FILMEZZUNK.HU

Hétvégi bevételi lista, USA – Ismét bankot robbantott a Marvel!

2209

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. november 07.

Három említésre méltó film is debütált az amerikai mozikban és hozták is a papírformát, azaz elfoglalták a dobogó első három helyét. A Doktor Strange aranyérméhez kétség sem férhetett, bár ezt már jó előre borítékolni lehetett, hiszen Marvel produkciót nem mostanában győztek le bevételileg. A 165 milliós büdzséből, Benedict Cumberbatch főszereplésével készített alkotás közel 85 millióval nyitott hazájában, ám világviszonylatban már a 300 milliót is átlépte. Második helyen nyitott a Trollok című animációs mese, amibe 125 millió dollárt locsoltak a készítők. Ami számomra az igazán meglepő, hogy majdnem 50 millió zöldhasút gyűjtöttek egy hétvége alatt Amerikában. A hétvégi bevételi lista dobogó legalsó fokára ért oda a Mel Gibson által rendezett A fegyvertelen katona. Az igaz történeten alapuló háborús filmet nem rég a Cannes-i filmfesztiválon is bemutatták, ahol 10 perces álló taps fogadta a mozit. Két dolog biztos: Mel Gibson visszatért és a díjszezon egyik főszereplője lehet az Andrew Garfield főszereplésével készült alkotás.

“Ex-filmek” közül még mindig első, összetettben negyedik a Boo! A Madea Halloween című horror, ami már jóval több, mint a háromszorosát kereste a 20 milliós büdzséjének. Robert Langdon, azaz Tom Hanks legújabb kalandja, az Inferno foglalja el az ötödik pozíciót közel 6 millió dollárral. A viszonylag pozitív kritikákat kapó A könyvelő áll a hatodik helyen, köszönhetően a mindössze 29 százalékos bevételcsökkenésnek. A Jack Reacher: Nincs visszaút ért oda a hetedik pozícióba, míg nyolcadik egy újabb horror film, az Ouija: Origin of Evil. Kilencedik A lány a vonaton című thriller, ami annak ellenére, hogy sok negatív kritikát kapott, elég szépen termeli a pénzt. A Top10 utolsó helyén a Tim Burton által rendezett Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei áll, átlépve a 250 milliós világviszonylati keresetet.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Doktor Strange – $84,9M / $325,3M
  2. Trollok – $45,6M / $149,6M
  3. A fegyvertelen katona – $14,7M / $14,7M
  4. Boo! A Madea Halloween – $7,8M / $65,6M
  5. Inferno – $6,2M / $185,3M
  6. A könyvelő – $5,9M / $109,3M
  7. Jack Reacher: Nincs visszaút – $5,5M / $111,9M
  8. Ouija: Origin of Evil – $3,9M / $64,4M
  9. A lány a vonaton – $2,7M / $140,6M
  10. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – $2,1M / $253,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: