FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére - 2016. december 31.-2017. január 1.

Filmajánló a hétvégére – 2016. december 31.-2017. január 1.

7642

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

A leleményes Hugo (2011) – 2016.12.30., Szombat 13:15, TV2

Hugo Cabret (Asa Butterfield) egy árva kisfiú, aki a pályaudvaron tölti napjait a ’30-as években. Egy napon megtalál egy játékbábut a szemétben. A bábu tulajdonosa George Mélies (Ben Kingsley), aki az állomáson dolgozik és játékokat gyűjt. Hugo rövidesen megismerkedik George-dzsal, és azután izgalmas, mágikus kalandok résztvevőjévé válik.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, misztikum
Filmajánló: Egy aranyos gyerektörténet mindenkinek

Vissza a jövőbe 1-3 (1985-1990) – 2016.12.30., Szombat 13:55, 16:20, 18:40; Paramount Channel

Dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd) feltalálónak végre sikerült az időgépet megszerkesztenie. Ezen a masinán utazik vissza a középiskolás Marty McFly (Michael J. Fox) 1985-ből 1955-be. Találkozik két tizenévessel, Lorraine Baines-szel (Lea Thompson) és George McFlyjal (Crispin Glover), akik az utóbb az ő szülei lesznek. Lorraine azonban inkább érdeklődik Marty, mint a naiv George iránt! Marty mindent megtesz, hogy leendő szüleit összeboronálja. Másik gondja: hogyan juthat vissza a jelenbe?

Vissza a jövőbe (Back To The Future, 1985)

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, vígjáték
Filmajánló: Vissza a jövőbe filmmaraton lesz a Paramount Channel-en, amit vétek lenne kihagyni

Mentőexpedíció (2015) – 2016.12.30., Szombat 14:55, HBO

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t (Matt Damon) halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció, kaland
Filmajánló: Matt Damon Golden Globe-díjat érő játéka fantasztikus, ahogyan a történet is remek.

Szerelmünk lapjai (2004) – 2016.12.30., Szombat 15:50, RTL II

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Egy mára már klasszikussá váló szerelmi történet.

Phillips kapitány (2013) – 2016.12.30., Szombat 18:15, Mozi+

Szomáliai kalózok megtámadnak, majd elfoglalnak egy konténereket szállító teherhajót. Richard (Tom Hanks) kapitány úgy dönt, megadja magát, ám előtte a legénységet arra kéri, hogy zárják be magukat a hajó kabinjaiba. A kalózok 2 millió dollár váltságdíjat követelnek Phillips kapitány szabadon engedéséért cserébe.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma. életrajzi
Filmajánló: 6 Oscarra is jelölt alkotás, Tom Hanks főszereplésével.

Hancock (2008) – 2016.12.30., Szombat 18:20, AXN

Hancock (Will Smith) igazi emberarcú szuperhős: nincs rendes állása, és egy lakókocsiban lakik, ráadásul naponta tetemes mennyiségű alkoholt önt le a torkán, és mikor szuperereje segítségével segít a városon, sokszor igen nagy mennyiségű anyagi kárt okoz. Nem is csoda, hogy a népszerűtlen szuperhőst megtalálja Ray Embrey (Jason Bateman) marketing szakember, aki felajánlja neki, hogy feljavítja az imázsát. Ekkor még nem is sejti, hogy a napjait emlékek nélkül tengető, alkoholista szuperhős mekkora galibát okozhat az ő, és a város életében.

Hancock (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Nagyon vicces, ám annál akciódúsabb akciófilm sokak kedvenc színészével, Will Smith-el.

Nagytudásuak (2013) – 2016.12.30., Szombat 19:10, Film+

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgy sem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapás szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél elérni az 50%-ot,különben a Jules Ferry gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelem tanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos francia tanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr, akiről valójában senki sem tudja, mit is tanít.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Egy zseniális francia vígjáték, zseniális francia színészekkel.

Különben dühbe jövünk (1973) – 2016.12.30., Szombat 19:10, RTL Klub

Gátlástalan teleküzér tartja rettegésben a környék lakóit. Kidet (Terence Hill) és Bent (Bud Spencer) egészen addig nem izgatja a dolog, amíg egy versenyen meg nem nyerik a szép piros homokfutót, amit a gazember üzér szétveret a bandájával. A két keménykötésű fickó nem hagyja annyiban a dolgot. A főhadiszállásán keresik fel a gengsztert, hogy rávegyék a kár megtérítésére. Másnap éjjel azonban tíz állig felfegyverzett motoros jelenik meg náluk. Végül mégis megkapják, ami jár nekik: két homokfutót!

Bud Spencer és Terence Hill

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, kaland
Filmajánló: Remélhetőleg ajánlónak elég annyit írni, hogy a két főszereplő Bud Spencer és Terence Hill. Ha tetszett rögtön az első rész után nézheted is a második felvonást!

Vaklárma (1989) – 2016.12.30., Szombat 19:55, RTL+

Wally (Richard Pryor) és Dave (Gene Wilder) amolyan civakodó jóbarátok. Újságosstandjuk van New York egyik forgalmas helyén, és jól kiegészítik egymást: Wally vak, Dave pedig süket. Egy nap hullát találnak a bódéjuk előtt. Nem kétséges, gyilkosság történt. Wally és Dave lesznek az elsőszámú gyanúsítottak, letartóztatják őket. Dave süket, Wally pedig vak, így nem tudnak elég információval szolgálni a rendőrségnek ahhoz, hogy tisztázzák, nem ők a tettesek.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Filmajánló: Ha egy olyan filmre vágysz, amin sírósan akarsz nevetni, akkor ezt a produkciót válaszd.

A kabalapasi (2007) – 2016.12.30., Szombat 21:00, Cool Tv

Charlie (Dane Cook) különös átoktól szenved, amit kisgyerekkorában kapott egy kislánytól, akit nem volt hajlandó megcsókolni. Charlie minden kapcsolata befuccsol, ám ex-barátnői Charlie után azonnal megtalálják az igaz szerelmet. Mikor a dolognak híre megy, a menő fogorvost körüldongják a nők, na persze nem azért, mert vele akarnak lenni, hanem mert tudják, hogy a következő pasi a nagy ő. Mit tehet azonban szerencsétlen Charlie, amikor ő szeret bele valakibe?

A kabalapasi (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Egy aranyos romantikus-vígjáték, szerelmi történetre vágyóknak.

Zootropolis – Állati nagy balhé (2016) – 2017.01.01., Vasárnap 12:20, HBO

Zootropolis az állatok városa, ahol ragadozók és növényevők békességben élnek egymással civilizáltan, akár csak az emberek. Egy nyuszi, akinek minden vágya gyerekkora óta az volt, hogy rendőr lehessen, az akadémián végezve ebbe a városba kerül, a rendőrőrsre, ahol csak nálánál nagyobb állatok dolgoznak. Először az aljamunkát próbálják rásózni, de végül beleüti a dolgát egy esetbe, amely végül egy hatalmas, az egész várost behálózó összeesküvéshez vezet.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, akció, kaland
Filmajánló: A 2016-os év legjobb meséje? Valószínűleg az utóbbi évek legjobb meséje!

A függetlenség napja (1996) – 2017.01.01., Vasárnap 14:35, Mozi+

Az idegenek döntöttek: eleget totojáztak Mulder ügynökékkel, eleget bujkáltak a homályzónában, most már ideje előrukkolniuk a farbával: szükségük van a bolygónkra, s minket mint zavaró tényezőt jobb lesz, ha kiiktatnak. A leszámolás napját az amerikai függetlenség napjára időzítik, és derekasan befűtenek nekünk. A helyzet eleinte kilátástalan ugyan, de egy ügyes kezű vadászpilóta és egy számítógépzseni mégis túljár az eszükön.

A függetlenség napja (1996)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, sci-fi, thriller
Filmajánló: Will Smith és Jeff Goldblum klasszikussá váló sci-fi-je

Ismeretlen férfi (2011) – 2017.01.01., Vasárnap 18:50, Cool Tv

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) híres genetikus, aki egy konferenciára utazik Berlinbe a feleségével. Az egyik poggyásza a repülőtéren marad, amiért taxival visszamegy, amíg a felesége (January Jones) bejelentkezik a szállodába. A repülőtér felé balesetet szenved. Négy nap után, amikor felébred a kórházban, az első gondolata, hogy miért nem értesítették a feleségét, miért nem tud róla, hogy megsérült. Saját felelősségére kiengedik a kórházból, és egyből a szállodába megy, hogy megkeresse feleségét. Legnagyobb meglepetésére a nő boldogan ünnepel férjével, a neves orvossal, Dr. Martin Harris-szel (Aidan Quinn).

Korhatár: 16+
Stílus: akció, misztikum, thriller
Filmajánló: Liam Neeson egyik legütősebb és legizgalmasabb alkotása.

Én a vízilovakkal vagyok (1979) – 2017.01.01., Vasárnap 18:55, Mozi+

Tom (Bud Spencer) Afrikába szervez szafarikat külföldi vadászoknak. gy nem örül túlságosan fivére megjelenésének, aki önkéntes állatvédő. Slim (Terence Hill) tönkre is teszi az üzletét, amikor egyetlen lövéssel defektet okoz testvére dzsipjén. Tom a tóban, a vízilovak között köt ki. Ekkora sérelem nem maradhat megtorlatlanul! Ám a testvérháború helyett közös ellenségük, a kapzsi állatkereskedő és cinkosai ellen egyesítik erőiket.

http://www.filmkatalogus.hu/En-a-vizilovakkal-vagyok--f5728

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, kaland
Filmajánló: Csak, hogy teljes legyen a hétvége a Bud Spencer és Terence Hill rajongóknak.

Hanta boy (1997) – 2017.01.01., Vasárnap 19:15, ATV

Fletcher Reede (Jim Carrey) sztárügyvéd, amihez hozzátartozik, hogy füllent, kamuzik, hazudik, amikor és akinek kell. Karrierje miatt sokszor még fiát, Maxet (Justin Cooper) is elhanyagolja, és nem tartja be az ígéreteit. Max ezért azt kívánja születésnapjára, hogy az apja ne tudjon többé hazudni. Másnap Fletcher komoly problémákkal szembesül, mert mindig kiszalad a száján, amit gondol…

Hanta Boy (1997)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Jim Carrey egyik legszórakoztatóbb vígjátéka.

Az U.N.C.L.E. embere (2015) – 2017.01.01., Vasárnap 19:30, HBO2

Az 1960-as évek elején egy CIA-ügynök, Napoleon Solo (Henry Cavill) és a KGB-s Illya Kuryakin közös küldetést vállalnak, hogy megállítsanak egy rejtélyes bűnszervezetet, melynek ördögi tervei vannak a birtokában levő nukleáris fegyverekkel.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, kaland, vígjáték
Filmajánló: A Superman-t is játszó Henry Cavill szokatlan, ám annál elegánsabb szerepben tűnik fel a mozivásznon.

Gyerekjáték (2007) – 2017.01.01., Vasárnap 20:20, RTL Klub

Joe Kingman élete maga a tökéletesség: milliókat keres, élete egy hatalmas buli, ráadásul csapatának egyik legnépszerűbb alakja. A Boston egy ilyen hátvéddel akár a bajnoki címre is esélyes lehet, ám egy váratlan esemény mindent romba dönthet: kiderül, hogy Johnstonnak van egy hét éves kislánya – egy egyéjszakás kaland gyümölcse. Ettől kezdve kénytelen a bulizós, randizós és focizós életét lecserélni egy balettórára járós, esti mesélős, babázós létformára.

Gyerekjáték (2007, The Game Plan)

Korhatár: 12+
Stílus: családi, sport, vígjáték
Filmajánló: Talán az egész hétvége legjobb családi filmje!

Az 50 első randi (2004) – 2017.01.01., Vasárnap 20:35, TV2

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen bele is fut az elbűvölő Lucybe (Drew Barrymore). A csodálatos együtt töltött első nap után azonban Henryt sokként éri a hír, hogy a lány memóriája egy autóbalesetben menthetetlenül megsérült, emiatt semmire sem emlékszik az előző napból. De a szerelem nem ismer akadályokat, így Henry minden nap nekiáll, hogy újra és újra meghódítsa a lányt.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - 50 első randi

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Vasárnap estére is jut egy romantikus vígjáték, méghozzá Adam Sandler filmkollekciójából.

Másnaposok (2009) – 2017.01.01., Vasárnap 21:00, Viasat3

Egy Las Vegas-i legénybúcsút követő reggelen a baráti társaság rájön, hogy előző éjszaka evesztették az ijfú férjjelöltet, ráadásul szállodaszobájukban egy tigrist és egy csecsemőt is találnak.Kéztsegbeesett nyomozásba kezdenek, és homályos emlékeikre hagyatkozva olyan kalandokba keverednek, melyekre álmukban sem gontoltak vola.

Másnaposok

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Az utóbbi 10 év egyik, ha nem a legviccesebb produkciója lett, amit leginkább idősebbeknek ajánlanánk.

Női szervek (2013) – 2017.01.01., Vasárnap 21:40, Super Tv2

Sarah Ashburn (Sandra Bullock) kőkemény FBI-ügynök. Férfiakat is meghazudtoló precíz és mindenre elszánt munkamániás, akit azonban ki nem állhatnak a kollégái, és összeférhetetlensége miatt távol tartanak a ranglétrától. Most egy új ügyet és új társat kap a bostoni rendőrségtől: a szinte igénytelenségig laza, de szintén tökös Shannon Mullinst (Melissa McCarthy), aki a körzetében minden drogügyletben otthon van. Egy drogbáró után kell együtt nyomozniuk, bár mindketten magányos farkasok. Az akció hevében megértik a csapatmunka lényegét, és a saját magányuk okát is. Idővel egyre világosabb lesz számukra, hogy kitűnő párost alkotnak.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, akció, krimi
Filmajánló: Sandra Bullock és Melissa McCarthy is beírta magát a legmenőbb filmes nyomozópárosai közé.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·