FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2016. december 1-től

Heti mozibemutatók – 2016. december 1-től

2140

Heti mozibemutatók – Mindenki kedvére válogathat!

Napok kérdése és elkezdődik az év utolsó hónapja. Decemberben mindig befutnak olyan alkotások, amik nagy eséllyel a filmes gálákon is szerephez juthatnak. December első napja premier nap Magyarországon, így természetesen lesz mit nézni a moziba vágyóknak. Érkezik a nemrég elvált Brad Pitt legújabb filmje, Dwayne Johnson beadta a derekát és mesében szinkronizál, az Underworld rajongók megnézhetik a franchise sokadik részét, de lesz még egy brit dráma, illetve két magyar produkciót is választhat a nagyérdemű. Lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss mozibemutatók!

Szövetségesek (Allied)

A második világháború idején két kém (Brad PittMarion Cotillard) azt a megbízást kapja, hogy likvidáljanak egy magas rangú náci tisztet. Miközben megpróbálják végrehajtani életük legnehezebb küldetését, romantikus kapcsolat alakul ki köztük. A szerelemből házasság lesz, és megszületik első gyermekük is. Csakhogy a férfi egy napon olyan információkat tud meg feleségéről, mely örökre megváltoztatja az életét. Az információk szerint ugyanis a nő, akit szeret, és aki gyermeke anyja, maga is náci kém.

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, thriller, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 124 perc
Rendező: Robert Zemeckis

Vaiana (Moana)

A Walt Disney Animation Studios legújabb animációs alkotása a Vaiana című film, amelynek főszereplője egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana (Auli’i Cravalho-hang) találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival (Dwayne Johnson-hang), aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, kaland, musical, vígjáték
Nemzet: amerikai
Hossz: 113 perc
Rendező: Ron Clements és John Musker

Underworld – Vérözön (Underworld: Blood Wars)

Selene tovább folytatja harcát a Lycan-klán és vámpírok ellen, akik elárulták őt. Abban, hogy véget vessen az évszázadok óta tartó háborúnak, csak két szövetségesére, Davidre (Theo James) és apjára, Thomasra (Charles Dance) számíthat. Ahhoz, hogy elérje célját, hatalmas áldozatot kell hoznia.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, horror
Nemzet: amerikai
Rendező: Anna Foerster

Én, Daniel Blake (I, Daniel Blake)

Az 59 éves Daniel Blake (Dave Johns) ács, aki egy szívrohamot követően éppen lábadozik. Miközben próbál hozzájutni az egészségügyi rendszertől ahhoz a szociális segélyhez, ami neki jár, összebarátkozik egy kétgyermekes anyával, aki nagyon hasonló gonddal küzd.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: brit, francia, belga
Hossz: 100 perc
Rendező: Ken Loach

Halj már meg!

Egy hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után a feleség, a szerető és törvénytelen lánya, és sok más kétes karakter a férfi múltjából szeretné megtudni, mégis ki volt az a férfi, akit szerettek. Majd meghalnak azért, hogy megtudják: melyiküket szerette igazából a férfi, és hogy hol rejtegette eddig kettős életének fantasztikus gyümölcsét. Hőseink halálos küzdelmeik során egy szatirikus komédia kellős közepén találják magukat, amelynek bűnös gyökerei a nyolcvanas évekig, a szocialista kor záró évtizedéig nyúlnak vissza.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, dráma
Nemzet: magyar
Hossz: 105 perc
Rendező: Kamondi Zoltán

#Sohavégetnemérős

Ezt a vidám zenés játékfilmet Fluor Tomi és Diaz zenekarának, a Wellhellonak a slágerei ihlették. A filmben hat rövid történet kerül bemutatásra, amelyek valahogyan mégis összefüggenek. A film a mai fiatalok életérzését, filozófiáját, gondjait és párkapcsolati kihívásait igyekszik ábrázolni.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, zenés
Nemzet: magyar
Hossz: 100 perc
Rendező: Tiszeker Dániel

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: