FILMEZZUNK.HU
12 filmsztár, akiről nem gondolta, hogy republikánus

12 filmsztár, akiről nem gondolta, hogy republikánus

4512

12 filmsztár, akik örülnek Trump győzelmének

Hollywood és az amerikai szórakoztatóipar egy része teljes sokkban van Donald Trump megválasztása óta. Népszerű színészek, zenészek és sportolók egész hada állt ki a kampány során a demokrata párt mellett, akadnak azonban szép számmal olyan hírességek is, akik hagyományosan a konzervatív oldalt támogatják – igaz, sokan közülük nem álltak be Trump mögé. Íme 12 filmsztár, akik nagy valószínűséggel örülnek az amerikai elnökválasztás eredményének.

Tom Selleck

A bajszos színészt idehaza szinte mindenki csak Thomas Magnumként ismeri, a 80-as évek népszerű krimi-sorozatának köszönhetően, melyben ő játszotta a főszerepet. Selleck a 90-es években még támogatott két demokrata jelöltet – Paul Tsongast és Bill Bradleyt – később viszont már egyértelműen letette a garast George W. Bush és John McCain mellett. A színész emellett tagja az amerikai Nemzeti Fegyver Egyesületnek is.

Tom Selleck

Jon Voight

Az Oscar-díjas filmsztár is azon kevesek közé tartozik, akik egyértelműen kiálltak Donald Trump mellett a kampányban. Angelina Jolie édesapja egy nyilatkozatában viccesnek, színes egyéniségnek és – ami számára a legfontosabb – őszintének nevezte Trumpot. Hozzátette: amikor a milliárdos bejelentette, hogy ringbe száll a Fehér Házért egyből tudta, hogy ő lesz az, aki ismét elhozza a jólétet Amerikába. „Ő az egyetlen, aki meg tudja csinálni” – mondta.

Jon Voight

James Earl Jones

James Earl Jones neve talán nem sokat mond egy átlag magyar olvasónak, pedig visszavonhatatlanul beírta magát Hollywood történetébe: ő kölcsönözte a hangját többek között Darth Vadernek vagy Mufasának az Oroszlánkirályban. A színész több alkalommal kritizálta az Obama-adminisztrációt, és meggyőződéses konzervatív.

James Earl Jones

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan talán a legnagyobb meglepetés a Pretty Famous 25-ös listáján, a színésznő ugyanis 2008-ban még lelkesen kampányolt Barack Obama mellett. Később csalódhatott a most leköszönő demokrata elnökben, 2012-ben ugyanis már Mitt Romney támogatójaként tűnt fel. Lohan Trump győzelme után sem tűnt túlságosan kétségbeesettnek: míg celebek sora adott hangot csalódottságának a különböző közösségi oldalakon, a színésznő csupán annyit írt egy Instagramos fotója mellé: “Just breathe America” (Lélegezz Amerika).

Lindsay Lohan

Owen Wilson

A szőke színész már régóta vállalja, hogy a republikánus oldal felé húz. 2004-ben, miközben az Ünneprontók ünnepe című filmet forgatták – melyben ő játszotta az egyik főszerepet – színésztársával, Vince Vaughn-nal részt akart venni fiatal republikánusoknak tartott rendezvényen. Wilsonnak biztosítva is volt a belépés, ám a szervezők nem voltak biztosak a másik színész szándékával, így őt nem engedték be az eseményre.

Owen Wilson

Mel Gibson

A népszerű filmsztár/rendező köztudottan vallásos. A Passio című film rendezője gyermekként szigorú katolikus nevelést kapott, és egész életében konzervatív nézeteket vallott: több alkalommal világossá tette, hogy ellenzi az abortuszt vagy a melegek házasodását.

Mel Gibson

Bruce Willis

Az amerikai akciósztár egyaránt vall konzervatív és liberális nézeteket. Támogatja például az ingyenes egészségügyi ellátást, ugyanakkor kiáll a fegyverviselés joga mellett, és minden alkalommal a republikánus elnökjelöltek mellett tette le a garast. A mostani kampányban az NBC csatorna híres The Tonight Show nevű műsorában „Make America Great Again” sapkában – ami ugye Trump híres jelszava – és sárga parókában jelent meg, de nem tudni, hogy ezzel gúnyolódni akart, vagy így fejezte ki a támogatását.

Bruce Willis

Julianne Hough

A többnyire táncos-filmekből ismert filmsztár is vállaltan kiállt Mitt Romney republikánus elnökjelölt mellett 2012-ben. Ez nem is annyira meglepő annak fényében, hogy a színésznő apja két alkalommal is elnöke volt a utah-i republikánus pártnak.

Julianne Hough

Adam Sandler

A szórakoztatás egyik királya – bár ezzel lehet, hogy sokan vitatkoznának – is regisztrált republikánus, Rudy Giuliani elnökjelölti kampányát például 2100 dollárral meg is toldotta, nem rajta múlt, hogy a republikánus jelölt kiesett a versenyből.

Adam Sandler családja

Christian Bale

Bár Christian Bale nem nagyon nyilatkozik a politikai nézeteiről, sokan egyértelműen republikánusnak tartják. Ezt többek között azzal bizonyítják, hogy Bale részt vett Charlton Heston temetésén, aki a Nemzeti Fegyver Egyesület prominens tagja volt.

Christian Bale

Chuck Norris

A „texasi kopó” a republikánusok egyik legelkötelezettebb és leghangosabb támogatója már hosszú évek óta. Chuck Norris emellett számos alkalommal beleszállt az Obama-adminisztrációba, a 2012-es elnökválasztási-kampányban például kiadott a videót, melyben arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy Barack Obama újraválasztása ajtó lenne az „ezeréves sötétségbe”.

Chuck Norris

Kelsey Grammer

Kelsey Grammer sem titkolta soha a politikai nézeteit. Az ötszörös Emmy-díjas színész/producer számtalan híres mozifilmben és sorozatban vett részt, ennek ellenére úgy érzi, hogy konzervatív szemlélete miatt kívülállónak számít Hollywoodban.

Kelsey Grammer

A cikket Semsei László írta az atv.hu oldalára. A teljes cikket (18 híresség, akiről nem gondolta, hogy republikánus) IDE KATTINTVA olvashatod el!

(Címlapkép forrása)

Mentés

Mentés


Article Tags: