FILMEZZUNK.HU
Jude Law 5 legjobb filmje

5 Jude Law film, amit mindenképpen látni kell

10438

Jude Law 5 legjobb filmje

Az Oscar-, és Golden Globe-ra jelölt, Bafta-díjas színész napra pontosan 44 évvel ezelőtt született, így születésnapja alkalmából íme az 5 legjobb film tőle. Tehetségére hamar felfigyeltek, még a Broadwayen is megfordult. A brit közönség 1994-ben ismerte meg, amikor Sadie Frost, Sean Bean és Jonathan Pryce mellett játszott a Shopping című filmben, de 3 évvel később Stephen Fry mellett is letette a névjegyét az Oscar Wilde szerelmeiben (Wilde). Jude Law innentől meg sem állt a kasszasikerű, illetve a nagy kritikai sikernek örvendő filmekig, melyekből mi most az öt kedvencünket gyűjtöttük össze.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jude Law produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

5. A. I. – Mesterséges értelem (Artificial Intelligence: AI, 2001)

A 21. század közepén az emberek életét mesterséges intelligenciával ellátott gépek teszik boldogabbá. A legújabb fejlesztés már érzelmekkel lát el bizonyos androidokat. Steven Spielberg filmje azt a kérdést járja körül, hogy egy ilyen fejlettségű robot rendelkezhet-e önálló akarattal, vagy sorsa pusztán az emberek kezében van?

A. I. - Mesterséges értelem (Artificial Intelligence: AI, 2001)

4. Holiday (The Holiday, 2006)

Iris (Kate Winslet) reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös kolléganőjüket. Amanda (Cameron Diaz) is rájön, hogy a barátja hűtlen volt hozzá, és szakít a férfival. A lányok – egymástól távol – úgy döntenek, változtatnak életükön. A világhálón akadnak egymásra, és rögtön megtalálják a közös hangot. Az egyikük Londonban, a másikunk Los Angelesben él, és elhatározzák, hogy lakást cserélnek. Mikor elfoglalják új lakhelyeiket, hamarosan felborulnak a pasimentes vakációra vonatkozó terveik.

Holiday /The Holiday, 2006/

3. Sherlock Holmes (2009)

Robert Downey Jr. alakításában láthatjuk a tévedhetetlen detektívet, Sherlock Holmest újra a filmvásznon. A mesteri nyomozó munkát végző Holmes, ebben a feldolgozásban nem csak logikában tűnik ki, de közelharcban is bámulatos. Társával, Dr. Watsonnal (Jude Law) életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, Lord Blackwood után nyomoznak, hogy a Brit birodalom sértetlen maradhasson.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

2. Hideghegy (Cold Mountain, 2003)

Ada (Nicole Kidman) kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman (Jude Law) ott született a Hideghegyen, és egyszerű ember: ács. Ám nem sokkal azelőtt, hogy kitörne a polgárháború, megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, hogy a konföderáció oldalán harcoljon az északiak ellen, örök hűséget esküsznek egymásnak. És bármi történjék is velük, ragaszkodnak ígéretükhöz. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Petersburgnál súlyosan megsebesül, de túléli, kórházba kerül. Megelégelte az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert bízik benne, hogy Inman egyszer megérkezik hozzá: hiszen megígérte neki.

Hideghegy (Cold Mountain, 2003)

1. Ellenség a kapuknál (Enemy at the Gates, 2001)

A második világháború egyik sorsdöntő csatájára készül a szovjet és a német hadsereg. Ha Sztálingrád elvész, azzal megpecsételődik Európa sorsa. Hogy az elcsigázott szovjet katonák lelkesedését visszaszerezzék, a propagandagépezet egy egyszerű, ám különleges lövésztehetséggel bíró, Vaszilij (Jude Law) nevű kiskatonát választ példaképnek. Az ő hősiessége adhat erőt, hogy visszaverjék a nácik előrenyomulását.

Ellenség a kapuknál (Enemy at the Gates, 2001)

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jude Law produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//


Article Tags: · · · · · · · ·