Érdekességek Emma Stone színésznőről

8 dolog, amit nem hittél volna Emma Stone-ról

1145

Érdekességek Emma Stone színésznőről

Emma Stone Oscar, és Golden Globe-díjra jelölt amerikai színésznő. Eleinte különböző tévésorozatokban tűnt fel, mint a Médium. 2008-ban szerepet kapott A házinyuszi vígjátékban, mely meghozta számára a sikert. Azóta több olyan nagyszabású filmben is játszott, mint a Könnyű nőcske, A csodálatos pókember, az Őrült, dilis, szerelem, vagy éppen a Gengszterosztag. A színésznő napra pontosan 28 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, melynek alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekességet az életéből.

Érdekességek Emma Stone színésznőről

Felmenők

Felmenői révén svéd vér csörgedezik az ereiben, nevüket akkor változtatták Stone-ra, amikor az Egyesült Államokba költöztek. Szüleivel és öccsével jó a viszonya – édesanyjával még közös tetoválása is van, amit akkor csináltattak, amikor Krista felépült a mellrákból.

Hollywoodi álmok

A középiskolásként a Xavier College Preparatoryban tanult, de az első év után magántanuló lett és úgy döntött, hogy Hollywoodba megy és a színészetre koncentrál. Szüleivel ezt a tervét egy powerpoint bemutatóval közölte. 2004 januárjában költözött Los Angelesbe édesanyjával.

Érdekességek Emma Stone színésznőről

Kezdeti karrier

Karrierjét a televízióban indította el, miután megnyerte a VH1 tehetségkutatóban Laurie Partridge szerepét a In Search of the New Partridge Family-ben. A műsor a The New Partridge Family címet kapta és csak egy adást élt meg. Ezt követően olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Médium, a Már megint Malcolm vagy a Lucky Louie.

Könnyű nőcske (2010)

Emma Stone majdnem nem tudta elvállalni a filmet, mert úgy volt, hogy szerepelni fog az Álomháború című produkcióban. Végül azonban a Könnyű nőcske mellett döntött, amit valószínűleg nem bánt meg, hiszen alakításáért Golden Globe-díjra jelölték.

Érdekességek Emma Stone színésznőről

21 Jump Street – A kopasz osztag (2012)

Emma Stone is esélyes volt a film egyik főszerepére, azonban A csodálatos Pókember (2012) forgatása miatt nem tudta vállalni a szerepet.

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (2014)

A filmbéli jelenetek szokatlanul hosszúak, két vágás között igen sok idő teleik el, ezért több lehetőségük volt a színészeknek rontani. Edward Norton és Michael Keaton listát vezettek arról, hogy melyik színész hányszor hibázott. A legtöbbet Emma Stone rontotta, a legkevesebbszer pedig Zach Galifianakis bakizott.

Érdekességek Emma Stone színésznőről

Szellemirtók (2016)

Emma Stone visszautasította a film főszerepét mondván, hogy a Pókember-filmek után nem szeretne hosszú távra újra elköteleződni egy franchise mellett. Nem mellesleg 2016-ban Emma a Tarzan legendája című produkciónak is visszautasította a női főszerepét.

Magánélete

2011-ben A csodálatos Pókember forgatásán ismerkedett meg Andrew Garfielddal, akivel nem csak a filmben, hanem a való életben is egy párt alkotnak.

Érdekességek Emma Stone színésznőről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása itt és itt)

Mentés


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!