FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Óriásit bukott az Assassin's Creed!

Hétvégi bevételi lista, USA – Óriásit bukott az Assassin’s Creed!

4616

Hétvégi bevételi lista, USA – 2016. december 23-25.

Nem nagy meglepetésre a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet második hetében is megtartotta vezető pozícióját, pedig kihívója akadt bőven. Bár közel 60%-ot esett a bevétele az első különálló Csillagok háborúja történetnek, de még így is majdnem kétszer többet keresett, mint a második helyen álló Énekelj!. Az énekes mese 35 millió dollárt gereblyézett össze a tengerentúlon, míg világviszonylatban már 93 milliónál tart, ami azért nagy szó, mert 75 millió volt a büdzséje. A hétvégi bevételi lista bronzérmese szintén egy friss debütáns, Az utazók. A Chris Pratt és Jennifer Lawrence főszereplésével készült mozi “csak” 14 milliót keresett, ami nem sok a 110 milliós készítési költségekhez képest.

A dobogóra nem fért fel, de magához képest egész szépen szerepelt egy magas korhatár besorolású vígjáték, a Miért pont ő?. A John Hamburg rendezte produkció 11 millióval nyitott. A karácsonyi hétvége legnagyobb csalódása egyértelműen az Assassin’s Creed, ami egy újabb bizonyítéka annak, hogy az emberek nem kíváncsiak a számítógépes játékadaptációkra. A Michael Fassbender főszereplésével megalkotott mozifilm mindösszesen 10 millió amerikai dollárt kapart össze, ami a 125 milliós büdzséhez képest nagyon soványka. Továbbra is nagyszerűen szerepel a Golden Globe-díjra is jelölt Vaiana. Denzel Washington legújabb rendezése, a Fences, amiben nem mellesleg a főszerepet is elvállalta, előrelépett a hetedik helyre, köszönhetően annak, hogy több, mint 2000 moziban kezdték el vetíteni a filmet. A Kaliforniai álom továbbra is fantasztikusan muzsikál. Ha így folytatja jó sok hétig számolhatunk vele a legjobb tízben. A Hivatali karácsony foglalja el a kilencedik helyet, míg az utolsó az a Váratlan szépség, amely Will Smith eddigi filmes pályafutásának legnagyobb buktája.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet – $64,3M / $555,4M
  2. Énekelj! – $35,2M / $93,9M
  3. Az utazók – $14,8M / $30,4M
  4. Miért pont ő? – $11M / $18,9M
  5. Assassin’s Creed – $10,2M / $36,6M
  6. Vaiana – $7,4M / $327,9M
  7. Fences – $6,6M / $11,5M
  8. Kaliforniai álom – $5,7M / $35,2M
  9. Hivatali karácsony – $5,1M / $81,2M
  10. Váratlan szépség – $4,2M / $29,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·