12 érdekesség, amit nem hittél volna a Titanic című filmről

2126

Érdekességek a Titanic című klasszikusról

Az egyik legszebb és leghíresebb film, a Titanic kulisszatitkai következnek. Hallottál egyéb érdekességet a filmről? Ha igen, oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

12. A kapitány szerepét Robert De Niro-nak szánták, ám a színész betegsége miatt nem vállalta.

11. A film rendezője James Cameron nem hitt a film elsöprő sikerében, több jelből úgy gondolta, hogy a Titanic sikertelen lesz. Többek között, mert a tervezettnél jóval hosszabbra nyúlt a forgatás és jóval magasabbak lettek a költségek is.

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Titanic című filmről

10. A 20th Century Fox Matthew McConaughey-t akarta Jack szerepében látni, de James Cameron ragaszkodott Leonardo DiCaprio-hoz.

9. Rose szerepére több esélyes is volt, mint például Gwyneth Paltrow vagy Gabrielle Anwar, de Cameron választása Kate Winslet-re esett, aki az állítások szerint nagyon akarta ezt a szerepet, így mindig hívogatta és üzenetekkel bombázta a rendezőt. Egyszer még egy szál rózsát is küldött neki, ezzel az üzenettel, hogy ,,a te Rosedtól”.

8. Az egyik fő jelentben, amikor Jack lerajzolja Rose-t, valójában James Cameron kezét láthatjuk. A valós hatás érdekében szükséges volt tükrözni a képet, mivel James bal kezes, Leo pedig jobb.

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Titanic című filmről

7. 1912. április 10-én indult útjára a Titanic, de New Yorkot sosem érte el, mivel 1912. április 12-én éjjel elsüllyedt és 15-én 2:20 perckor végleg elnyelte a mély óceán.

6. A filmben a szinteket összekötő lépcsők sokkal magasabbra lettek tervezve, mivel az akkori emberek jóval kisebbek voltak, mint a mai emberek.

5. A katasztrófában 1503 ember vesztette életét.

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Titanic című filmről

4. A Titanic segítségére siető hajóorvosa magyar származású volt, név szerint Dr. Lengyel Árpád.

3. A produkcióban a valódi Titanic roncsait láthatjuk, mivel a stáb speciális kamerákkal merült alá a roncsok megörökítése érdekében.

2. Gloria Stuart, vagyis az idős Rose volt az egyetlen hiteles szereplője a filmnek, mivel a Titanic elsüllyedésekor már élt, bár még csak másfél éves volt. 100 éves korában hunyt el, 2010-ben.

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Titanic című filmről

1. Az alkotás összköltsége többe került, mint a Titanic megépítése 1910-ben. A hajót 2 éven keresztül építették. Összesen 200 millió dollárba került a mozi és minden idők második legtöbb bevételét hozó filmje lett az Avatar mögött.

+1. Hét kemény hónapon keresztül forgatták a filmet, a vizes jelenetek esetében a víz 27 Celsius fokos volt.

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//Noncsi//


Article Tags:

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!