megakadályozzon egy globális katasztrófát.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, akció
Filmajánló: Magyarországon forgatott nagyszabású amerikai film, fantasztikus színészekkel.

Örömapa (1991) – 11.06., Vasárnap 18:50, Viasat3

Ha bárki azt hiszi, hogy egy esküvő egyszerű dolog, akkor nagyot téved. Az ember lánya – aki nemrég született, és még alig húszéves – egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzá megyek! Ez maga a rémálom. A fiú szörnyű, a szülei borzalmasak, az esküvő pedig maga a lidércnyomás. Vagy csak az örömapa érzi így?

Örömapa (Father of the Bride, 1991)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Ha a rokonságban bárki házasodni készül és fel akarsz rá készülni, akkor ezt a filmet látnod kell.

A rettenthetetlen (1995) – 11.06., Vasárnap 19:00, Prime

Sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal, gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, történelmi, romantikus, dráma
Filmajánló: A valaha volt egyik legnagyszerűbb alkotás Mel Gibson-al a rendezői székben és a főszerepben egyaránt. 5 Oscar-díjat is nyert, köztük “legjobb film”.

Kémjátszma (2001) – 11.06., Vasárnap 21:00, Viasat3

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

Kémjátszma (2001)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Izgalmas és végig feszültségben tartó thriller Robert Redford-al és Brad Pitt a főszerepben.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: