FILMEZZUNK.HU

Filmezzünk: 127 óra (2010)

5636

127 óra (127 Hours, 2010) – Teljes film magyarul!

A 127 óra című, igaz történeten alapuló filmben Aron Ralston (James Franco) hegymászó Utahban, egy elzárt kanyonban készül hegymászásra, de balesetet szenved, egy lehulló kő pont úgy esik, hogy karját képtelen lesz kihúzni alóla. 5 napot tölt itt, korábbi életén elmélkedve, és várja a megmentőit. Telik-múlik az idő, és egyre inkább úgy néz ki, hogy senki nem fog jönni. Aron a túlélés ösztönétől hajtva kénytelen lesz valamit tenni, amiben csak saját magára számíthat.

Nemzet: amerikai, brit
Stílus: életrajzi, kaland, dráma
Hossz: 94 perc
Korhatár: 16+

Egy kis kedvcsináló a filmhez:

Színészek: James Franco (Aron Ralston), Lizzy Caplan (Sonja), Kate Mara (hegymászó), Amber Tamblyn (hegymászó), Treat Williams (Aron apja)

Rendező: Danny Boyle

Forgatókönyvíró: Simon Beaufoy, Aron Ralston

Zene: A. R. Rahman

Érdekességek

  • A legendás filmkritikus, Roger Ebert szerint James Franco kiérdemelte az Oscar jelölést, s szerinte meg is nyerhette volna. Ráadásul az évtized egyik legjobb alkotásának választotta a filmet.

  • A film a rottentomatoes nevű kritikaösszegző oldalon 93%-os, méghozzá 202 pozitív, és 15 negatívabb jellegű kritikával.

  • Az amputációs jelenetnél arra törekedtek, hogy mind anatómiailag, mind egészségügyi szempontból a legapróbb részletekig hiteles legyen az ábrázolás, így egy orvosi stáb is segítette a filmesek munkáját.
  • Amikor Aron megtudta, hogy James Franco fogja őt alakítani elmondta, hogy biztosra veszi, hogy hitelesen el fogja tudni őt játszani.

  • Aron Ralston minden napról vezetett videónaplót, melyet bent töltött a kanyonban, a felvételt csak a családja és közeli barátai látták. Mielőtt elkezdődött volna a forgatás, James Franco és Danny Boyle megnézhették videót, hogy minél hitelesebb lehessen a film.

127 óra (127 Hours, 2010)

Díjak és jelölések

2011 – Oscar-jelölés – a legjobb film (John Smithson, Danny Boyle, Christian Colson)
2011 – Oscar-jelölés – a legjobb színész (James Franco)
2011 – Oscar-jelölés – a legjobb adaptált forgatókönyv (Danny Boyle, Simon Beaufoy)
2011 – Oscar-jelölés – a legjobb eredeti filmzene (A. R. Rahman)
2011 – Oscar-jelölés – a legjobb eredeti filmdal (Rollo Armstrong, Dido, A. R. Rahman) – “If I Rise”
2011 – Oscar-jelölés – a legjobb vágás (Jon Harris)
2011 – Golden Globe-jelölés – a legjobb drámai színész (James Franco)
2011 – Golden Globe-jelölés – a legjobb forgatókönyv (Simon Beaufoy, Danny Boyle)
2011 – Golden Globe-jelölés – a legjobb eredeti filmzene (A. R. Rahman)

(Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása)

A fenti videóban tudjátok megnézni a teljes filmet!

Jó szórakozást!

//milos//

Mentés

Mentés

127 óra (127 Hours, 2010) - Teljes film magyarul! A 127 óra című, igaz történeten alapuló filmben Aron Ralston (James Franco) hegymászó Utahban, egy elzárt kanyonban készül hegymászásra, de balesetet szenved, egy lehulló kő pont úgy esik, hogy karját képtelen lesz kihúzni alóla. 5 napot tölt itt, korábbi életén elmélkedve, és várja a megmentőit. Telik-múlik az idő, és egyre inkább úgy néz ki, hogy senki nem fog jönni. Aron a túlélés ösztönétől hajtva kénytelen lesz valamit tenni, amiben csak saját magára számíthat. Nemzet: amerikai, brit Stílus: életrajzi, kaland, dráma Hossz: 94 perc Korhatár: 16+ Egy kis kedvcsináló a filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=OlhLOWTnVoQ&t=11s Színészek: James Franco (Aron Ralston), Lizzy Caplan (Sonja), Kate Mara (hegymászó), Amber Tamblyn (hegymászó), Treat Williams (Aron apja) Rendező: Danny Boyle Forgatókönyvíró: Simon Beaufoy, Aron Ralston Zene: A. R. Rahman Érdekességek A legendás filmkritikus, Roger Ebert szerint James Franco kiérdemelte az Oscar jelölést, s szerinte meg is nyerhette volna. Ráadásul az évtized egyik legjobb alkotásának választotta a filmet. A film a rottentomatoes nevű kritikaösszegző oldalon 93%-os, méghozzá 202 pozitív, és 15 negatívabb jellegű kritikával. Az amputációs jelenetnél arra törekedtek, hogy mind anatómiailag, mind egészségügyi szempontból a legapróbb részletekig hiteles legyen az ábrázolás, így egy orvosi stáb is segítette a filmesek munkáját. Amikor Aron megtudta, hogy James Franco fogja őt alakítani elmondta, hogy biztosra veszi, hogy hitelesen el fogja tudni őt játszani. Aron Ralston minden napról vezetett videónaplót, melyet bent töltött a kanyonban, a felvételt csak a családja és közeli barátai látták. Mielőtt elkezdődött volna a forgatás, James Franco és Danny Boyle megnézhették videót, hogy minél hitelesebb lehessen a film. Díjak és jelölések 2011 - Oscar-jelölés - a legjobb film (John Smithson, Danny Boyle, Christian Colson) 2011 - Oscar-jelölés - a legjobb színész (James Franco) 2011 - Oscar-jelölés - a legjobb adaptált forgatókönyv (Danny Boyle, Simon Beaufoy) 2011 - Oscar-jelölés - a legjobb eredeti filmzene (A. R. Rahman) 2011 - Oscar-jelölés - a legjobb eredeti filmdal (Rollo Armstrong, Dido, A. R. Rahman) - "If I Rise" 2011 - Oscar-jelölés - a legjobb vágás (Jon Harris) 2011 - Golden Globe-jelölés - a legjobb drámai színész (James Franco) 2011 - Golden Globe-jelölés - a legjobb forgatókönyv (Simon Beaufoy, Danny Boyle) 2011 - Golden Globe-jelölés - a legjobb eredeti filmzene (A. R. Rahman) (Címlapkép forrása; Történet forrása; Érdekességek forrása) A fenti videóban tudjátok megnézni a teljes filmet! Jó szórakozást! //milos// Mentés Mentés

Értékelés

Színészi alakítás - 85%
Izgalom - 80%
Történet - 80%
Filmezzünk.hu - 82%
IMDB - 76%

81%

User Rating: 4.55 ( 1 votes)
81

Article Tags: