FILMEZZUNK.HU

Filmezzünk: Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

5234

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) – A hét filmje

Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben Joel döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr Howard Mierzwiakkal. Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr Mierzwiak és munkatársai szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, fantasy
Hossz: 108 perc
Korhatár: 12+

Szereplők: Jim Carrey (Joel Barish), Kate Winslet (Clementine Kruczynski), Kirsten Dunst (Mary), Mark Ruffalo (Stan), Elijah Wood (Patrick), Tom Wilkinson (Dr. Howard Mierzwiak), Jane Adams (Carrie)

Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004) - Teljes film!

Egy makulátlan elme örök ragyogása érdekességek

Amikor a fürdőkádas jelenetet forgatták Kate Winslet elájult, ekkor derült ki, hogy állapotos a második gyermekével.

Jim Carrey a film forgatásakor depressziós időszakát élte, ezért volt ilyen visszafogott.

Joel szerepére eredetileg Nicolas Cage is pályázott.

A film története egy Alexander Pope versből született, melynek egyik sora adta a film címét.

Kate Winslet (Clementine) azt állította, hogy ez volt élete legfontosabb szerepe.

A vonaton utazós jelenetben Clementine megüti Joelt. Mivel ez nem szerepelt a forgatókönyvben, Jim Carrey reakciója tökéletesen valósághűre sikeredett.

Hogy a néző könnyebben el tudja választani egymástól az idősíkokat, a rendező azt találta ki, hogy Clementine hajszínének változtatásával teszi személetesebbé a Joellel való kapcsolatuk egyes fázisait.

A teljes filmet a fenti videóban megnézhetitek!

Jó szórakozást!

(Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) - A hét filmje Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben Joel döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr Howard Mierzwiakkal. Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr Mierzwiak és munkatársai szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből. Nemzet: amerikai Stílus: vígjáték, fantasy Hossz: 108 perc Korhatár: 12+ Szereplők: Jim Carrey (Joel Barish), Kate Winslet (Clementine Kruczynski), Kirsten Dunst (Mary), Mark Ruffalo (Stan), Elijah Wood (Patrick), Tom Wilkinson (Dr. Howard Mierzwiak), Jane Adams (Carrie) Egy makulátlan elme örök ragyogása érdekességek Amikor a fürdőkádas jelenetet forgatták Kate Winslet elájult, ekkor derült ki, hogy állapotos a második gyermekével. Jim Carrey a film forgatásakor depressziós időszakát élte, ezért volt ilyen visszafogott. Joel szerepére eredetileg Nicolas Cage is pályázott. A film története egy Alexander Pope versből született, melynek egyik sora adta a film címét. Kate Winslet (Clementine) azt állította, hogy ez volt élete legfontosabb szerepe. A vonaton utazós jelenetben Clementine megüti Joelt. Mivel ez nem szerepelt a forgatókönyvben, Jim Carrey reakciója tökéletesen valósághűre sikeredett. Hogy a néző könnyebben el tudja választani egymástól az idősíkokat, a rendező azt találta ki, hogy Clementine hajszínének változtatásával teszi személetesebbé a Joellel való kapcsolatuk egyes fázisait. A teljes filmet a fenti videóban megnézhetitek! Jó szórakozást! (Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása) //milos// Mentés Mentés

Értékelés

Színészi alakítás - 85%
Tartalom - 75%
Filmezzünk.hu - 80%
IMDB - 83%

81%

User Rating: Be the first one !
81

Article Tags: