Érdekességek az Oscar-díjas Diane Keaton színésznőről

8 dolog, amit biztosan nem gondoltál volna Diane Keaton-ról

1252

Érdekességek az Oscar-díjas Diane Keaton színésznőről

A héten ünnepli 71. születésnapját az Oscar-, és Golden Globe-díjas Diane Keaton, akinek a nagy áttörést A Keresztapa első része jelentette 1972-ben. Azóta több, mint 50 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet, illetve négyszer jelölték Oscarra, míg Golden Globe-gálákon kilencszer vehetett részt jelöltként. Alábbi cikkünkben az ő életéről fogunk néhány dolgot bemutatni, hogy a kedves Olvasóink is egy picit jobban megismerhessék.

Érdekességek az Oscar-díjas Diane Keaton színésznőről

8. Eredeti neven Diane Hall, aki a család négy gyermeke közül a legidősebb. Apja, Jack Hall mérnök, anyja, Dorothy Keaton amatőr fényképész volt.

7. 1965-től dráma tagozatos főiskolán tanult, majd egy év múlva Manhattanben próbált szerencsét, ahol csatlakozott egy színtársulathoz, és zenés-táncos produkciókkal lépett fel éjszakai szórakozóhelyeken.

6. Nem egy szereplőválogatásról küldték el még a karrierje elején: túl magasnak találták. Ezért a 173,5 centis színésznő „lehúzódott” közel öt centit, és bővebb nadrágokban ment a válogatásokra, így nem látták, ahogy a berogyasztott térddel áll a leendő partner elé.

Érdekességek az Oscar-díjas Diane Keaton színésznőről

5. Diane Keaton saját bevallása szerint kedvenc szerepe Annie Hall az Annie Hall (1977) című filmben, amiért Oscarral-, és Golden Globe-díjjal is jutalmazták.

4. Az Annie Hall idején viselt nyakkendővel, férfi inggel, mellényel egyedi stílust teremtett. Diane ruhatárához azonban nem csak ezek a darabok tartoznak: gyakran visel egyszerre nadrágot és szoknyát, és szereti a blézereket. Odavan az övekért, a kalapokért és a különleges szemüvegekért, de a kesztyűről is nagyon nehezen mond le:

„Nem érdekel, mi a menő, nekem megvan a saját stílusom, amely vagy divatos éppen, vagy nem.”

Annie Hall (1977)

3. Diane Keaton máig nem ment férjhez, amiről a következőket mondta:

„Soha nem tudtam túl sokáig alkalmazkodni egy férfihoz, viszont szeretni nagyon tudtam. Ha mindannyiszor férjhez mentem volna, amikor megkérték a kezem, most talán én tartanám a válási rekordot az Államokban. Viccet félretéve, a fő gond a bizalom. Soha nem bíztam senkiben annyira, hogy hozzákössem az életem”

2. Sok nőről elmondható, hogy cipőmániás, de Diane-ről nem, ha tehetné, csak mezítláb járna:

„Így nincs gond azzal, hogy kicsi vagy nagy, milyen a színe, és a lábamat sem deformálja el.”

1. Diane Keaton sosem szült gyereket, azonban kettőt örökbe fogadott: Dexter Keatont (adoptálta: 1996) és Duke Keatont (adoptálta: 2000).

Érdekességek az Oscar-díjas Diane Keaton színésznőről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT és ITT)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!