FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. november 10-től

Heti mozibemutatók – 2016. november 10-től

2043

Heti mozibemutatók – Érkezik az Érkezés

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Érkezik az év legjobban várt sci-fi-je, Barbie baba visszatér, Woody Allen újra rendez és még egy brutális magyar thriller is megleshető. Lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Érkezés (Arrival)

A távoli jövőben játszódó történet középpontjában egy a Föld létezését veszélybe sodró esemény áll: földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy brilliáns nyelvész segítségét kéri, hogy kommunikálhassanak az idegenekkel – a cél, hogy megtudják az érkezés okát. A tudós minden erejével azon munkálkodik, hogy szót értsen a vendégekkel, ám munkája során az apró részekből összeáll számára a földönkívüliek érkezésének valódi célja…

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi
Nemzet: amerikai
Hossz: 116 perc
Rendező: Denis Villeneuve

Barbie: Csillagok között (Barbie: Star Light Adventure)

Barbie kozmikus hercegnő, aki magasan száll légdeszkáján egy távoli galaxisban, imádni való és elkötelezett segítőjével, Pupcornnal. Egy nap azonban minden megváltozik, amikor a ragyogó csillagok elhalványulnak és táncuk lelassul az égen. Barbie egy csodálatos új bolygóra utazik, hogy csatlakozzon a csillagmentő küldetéshez. Összefog tehetséges új barátnőivel, hogy megmentsék a galaxist ebben az izgalmas légdeszkás kalandban. Ha a a szívére hallgat és számíthat a barátai segítségére, Barbie lehet az a vezér, akire az egész univerzum régóta vár!

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: amerikai
Hossz: 79 perc
Rendező: Andrew Tan és Michael Goguen

Café Society (Café Society)

Egy fiatal férfi érkezik Hollywoodba az 1930-as években, abban a reményben, hogy elkezdhet dolgozni a filmiparban. Az ott talált nyüzsgésbe és életformába, mely az egész kor szellemét meghatározza, menten bele is szeret.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 96 perc
Rendező: Woody Allen

Aladin legújabb kalandjai (Les nouvelles aventures d’Aladin)

Karácsony napja van. Sam és legjobb haverja télapónak öltözve Párizs leghíresebb áruházába veszik az irányt, hogy a jelmezük segítségével annyi ajándékot csenjenek el, amennyit csak tudnak. A galád tervüket egy csapat gyermek, akik szüleikre várnak, keresztülhúzza, mert arra kérik Samet, mondjon nekik egy mesét. A gyerekek Aladin történetét szeretnék hallani, amelyre Sam nem pontosan emlékszik. A klasszikus történet alapjain, Sam, Aladin karakterébe bújva egy kalandokban bővelkedő fordulatos sztoriba kezd, ahol a saját életének elemei és a mesebeli Bagdadban történtek érdekes keveréke elevenedik meg. A gyerekek aktív formálói a történetnek, akiknek az ötleteit, javaslatait a télapó jelmezbe bújt Sam kénytelen beleszőni a történetbe úgy, hogy a Mikulásnak mindig igazat kell mondania, sosem hazudhat.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: francia, belga
Hossz: 108 perc
Rendező: Arthur Benzaquen

A martfűi rém

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

Korhatár: 18+
Stílus: thriller
Nemzet: magyar
Hossz: 118 perc
Rendező: Sopsits Árpád

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: