FILMEZZUNK.HU
Megvan a magyarok kedvenc rajzfilmsorozata

Magyarország 10 kedvenc rajzfilmsorozata

4349

Megvan a magyarok kedvenc rajzfilmsorozata

Néhány hete az Origo.hu hirdetett szavazást, hogy megtudják mi a magyarok kedvenc rajzfilmsorozata. A szavazáson bő 13 ezer voks érkezett, amiből a végeredmény is kialakult. Csak olyan animációs alkotásokra lehetett szavazni, amelyek tévében indultak, és ott is mentek, így több nagyfilm kiesett, köztük a Vuk, a Hófehér, a Macskafogó, a Szaffi és a Lúdas Matyi. Lássuk hát mikért voltak oda anno a Magyarok!

10. Kukori és kotkoda (1971)

Kukori és Kotkoda “házassága” nem mondható felhőtlennek. Kukori nem nagyon szereti a házimunkát, így sok bosszúságot okoz Kotkodának. A büntetés csak azért maradhat el, mert ezek a szárnyasok – mindezzel együtt és mindezek ellenére – szeretik egymást. Milyen szép is a társas kapirgálás a közös szemétdombon…

Kukori és kotkoda (1971)

9. Gusztáv (1977)

Gusztáv, a városi kisember vicces és szórakoztató élethelyzetek sokaságát éli át – próbál barátnőt felhajtani, majd amikor ez sikerül, akkor a féltékenység kínozza; legyet hajkurász, boltban szerencsétlenkedik, macskát nevel stb. Szinte átlagos hétköznapi életet él, ám mindezt egyfajta könnyed humorral itatja át.

Gusztáv (1977)

8. A nagy ho-ho-horgász (1982)

Dargay Attila és Csukás István rajzfilmsorozata, melynek hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön.

A nagy ho-ho-ho-horgász (1982)

7. Pom-Pom meséi (1980)

Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél Nektek és Picurnak Gombóc Artúrról, a falánk madárról, és a többi nem kevésbé izgalmas figuráról.

Pom-Pom meséi (1980)

6. Vizipók-csodapók (1980)

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).

Vizipók-csodapók (1980)

5. Frakk, a macskák réme (1972)

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis kertes ház. Abban lakott két kövér macska. Rajtuk kívül ott lakott még Károly bácsi és Irma néni is. A kövér macskák boldogan éltek a szép kertes házban, igaz, hogy Irma néni nagyon elkényeztette őket. Ebből lett a baj. Károly bácsi addig álmodozott egy olyan kutyáról, amelyik macskát reggelizik, ebédel, vacsorázik, amíg egyszer csak valóban egy eleven kutya jelent meg a házban: Frakk, a macskák réme. Az biztos, hogy gyermekkorunk egyik kedvenc rajzfilmsorozata!

Frakk, a macskák réme (1973)

4. Mesék Mátyás királyról (1981)

A Mesék Mátyás királyról tizenhárom rajzfilmje az ország talán legigényesebb rajzfilmes csapatának, a Kecskeméti Stúdió művészeinek munkáját dicséri.

Mesék Mátyás királyról (1981)

3. Kérem a következőt! (1974)

Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre. A legendás Ternovszky Béla és Nepp József rajzfilmsorozata.

Kérem a következőt! (1974)

2. Magyar népmesék (1977)

Örök klasszikusnak számítanak Jankovics Marcell Magyar népmesék sorozatának történetei. A magyar népmesekincstár alapelemei elevenednek meg a kiváló rendező kezei alatt – Az égig érő paszulytól A kisgombócon át a Kacor királyig megtalálható itt minden.

Magyar népmesék (1977)

1. Mézga család (1972)

Magyarország kedvenc rajzfilmsorozata! A 12 éves Aladár zseniális képességekkel van megáldva. Olyan készüléket bütyköl, amelynek segítségével kapcsolatba tud lépni XXX. századi leszármazottjával, köb-ükunokájával, MZ/X-szel, avagy Öcsivel, hogy különféle holmikat kérjen tőle. Családtagjai azonban csak a legritkább esetben tudnak jól bánni az új eszközökkel és lehetőségekkel, így aztán ismét Aladáron a sor, hogy kihúzza őket a csávából.

Mézga család (1969)

(Címlapkép forrása; Cikk forrása; Történetek forrása ITT, ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·