FILMEZZUNK.HU
Gerard Butler 10 legjobb filmje

A 10 legjobb film Gerard Butlertől

17058

Gerard Butler 10 legjobb filmje

Gerard Butler a skóciai Paisley-ban született, ír származású családban. Testvérei közül ő a legfiatalabb. Gyermekkorában másfél évet Kanadában töltött, majd szülei válása után édesanyjával visszaköltöztek Skóciába. Képzett jogász, azonban ő mégis a színészet felé fordult. 1997-ben kapott egy kisebb szerepet A Holnap markában című James Bond filmben, majd 2001-ben eljátszhatta az Attila, Isten ostora címszerepét, mellyel nemzetközileg is ismertté vált a neve. Azóta számos népszerű alkotásban szerepelt, melyekből megpróbáltuk összeállítani Top10-es listánkat.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a skót színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Gerard Butler produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

Abby (Maria Bello) és Neil Warner (Gerard Butler) tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban tökéletes rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja tőlük lányukat, Sophie-t (Emma Karwandy). A titokzatos emberrablót Tom Ryannek (Pierce Brosnan) hívják. Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár 10 év alatt felépített példás életét akarja… szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé, egy ízben például felteszi a kérdést nekik: megölnétek egy ártatlan embert, hogy mentsétek a lányotokat? Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik.

Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

9. Kedves Frankie (Dear Frankie, 2004)

A kilencéves Frankie (Jack McElhone) és egyedülálló anyja, Lizzie Morrison (Emily Mortimer) azóta költöznek egyik helyről a másikra, mióta Frankie csak az eszét tudja. Legutoljára egy tengerparti skót városkába hurcolkodtak át. Amit azonban a kívülállók nem tudnak, hogy Lizzie csak védeni próbálja hallássérült fiát az igazságtól, hogy a kis Frankie apja elől menekülnek folyton. Ezért Lizzie kitalált egy történetet a fiának, hogy szeretett apja a tengereken hajózik Őfelsége HMS Accra nevű hadihajóján. Néhány hetente Lizzie ír Frankie-nek egy levelet az apja nevében, elmesélve benne, micsoda kalandokon is megy keresztül egzotikus országok egzotikus földjein. Ahogy azonban Frankie nyomon követi a hadihajó valódi útját a föld körül, rájön, hogy a következő kikötő nem más lesz, mint a legújabb otthona. Mikor Lizzie megtudja, hogy az igazi HMS Accra két héten belül megérkezik oda, ahol éppen élnek, két dolog között kell választania. Vagy elmondja Frankie-nek a szörnyű igazságot, vagy keres egy tökéletes idegent (Gerard Butler) egyetlen napra, hogy játssza el Frankie apjának szerepét…

Kedves Frankie (Dear Frankie, 2004)

8. Ahol a hullámok születnek (Chasing Mavericks, 2012)

Egy hihetetlen igaz történet Jay Moriartyról, a valódi szörf- fenoménról. Mikor az ifjú Jay (Jonny Weston) felfedezi, hogy a mitikus Mavericks, a Föld egyik legnagyobb hulláma csak pár mérföldnyire van Santa Cruz-i otthonától, Frosty Hessonhoz (Gerard Butler), a helyi szörfös legendához fordul, hogy készítse fel őt a hullám meglovaglására. Ahogy Jay és Frosty nekifog, hogy végrehajtsák a lehetetlent, olyan barátság alakul ki közöttük, mely nem csak mindkettőjük életét befolyásolja, de ezáltal a Mavericks megszelídítése is egyre inkább többről kezd szólni a szörfözésnél.

7. Spíler (Rocknrolla, 2008)

Egy orosz milliomos maffiózó törvénytelen ingatlan ügyletet vezényel le Londonban, amivel dollármilliók kerülnek ki az alvilági piacra. A londoni alvilág összes szereplője akcióba lendül, hogy részt kapjon az üzletből, a veszélyes bűnöző lordtól kezdve egy szép tanácsadónőig, egy korrupt politikusig, és egy piti tolvajig mindenki gyorsan akar meggazdagodni ezen az akción.

Spíler (Rocknrolla, 2008)

6. Az operaház fantomja (The Phantom of the Opera, 2004)

A történet a XIX. századi Párizsban játszódik, ahol a titokzatos Fantom (Gerard Butler) tartja rettegésben az Operaház személyzetét. A torz arcát álarccal takaró férfi beleszeretett Christine-be (Emmy Rossum), a fiatal, csinos kórustagba, és elhatározza, hogy az Opera új csillagává teszi. Énekórákat ad neki és szerepeket zsarol ki a megfélemlített igazgatótól a lány számára. Christine hálás a törődésért, nem rémíti a Fantom külseje sem, de szíve már Raoulé (Patrick Wilson), a fiatal grófé, így mikor a Fantom feleségül kéri, visszautasítja rajongója közeledését. A kikosarazott kérő szörnyű haragra gerjed és bosszút esküszik.

Az operaház fantomja (The Phantom of the Opera, 2004)

5. A foci hőskora (The Game of Their Lives, 2005)

Bár a labdarúgás világszerte óriási népszerűségnek örvendett, a legtöbb amerikai jószerivel azt sem tudta, mi fán terem a foci 1950-ben. Bill Jeffreynek (John Rhys-Davies) azonban eltökélt szándéka, hogy csapatával kijusson a Brazíliában megrendezésre kerülő világbajnokságra. Alig két hét leforgása alatt Jeffrey összeállít egy csupa amatőrből álló csapatot. Az együttes főleg Keleti-parti játékosokból áll, a legénységet haiti, portugál és skót bevándorlókkal bővíti ki. Az esélytelen amerikai csapat a torna legnagyobb meglepetését okozza azzal, hogy 1:0-ra legyőzi Anglia válogatottját.

A foci hőskora (The Game of Their Lives, 2005)

4. Géppisztolyos prédikátor (Machine Gun Preacher, 2011)

Amikor az egykori motoros bandatag, Sam Childers (Gerard Butler) meghozza élete legnagyobb döntését, és addigi bűnös életét hátrahagyva Kelet-Afrikába utazik, hogy segítsen újjáépíteni a polgárháború áldozatainak otthonait, elborzadva tapasztalja, hogy miféle szörnyűségekkel kénytelen szembenézni a térség könnyen sebezhető népessége, főként a gyerekek. Sam mindent megtesz azért, hogy árvaházat alapítson ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: a Lord’s Resistane Army (LRA) nevű brutális milícia által uralt területen, akik arra kényszerítik a gyerekeket (még tinédzserkoruk előtt), hogy katonák legyenek. Ám Childers nem elégszik meg annyival, hogy megvédje az LRA áldozatait. Fegyveres küldetéseket szervez az ellenséges területekre, hogy visszaszerezze az elrabolt gyermekeket, és hogy újra békét hozzon a szudáni nép és saját maga számára is.

3. 300 (2006)

Krisztus előtt 480-ban Xerxes (Rodrigo Santoro) a perzsa király erős hadsereget küld Görögország meghódítására. A spártai szövetség 300 harcost választ ki, hogy Thermopylae-nál találkozzon a perzsákkal. Céljuk, hogy egy szűk kanyonba csalják őket, ahol majd nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt szeretnének nyerni a görögök csapataik felkészítésére. A spártaiak is tudják ezt, ennek ellenére szívüket és lelküket adják a harcba, hogy minél több perzsát vihessenek magukkal a túlvilágra.

300 (2006)

2. P.S. I Love You (2007)

Holly (Hilary Swank) nagyon fiatalon és váratlanul elveszíti férjét, s nélküle értelmetlennek látja életét. A teljes lemondás közepette egy rejtélyes csomagot hoz a postás. Majd újabbat és újabbat: férje még halála előtt feladott 10 üzenetet számára, azzal a céllal, hogy Holly számára megkönnyítse a továbblépést…

P.S. I Love You (2007)

1. Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut…

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a skót színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Gerard Butler produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool/

Mentés


Article Tags: