FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. november 24-től

Heti mozibemutatók – 2016. november 24-től

1999

Heti mozibemutatók – Érkezik egy bunkó mikulás!

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! A mozikba már most megérkezik a mikulás, Naomi Watts thrillereskedik, a németek boldogságot hoznak a filmvásznakra, de még egy izgalmas magyar produkció is megküzd a nézők kegyeiért, sőt a magyarok Jézus történetét is feldolgozták modern változatban, ami az előzetes alapján, hát mit ne mondjunk, elég furcsán néz ki… No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Tapló télapó 2. (Bad Santa 2)

A legenda visszatér: Willie Soke (Billy Bob Thornton) újra magára ölti a télapó-jelmezt és hozza az első részben megismert tapló stílusát. Nincs is jobb, mint egy életunt Télapó, aki bearanyozza mindenki karácsonyát! Billy Bob Thornton mellett rabló partnere (Tony Cox), valamint a túlsúlyos kölyök (Brett Kelly) is visszatér. A további szerepekben olyan zseniális színésznőket láthatunk, mint Kathy Bates és Christina Hendricks.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Nemzet: amerikai
Hossz: 92 perc
Rendező: Mark Waters

Bezárva (Shut In)

A történet szerint egy édesanya, Mary Portman (Naomi Watts) egyedül neveli magatehetetlen fiát, miután az kis híján halálos autó-balesetet szenvedett. Bár a fiú túlélte a tragédiát, édesapja életét vesztette. Mary magához vesz egy árván maradt fiatal fiút, Tomot. Miután egy éjszakán nyom nélkül eltűnik, a nő élete rémálommá változik.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, dráma
Nemzet: francia, kanadai, amerikai
Hossz: 91 perc
Rendező: Farren Blackburn

Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón (Ich bin dann mal weg)

Amikor Hape (Devid Striesow), a híres humorista egy esti fellépése során a kimerültségtől összeesik a színpadon, orvosa azt tanácsolja neki, hogy vegyen ki pár hónap pihenőt. A férfi hallgat rá: vallásos nagymamája emlékére úgy dönt, végigjárja a Szent Jakab zarándokutat, azaz az El Caminót. A mozgástól kissé elszokott Hapét útja során számtalan új élmény éri, és kezdetben többször az is megfordul a fejében, hogy inkább visszafordul és visszatér a civilizációba. Szerencsére nem csak rossz dolgok történnek vele, s Hape mind inkább azt kezdi érezni, a zarándoklat változást hoz az életébe.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: német
Hossz: 92 perc
Rendező: Julia von Heinz

Cop Mortem

A történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik. A nyomozásban végletekig kimerült zsaruk egyszerre vadászok és vadak ebben a játszmában, az áldozatok ugyanis egytől-egyig rendőrök. Ebben a kiélezett helyzetben nem fogadják tárt karokkal a Londonból érkező Interpol ügynököt, John Holdont (Kamarás Iván), a sorozatgyilkosságok szakértőjét. Rezes századossal, a gyilkosságiak nyomozójával hol rivalizálva, hol vállvetve, de kérlelhetetlen elszántsággal vetik magukat az elkövetők nyomába.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, krimi
Nemzet: magyar
Hossz: 120 perc
Rendező: Kovalik József

A mélység kalandora (L’odyssée)

Jacques-Yves Cousteau (Lambert Wilson) a XX. század egyik ikonikus alakja, akinek sok mindent köszönhet az emberiség. Felfedezései által megismerhettük, milyen csodás hely a világ, amelyben élünk, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. Amellett, hogy életét a tengerek, óceánok mélyének kutatásával töltötte, folyamatosan kereste helyét a világban, valamint saját boldogságát és az élet értelmét.

Korhatár: 6+
Stílus: életrajzi, kaland
Nemzet: francia
Hossz: 122 perc
Rendező: Jérome Salle

Az állam Fritz Bauer ellen (Der Staat gegen Fritz Bauer)

Németország, 1957. A hesseni főügyész, a zsidó és szociáldemokrata, Fritz Bauer (Burghart Klauáner) döntő információkat kap Adolf Eichmann (Michael Schenk) tartózkodási helyéről, és megpróbál szövetségi szinten pert indítani ellene. Munkahelyén teljesen magára marad, kollégái semmiben nem támogatják. Bauer nem bízik a német igazságszolgáltatásban, ezért kapcsolatba lép az izraeli titkosszolgálattal, a Moszaddal…

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, dráma
Nemzet: német
Hossz: 105 perc
Rendező: Lars Kraume

#Jézus – Apám nevében

Zsidó lázadók az alávetettség és az elnyomók ellen tüntetnek. A tömegből kiválik egy férfi, aki a szeretet nevében beszél. Követni kezdik őt. A férfit Jézusnak (Tóth Olivér) hívják. Növekvő népszerűségét a kormányzó és a vallási vezetők nem nézik jó szemmel. Mindez a világ első koncepciós peréhez vezet.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, vallásos
Nemzet: magyar
Hossz: 117 perc
Rendező: Roczó-Nagy Zoltán

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: