FILMEZZUNK.HU
A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

Heti mozibemutatók (2016.12.30-tól) – Szenzációs hét következik!

3328

Heti mozibemutatók – 2016. december 30-tól

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Sokunk örömére érkezik a Mel Gibson rendezte, Oscar-esélyes háborús film, Ryan Gosling és Emma Stone táncra perdül, Michael Fassbender egy nagyon sikeres játékadaptációban villoghat, de megnézhetünk még egy olasz vígjátékot is. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge)

A II. világháborúban Okinawán szolgált az istenfélő katonai orvos, Desmond T. Doss (Andrew Garfield), aki azzal tűnt ki a többiek közül, hogy nem volt hajlandó emberélet kioltására. Emiatt senki nem értette meg őt, s ezért került az orvosi alakulathoz, ahol megtette bajtársai érdekében, ami csak lehetséges volt. Ő volt az első az amerikai történelem során, aki kongresszusi érdemrendre terjesztettek fel.

Korhatár: 18+
Stílus: háborús, életrajzi, dráma
Nemzet: amerikai, ausztrál
Hossz: 131 perc
Rendező: Mel Gibson

Kaliforniai álom (La La Land)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segítik egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Korhatár: 12+
Stílus: musical, vígjáték, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 128 perc
Rendező: Damien Chazelle

Assassin’s Creed (Assassin’s Creed)

Egy forradalmi technológia segítségével Callum Lynch (Michael Fassbender) hozzáfér a genetikus emlékeihez, melynek segítségével megtapasztalja ősével, a 15. században élt Aguilarral történteket. Kiderül, hogy a férfi leszármazottja egy titokzatos és titkos társaságnak, a Bérgyilkosoknak, akik hihetetlen tudást és képességeket halmoztak fel az idők során és még ma is működnek.

Korhatár: 16+
Stílus: fantasy, akció, kaland
Nemzet: amerikai, francia, brit, hongkongi
Hossz: 108 perc
Rendező: Justin Kurzel

Teljesen idegenek (Perfetti sconosciuti)

Hét régi jó bart összejön, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán úgy döntenek, hogy megosztják egymással az összes e-mailt, szöveges üzenetet, sms-t és telefonhívást, amit csak kaptak. A titkok, amelyekre így fény derül gyakran mókásak, de vannak köztük olyanok is, amelyek sokkolják egynémelyiküket. A barátság, bár több évtizedes, úgy fest mégsem olyan mély…

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, dráma
Nemzet: olasz
Hossz: 97 perc
Rendező: Paolo Genovese

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·